Nyttiga cakeballs
Publicerat: 2012-10-02 Kl: 19:58:00 | I kategori: Cakepops


- Kör jordnötter till små smulor i en matberedare (knivtillsatsen) och tillsätt då rapsoljan och kör till en slät smet. Häll över i en annan bunke (använd en slickepott men om lite är kvar gör det inget).
- Stoppa ner resterande ingridienser och kör i matberedaren till små smulor.
- Låt matberedaren gå och häll ner jordnötssmeten i nötblandningen och kör tills det börjar gå ihop.
- Rulla till bollar och stoppa in i kylen ca 45min.
- Smält hälften av chokladen du ska doppa bollarna i tillsammans med kokosfettet i micron 15-30sek i taget, se upp så den inte bränns! Hacka under tiden resten av chokladen rikrigt fint, blanda ner i den smälta chokladen och rör tills det smält. Är chokladen tjockare nu så stoppa in den några sekunder tilli micron.
- Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ på en plåt med bakplåtspapper och stoppa in i kylen tills det stelnat.
Har väntat på receptet på dessa godingar!!
Oh, de ser jättefina ut! Verkligen ett härligt recept!
sv: tack så mycket!
Åh vad goda dom ser ut!
SV: Tack snälla och varsågod :-)
Tack för tipset ! :D ser riktigt goda ut!
Jättegoda! Och uppskattade!
Ser jättegoda ut!
Men har inte riktigt förstått om man ska ha mörk choklad i bollarna också (50g) samt 15 g kokosfett i dem också och sen ha 100 g choklad att doppa dem i, eller om man ska ha 150 g choklad å 15 g kokosfett att doppa dem i på slutet?