Hallon och rabarber smulpaj
Publicerat: 2012-06-29 Kl: 08:18:00 | I kategori: Recept | 0 kommentarer

Chocolate and strawberry cake!
Publicerat: 2012-06-27 Kl: 22:09:31 | I kategori: Recept | 0 kommentarer
Tårtan bestod av förutom en otroligt saftig och tung botten ca 1 liter jordgubbar, 9(!!)dl grädde och 200g 70% choklad. Mastig var verkligen ordet. Hade inte i början tänkt ha grädde mellan lagren utan bara chokladkrämen och jordgubbar. Min käre far älskar dock grädde i tårta så för hans skull hadejag även detta mellan lagren, och tur var det för annars hade den nog blivit för mastig för att vara riktigt god!

Älskar verkligen utseendet på tårtan, och än nöjdare blir jag då jag tänker på förutsättningarna. Jag glämde allt vad sprits heter och fick ge upp den idén jag hade på dekorering så fort jag kom till stugan, samma sak hände med dekoreringen.. Men mamsen hade en palett (eller liknande) vilket räddade min dag! Tack vare den och kokt hett vatten kunde jag få släta kanter och mönstret på toppen. Ajälvklart var ALLA frysta bät slut och där försvann min backup plan för dekorering... Men hur löste jag det då? Jo det är lite röda nonstop jag hittade i en godisskål och satte i mitten. Dom röda bären är frystorkade röda vinbär jag hittade i ett flingpaket. Stackarna blev helt utan bär i sina flingor, men jag var i alla fall nöjd!

1dl kakao
1,8dl vegetabilisk olja (viktigt att den är vegetabilisk)
2 ¼ bakpulver
1tsk vaniljextrakt
½tsk salt
4 stora ägg
2,4dl röd mjölk
1. Sätt ugnen på 150 grader, samt smöra och sätt en krage på en 20cm form.
2. Häll ner vetemjöl, kakao, socker, olja, bakpulver, vaniljextrakt och salt i en assistent och sätt på en flatblandare. Mixa på låg hastighet i några sekunder så att allt blandas, öka sedan farten till medium-låg och fortsätt mixa tills smeten är len, ca 1min.
3. Med maskinen igång adderar du äggen ett i taget, knäck ner nästa när det första är inblandat i smeten. Stoppa maskinen nu och då så alla smet blir blandad och sätt maskinen på medium-låg igen.
4. När alla äggen är adderade till smeten mixar du smeten i1min till så du är säker på att äggen är riktigt ner blandade, men övermixa inte, en minut räcker.
5. Nu sätter du maskinen på låg hasighet och tillsätter mjölken 1dl i taget, stoppa maskinen och skrapa kanterna mellan tillsättningarna. Fortsätt mixa tills smeten är len.
6. Fyll smeten i de två formarna och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min. (Jag hade min smet i samma och hade den i nedre delen av ugnen ca 1tim) Testa med en provnål om den är färdig, nålen ska vara torr.
Chokladkräm
2. Vispa grädden hård tillsammans med bakpulvret. (Bakpulvret gör att risken att grädden blir smör när du vispar den riktigt hård minskar.)
/Simone
Midsommar!
Publicerat: 2012-06-21 Kl: 12:36:50 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarerMen för att ni ska få lite tips inör midsommar i alla fall kommer nedan lite länkar till tidigare tårtor/bakverk jag gjort som är sommriga och härliga och perfekta till Midsommar! Bara att klicka på rubrikerna så kommer ni till inläggen.


Om bloggen
Publicerat: 2012-06-19 Kl: 11:30:00 | I kategori: Om tårtparadiset | 0 kommentarerOm mig!
Publicerat: 2012-06-18 Kl: 21:20:00 | I kategori: Om tårtparadiset | 0 kommentarerCupcakes
Publicerat: 2012-06-18 Kl: 10:34:20 | I kategori: Galleri | 0 kommentarerFörändringar på Tårtparadiset
Publicerat: 2012-06-18 Kl: 10:14:14 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerSka även försöka komma upp med ett inlägg på helgens tårta, och jag måste säga att den enligt mig är den godaste tårta jag gjort! Så både recept och bilder kommer upp på bloggen i samma inlägg, istället för som det brukar vara att bilderna kommer i ett inlägg och receptet i ett annat.
Vad föredrar ni? Recept och bilder i samma inlägg eller recept för sig och bilder för sig?`
Är det något annat ni saknar eller tycker borde förändras på bloggen (innehåll, layout, upplägg, textmässigt, bildmässigt osv) så får ni mer än gärna slänga iväg en kommentar! Det är ju tack vare er läsare jag håller igång bloggen och då vill jag såklart att ni ska trivas med det ni läser och ser på min blogg.
Anledningen till att jag ska förändra lite på bloggen är att jag är mitt upp i att starta igång ett hobbyföretag. Otroligt roligt känns det, trotsallt en dröm som går i uppfyllelse då jag alltid velat ha eget företag. Men nog krävs det en hel del planering med. Mer info om företaget kommer när jag börjat köpa in grejer så jag kan köra igång, för alla OK jag behöver så nu är det bara att köra!
Varma sommarhälsningar
Simone (som sitter och ser ut från kontoret på det underbara vädret..)
Tårtor
Publicerat: 2012-06-16 Kl: 11:54:00 | I kategori: Galleri | 2 kommentarer
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________



_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________


_______________________________________________________________________________


_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________



_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________


_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________



_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________


_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Charlies 3:e födelsedagstårta!
Publicerat: 2012-06-15 Kl: 12:56:00 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarerÄr faktiskt rätt nöjd med denna, speciellt då jag tänker på den lilla lilla tid som lades ner på den. Tror aldrig att jag gjort en tårta så fort förut! I vanliga fall tar en tårta med allt bakande, förberedande och dekorerande ca 10tim, denna gjorde jag nog på 3 (inkl gräddning!). Med andra ord slängde jag ihop den, ja i min värld i alla fall.

Tårtbrickan kommer från Siluett
Tårtan bestod av:
Chokladbotten
Banangrädde
Hallonmousse
Smörkräm
Sugarpaste
/Simone
Tårta med Mimmi Pigg tema
Publicerat: 2012-06-13 Kl: 12:00:00 | I kategori: Tårtor | 4 kommentarer
Tårtbrickan kommer från Siluett
Jordgubbsmousse
Chokladmousse
Vaniljbottnar
Smörkräm
Sugarpaste
Nedre tårtan bestod av:
Päronmousse
Dumlefluff
Vaniljbottnar
Smörkräm
Sugarpaste
/Simone
Recept: Tårtparadisets Pizzabullar
Publicerat: 2012-06-10 Kl: 21:13:02 | I kategori: Recept | 1 kommentarer
Recept på Tårtparadisets Pizzabullar
ca 30 bullar
Ingridienser vetedeg:
5dl vatten
2msk Rapsolja
1 paket blå torrjäst
½tsk salt
ca 12dl vetemjöl
Ingridienser fyllning:
2paket bacon
1paket skivad skinka (smörgåspålägg)
ca 4dl riven ost (här beror det ju lite på hur mycket ost man vill ha)
1,5dl ketchup
oregano
Gör såhär:
1. Värm vattnet till ca 40grader och häll över i en bunke tillsammans med rapsolja och salt.
2. Blanda jästen med en del av mjölet.
3. Blanda ner mjöl/jäst blandningen i vattnet och rör så det är riktigt blandat.
4. Blanda i mer av mjölet och knåda rejält. Här är det viktigt att känna av degen så att du får rätt mängd mjöl. Ta i drygt hälften till att börja med och knåda in. Sedan tar du lite i taget tills degen precis slutar klibba. (Jag använder en köksmaskin här och knådar med den runt 5-10 minuter sammanlagt).
5. Låt jäsa ca 30 min. Den dubblar sin storlek ungefär.
6. Under tiden degen jäser strimlar och steker du baconet, strimlar skinkan och river ost.
7. Knåda degen följsam och tillsätte ev. mer mjöl om den känns för kladdig. Dela sedan degen i två delar och lägg ena på bakbordet.
8. Kavla ut degen som en stor rektangel. Bred ut ketchup och strö över hälften av skinkan och baconet, 1½dl ost samt strö över oregano.
9. Rulla ihop rektangeln på långsidan och skiva i 1½-2cm breda bullar. Lägg bullarna i bull/muffinsformar och ställ på en plåt, hälst i en muffinsplåt då de håller formen riktigt bra där. Strö sist över ½dl ost och oregano.
10. Gör från punkt 8 med andra delen av degen. Låt sedan jäsa ca 30 min.
11. Grädda i mitten av ugnen på 225grader i 12-15min. Bullarna ska vara gyllene när de är färdiga!
Förvara bullarna i frysen och plocka fram vid behov! Perfekt att bara plocka ned ett par i väskan till barnen när man ska iväg.
Jag är finalist i Amelias tårttävling!
Publicerat: 2012-06-05 Kl: 19:59:02 | I kategori: Tävlingar | 4 kommentarerHär är en bild på Mumintårtan jag tävlar med och och för att rösta klickar ni HÄR! (eller på bilden)

Jag skulle självklart bli otroligt glad över om ni röstar på min tårta! Och dela gärna på facebook med! :D
/Simone