Macaroons + Pistagemacaroons med vaniljfyllning!

Publicerat: 2011-09-30 Kl: 12:48:00 | I kategori: Macroons | 2 kommentarer


Gjorde dessa macaroons för ett tag sedan och de finns redan på bloggen, men ofyllda. Sambon blev dock sugen på att bjuda bruttorna på jobbet på lite macaroons och då måste de ju fyllas, eller hur? Så lite snabbt gjort blev det en smörkräm med mycket vaniljsmak! (Hemmagjord vaniljsockerlag). Och oj vad gott det var! Sambons jobb fick de gröna pistagemacroonerna, de lila fanns det bara sisådär 5ofyllda kvar så de mumsade vi på själva!
Vaniljfyllning = hit!



/Simone

Red Velvet Cake (med rödbetor)

Publicerat: 2011-09-29 Kl: 12:47:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


Gjorde för ett tag sedan en Red Velvet cake, men blev rätt besviken, det var ju som inget speciellt.. Men efter att ha läst på lite fick jag veta att den ursprungligen inte hade tio ton färg i sig utan RÖDBETOR! Så lite Amerikanska söderns svar på vår morotskaka, även liknande frosting på de båda. Så då gjorde vi en igen, med rödbetor och bra mycket mindre färg! Helt oundvikligt gott var det kanske inte, men mycket speciellt i början och godare efterhand! Som sagt speciell, men lätt värt att testa! Receptet hittade jag på matklubben.se.




Härlig färg har den i alla fall!
/Simone

Drömmarnas trädgård tårta!

Publicerat: 2011-09-28 Kl: 12:39:00 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


En kompis ville ha en drömmarnasträdgård tårta tills in dotter som nyligen fyllde 2 år, självklart ställer man upp för sina vänner ;) Var lagomt orolig i början över hur jag skulle lyckas med makka pakka (som för mig är typ hela drömmarnas trädgård, har med andra ord inte sett så mycket), moddelerade figurer och jag har som inte gått ihop innan.. MEN jag gav mig fanken på det och oj vad bra det gick! Resultatet nedan är på första försöket! Galet underbart! Så när jag ändå var igång så blev den en Iggle Piggle då jag hade för mig att födelsedags barnet var så förtjust i denna filur :) Även här är resultatet nedan på första resultatet!! Och jag måste nog säga att jag är rätt nöjd :)




Makka Pakka i sitt esse!



Iggle Piggle i sitt esse!


Vita bottnar
Päronmousse
Chokladmousse med chokladkross
Spacklad med Ljuvlig Chokladsmörkräm
Täckt med hemgjord hallonsmakande SP
Dekorationer i Ballinas SP

/Simone

Bullbak

Publicerat: 2011-09-27 Kl: 12:25:00 | I kategori: Övriga bakverk | 2 kommentarer


Bullbak hör inte till vardagen hemma hos oss, egentligen mest för att jag tycker saker som måste jäsa är rätt jobbiga. Sedan blir det ju så ofantligt många med så dom aldrig tar slut! Men ibland händer det, och oftsat då hederliga vaniljbullar (gillar inte kanelbullar så värst). Denna gång var egentligen mest grejen att lillpojken min skulle få baka! Han är verkligen SÅ jädra intresserad av köket, så ibland får man passa på! Han var en mycket duktig mjölpotionerare i degen, måste säga att sandlådeskillsen han har var välbehövliga! Inte spillde hans peciellt mycket heller! 17mån och redan baktokig, är det verkligen nyttigt?! Kul är det iaf!

Receptet kommer från baksidan av vetemjölspåsen, men jag minskar lite smått på mjölet så blir de saftigare :) Som med SP lättare att sätta till mjöl(/florsocker) än ta bort ;)


Vanliga vaniljbullar med smör/socker/vaniljstång fyllning! Galet gott måste jag påstå! Skulle kunna ätit geggan i sig med sked! Rekomenderas varmt!


Rabarber/jordgubbsbullar, kort och gott fyllda med en syrlig rabarber/jordgubbssylt! Dock bör sylten vara rätt fast och inte lös som min blev, och med andra ord flöt det mesta ut bullen.. MEN galet goda!


Även min lilla älskling bakade ju och här är hans bullar! Det enda jag gjort är att kleta på fyllning och strött på strösocker. Formen och lagt dom i formarna har han gjort helt själv! Han gjorde ca 10 bullar men sambon han smälla i sig "några" innan jag tog kort ;) Även lilleman fick såklart smaka! Mycket nöjd var han när han fick sin nybakade och egenbakade bulle i handen :)


/Simone

Hello Kitty tårta!

Publicerat: 2011-09-26 Kl: 21:00:13 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


Gjorde denna Hello kitty tårta för kanske 2veckor sedan till min pappas arbetskompis dotter (har sommarvikarierat för mamman 2ggr med), de önskemål som fanns var först och främst att locket MÅSTE vara rosa! Sedan ville hon gärna ha hello kitty med samt "Leia 5år".  Hhade tänkt en rosa rosett på hello kitty men kände tat det mest bara skulle bli knas så körde på en lila istället, så gick den ihop med blommorna med :) bokstäverna är sprayade med pärlemor spray. När tösen kom med sin mamma och hämtade tårtan frågade jag så snällt om hon ville ha mer glitter, och vilken prinsessa vill inte det? Men alltid så härligt att se barnens ansikten när dom får mer av det goda! ;D Så efter att bilderna togs vart det mer glitter ;) Tösen så iaf mycket nöjd ut når dom gick härifrån!



Vita bottnar
Jordgubbsmousse
Vaniljkräm
Spacklad med vanilj smörkräm
Täckt med ballinas SP
Dekorationer i hemmagjord SP med hallonsmak

/Simone

Svar till Carro

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 13:28:19 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Carro om Hasselnöts macroons med nutella:
Jag får inte till mina =/ Marängen ramlar ihop, jag blir galen!


Svar:
Vad använder du för maräng? Med vanligt socker eller sockerlag?
Sedan är det jätte viktigt att verkligen vända ner försiktigt, annars försvinner all luft ur marängen.

Dock är macaroons alltid en utmaning med ett resultat man aldrig kan förutspå ;) Det är det som gör det så roligt enligt mig!

Pistage macaroons

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 12:49:00 | I kategori: Macroons | 1 kommentarer


Gjorde pistage macaroons häromkvällen, och jädrans vad gott det är! Fyllning känns överflödigt! Så jag lade dem direkt i kakburken! ;D Alltid bra med fika till kaffet om man får oväntat besök. Dessutom är skalen bara 0,5points (viktväktarna) så det är ju inte helt fel ;)







Lila macaroons!

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 12:42:00 | I kategori: Macroons | 1 kommentarer


En gammal klasskompis fyllde år och undrade om jag kunde göra lite macaroons till hennes födelsedag, hon hade aldrig ätit det och ville så gärna testa! Nu glömde jag ta kort på dessa, som var fyllda med chokladkräm, men tog på de lite mindre fina som fick vara kvar hos oss istället :) Snea och vinda men galet goda!

dekoration till en av helgens tårtor! Förs...

Publicerat: 2011-09-17 Kl: 22:18:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


spm_a0155 (MMS)

dekoration till en av helgens tårtor! Första gången jag får till sittande figurer och måste erkänna att jag faktiskt är nästintill nöjd!

Rabarber/jordgubb muffin!

Publicerat: 2011-09-17 Kl: 12:32:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Fick lite smet över från en tårtbotten och inte kan det slängas inte! Det blev så mycket som 4stycken muffins med rabarber/jordgubbssylt lite mörkt muscovado socker och havregryn. Gott, ohja! :D Bra grejer till förmiddagskaffet det!  Dessvärre var smeten för lätt så all sylt hamnade på botten, men lika gott för det! :D



Hasselnöts macroons med nutella

Publicerat: 2011-09-16 Kl: 12:29:00 | I kategori: Macroons | 2 kommentarer


Helt underbara hasselnötsmacroons fyllda med nutella. Galet gott! Hade tänkt skicka iväg några, men de tog tydligen slut rätt fort med en sötsugen sambo ;) Kan starkt rekomenderas!

Måste säga att jag även är rätt nöjd med utseendet och bilden! Gjorde även en plåt lite mindre och en lite större, beroende på hur sugen man är ;)

Rabarber crumblemuffin!

Publicerat: 2011-09-15 Kl: 12:21:00 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer


Här är en galet god muffin! Grädde eller så passar nog ypperligt till, men funkade minst lika bra utan! :D
Det är en osmaksatt vit muffin med syrlig rabarberkompott och en crumble ovanpå! Galet gott! Även denna hade en liten hint av ingefära! Denna gång blev det en stor hit även hos sambon! :D

Rabarber paj med ingefära

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 22:19:20 | I kategori: Övriga bakverk | 0 kommentarer


Häromdagen blev det storbakning här hemma! Hade en liten idé på muffins (nästa inlägg kommer dom i) och då blev det lite rabarber kompott över och det blev en mumsig rabarbersmulpaj med toutch av ingefära. Mycket gott enligt mig men sambon var lite skeptisk.

Pajen gjorde jag i praktiska portionsformar (vi skulle ju bara ha en portion var) :)

Ännu inget bildinlägg..

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 20:23:51 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Men bakar gör jag! Iförrgår vart det hasselnötsmacroons, crumble muffins, jordgubb/rabarbersylt och rabaerberpaj och idag har det blivit pistagemacaroons, 2 tårtbottnar och rabarbermuffin! Och självklart finns det bild på allt! Tårtbottnarna ska fixas till tårtor förståss och kommer nog upp efter helgen! Även vanliga macaroons har jag bakat! :D

Det som bakades i förrgår skulle bara vara hemma som tur var då både jag och lilla C vart sjuka, så därav att jag inte riktigt haft tid att lägga upp bilder (inget dagis och fått plugga på kvällarna) men imorgon blir det nog dagis! Så då kanske jag hinner :)

Sedan är jag lite nyfiken på vilka det faktiskt är som läser min blogg, skriv en kommentar och berätta vem du är och hur du hittat hit! :D Skulle vara så kul!

Ännu inget bildinlägg..

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 20:23:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Men bakar gör jag! Iförrgår vart det hasselnötsmacroons, crumble muffins, jordgubb/rabarbersylt och rabaerberpaj och idag har det blivit pistagemacaroons, 2 tårtbottnar och rabarbermuffin! Och självklart finns det bild på allt! Tårtbottnarna ska fixas till tårtor förståss och kommer nog upp efter helgen! Även vanliga macaroons har jag bakat! :D

Det som bakades i förrgår skulle bara vara hemma som tur var då både jag och lilla C vart sjuka, så därav att jag inte riktigt haft tid att lägga upp bilder (inget dagis och fått plugga på kvällarna) men imorgon blir det nog dagis! Så då kanske jag hinner :)

Sedan är jag lite nyfiken på vilka det faktiskt är som läser min blogg, skriv en kommentar och berätta vem du är och hur du hittat hit! :D Skulle vara så kul!

Bakning VS Viktväktarna?!

Publicerat: 2011-09-12 Kl: 19:04:46 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Jag har inte skrivit om det förut, mest för att det inte har så mycket med bakning att göra, men jag är med i viktväktarna och har en lång färd framför mig, men även en liten färd bakom mig. Jag har en heldel att gå ner och räknar med att det kan ta upp mot 2 år. Okej jag skulle säkert klara det på mindre än 1 år OM INTE.. jag var sådan baknörd! Varje vecka får jag höra av min konsulent att jag då alltid utmanar ödet (vågen) med allt mitt bakande, och visst gör jag det! För jag måste ju smaka när jag hittat på ett nytt recept eller när jag testat ett nytt recept, och sedan vill man ju gärna smaka på den man bakat med och konstatera att man lyckats!

Ja det är inte bara inte, men jag kan lova att jag är grymt lycklig över det nya programmet som faktiskt tillåter mig att baka som jag gör! (Ok fick det med förra med men det var inte möjligt) Bonuspointsen är min underbara räddning!

Men gud så jobbigt det är när det är som ikväll, jag är aldeles för baksugen för mitt eget bästa! Oftast vill jag baka något speciellt, men inte nu, nu vill jag bara BAKA! Men baka innebär ju även att jag lär smaka och det tillåter inte pointsen idag, då jag bakade 3!! olika sorter igår, och självklart behövde smaka alla.. Jag får helt enkelt lägga band på mig själv idag!

Att vara baknörd och dessutom hålla på och gå ner i vikt är ingen superkombo, men i slutändan handlar det ju om att hitta en bra balans, där både får plats. Och visst är jag på god väg, men oj vilket arbete som återstår! Och det svåraste av allt kommer ju i slutet, när jag ska stanna på min målvikt, där är den riktiga kampen!

Jag håller på med ett viktväktarrecept på 1p muffins, men det är lite testning kvar på det, men har ni tur så kanske jag lägger ut det! :D När det är färdigt dvs ;) (Och det kommer smaka minst lika bra som vanliga muffins!)

Ja så nu vet ni det! Någon mer som försöker kombinera bakning med viktnedgång kanske? :)

Syltat saftat och geléat!

Publicerat: 2011-09-09 Kl: 12:59:00 | I kategori: Sylt, Saft osv | 0 kommentarer


På första bilden har vi ett helt gäng med syltat och saftat! Det är bara så underbart med hemkokt sylt/saft och gelé! Nästan omöjligt att leva utan! Once you try it you´ll never go back!  Det är faktiskt så enkelt!

På bilden har vi från vänster: Rabarber/vanilj marmelad, rabarbersaft, rabarber och rödvinbärs marmelad, rödvibärssaft och rödvinbärs gelé.




Även rönnbärsgéle är fixad! Första gången jag äter det, men oj så gott! Ska definitivt göra mera!

Farmor 82 år!

Publicerat: 2011-09-08 Kl: 12:53:00 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarer


Min farmor fyllde nyligen 82 år! Och vad köper man till någon som har allt dom behöver? Jo man bakar lite! Så farmor fick så mycket som:
Hembakt bröd med linfrön, sesamfrön, vetemjöl och rågmjöl.
Russinkakor
Enkla havrekakor
Russinkakor

Bakabstinens! ;D

Publicerat: 2011-09-07 Kl: 22:05:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


När det är skolvecka för mig hinns inte bakning med knappt alls då jag åker hemifrån 0640 och kommer hem strax efter 18 och därimellan har sisådär 8timmar föreläsning och gärna behöver renskriva när jag kommer hem (eller totaldäcka i soffan!) men oj vad baknerven skriker! Så idag har jag passat på att mixa lite mandel med min nya mixer! Och galet mycket bättre resultat samt så mycket mindre ansträngning! Wonderful!

Jag köpte ju en ny assistent/köksmaskin eller vad det heter, ska ta kort och visa någon dag! Och grymt nöjs jag är med mixern! Med tanke på att vår förra knappt kunde mixa VATTENMELON! (Hade nippra på vattenmelonsmoothie för någon sommar sedan och köpte för detta endamål en galet billig mixer på rusta, tänkte att den funkade som den skulle men skulle krascha fort, men tji fick jag!) Så detta var bara så underbart! :D

Är även galet sugen på att testa göra hasselnöts macroons så tror jag ska skolla lite hasselnötter med, när jag väl är igång!

See you later alligator!

Vardagslyx!

Publicerat: 2011-09-07 Kl: 12:45:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


En underbar hemgjord yogilatte (som ty Chailatte) underbart en dag sådär mitt i veckan! Och mjöken skummar man enkelt med en kastrull och en visp, bara att värma mjölken på spisen och vispa som tusan! Om du inte har en mjölkskummare dvs! (Och det har inte vi..) Latte går självklart att göra på samma sätt!



I bakgrunden ligger något så lyxigt som listan till storhandlingen ;)

Macroonns recept!

Publicerat: 2011-09-06 Kl: 19:18:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Receptet jag använt till macroonerna i inlägget innan kommer från en underbar blogg som heter BakeMyDay! Mycket mysig och inspirerande blogg! :D

Lila macroons med choklad

Publicerat: 2011-09-06 Kl: 12:41:00 | I kategori: Macroons | 1 kommentarer


Macroons jag gjorde till sambons födelsedag! Inte speciellt blanka, malde mandeln för grovt MEN perfekt konsistens! Aldrig lyckas med så bra konsistens förut! MYCKET goda! Börjar förstå varför alla älskar dessa godsaker!  Godingarna är fyllda med en underbar chokladsmörkräm som inte smakar det minsta smörkräm!

Box tårta!

Publicerat: 2011-09-05 Kl: 12:37:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


En barndomskompis fyllde år för ett tag sedan och hennes mamma ringde mig och undrade om jag kunde göra en tårta till henne, om jag hade tid såklart! Kan itne påstå att jag hade speciellt mycket tid egentligen, men vad gör man inte för en barndomskompis! Rätt fria händer fick jag med och de verkade nöjd med tårtan!

Dock blev inte jag helt nöjd med utseendet, designen älskar jag dock! Men småsaker som måste tränas på!




Chokladbottnar
Mörkchoklad mousse
Mosade hallon

Leas doptårtor!

Publicerat: 2011-09-04 Kl: 12:23:00 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarer


Lea som bor i några hur längre bort skulle döpas och hennes mamma ville att jag skulle göra tårtorna! Mycket nöjda med utseendet var dom, det syndes på hela mamman hur nöjd hon var med utseendet när hon hämtade dom! Det är sånt som gör att man verkligen älskar tårtmakeriet ännu mera! Galet kul!





Vita bottnar
Hallonmousse
Blåbärsmousse
Spacklad med vaniljsmörkräm
Täckt med SP

Lycka för en bakgalen!

Publicerat: 2011-09-03 Kl: 20:37:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag är jag underbart lycklig! Jag har införskaffat mig en ny köksassistent! Måhända ingen kitchenaid men en smidigare och bättre än den jag hade iaf! En riktigt fin köksassistent får nog vänta tills man inte är en studerande mamma ;) Tror dock att denna funkar lika bra :) Lyckades även hihtta just den jag kollat ut på rea för nästan halva priset! Helt galen tur! Sista ex:et dessutom! Men jag är ju reornas gudinna med! Alltid sån jävla tur! (Förra rea kapet var ett par byxor till sambon, även där sista exet och nedsatta från 900 till 270! galet!)

/Simone

ingen bra bild, men detta är mitt kvällsgö...

Publicerat: 2011-09-02 Kl: 21:22:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


spm_a0147 (MMS)

ingen bra bild, men detta är mitt kvällsgöra :) rosa rosor i min nyblivna favorit-göra-rosor-sp ballinas! :)

Underbara läsare!

Publicerat: 2011-09-02 Kl: 18:58:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Även nu veckorna(!!) jag inte uppdaterat är det några härliga själar som levt på hoppet och dagligen kollat in bloggen, och oj vad jag älskar er! Men blir som bara mer och mer sugen på att uppdatera! Dessvärre har ju som inte tiden funnit med flytt och allt, men nu lovar jag att det kommer komma inlägg minst 1 om dagen i iaf 1v! Trots att det är innevecka för mig på skolan!

Måste även säga att det märks så oerhörpå statistiken när jag börjar uppdatera igen, för nu helt plötsligt har det mångdubblats mot för senaste veckorna dessa dagar, SÅ kul att se! :D

Jag älskar att blogga och kommer självklart att fortsätta men ibland komemr dessvärre saker i vägen.. Men jag gör så gott jag kan ;D Men hur mycket tid jag kommer ha kan jag inte svara på, för jag har ju skolan och pojken OCH som det ser ut kommer jag även ha ett extrajobb framöver, vid deras behov sådär, vart och mer sånt får ni veta när det hela kommit igång! Men jag kan skvallra att jag ska få jobba med tårtor! ;D

En lycklig Simone ska nu ta och kirra lite middag!

Elins andra PetShop tårta!

Publicerat: 2011-09-02 Kl: 12:20:00 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


Inte nog med att Elin fylld år hon hade ju även barnkalas så det måste ju komma en tårta dit med! :D Samma tema och samma fyllning som den första PetShop-tårtan, då denna fyllning var Mycket uppskattad!

Elins Petshop tårta!

Publicerat: 2011-09-01 Kl: 12:15:00 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarer


Min bästa väns lillasyster (som jag även haft i skolan under min praktik) fyllde 7år och SJÄLVKLART måste hon få en tårta! PetShop är ju poppis hos henne så självklart blev det detta som motiv!







Vita bottnar
Mosad banan och grädde
Blåbärsgrädde
Spacklad med vaniljsmörkräm

RSS 2.0