Chokladkaka med chokladtryffel - En riktig chokladbomb!
Publicerat: 2013-04-01 Kl: 20:03:00 | I kategori: LCHF/Nyttigt
Väldigt länge sedan senaste inlägget, men jag blir så lycklig av att så många ändå dagligen tittar in på bloggen! Det gör mig verkligen glad, jag önskar att tiden räckte till att ge er många fler inlägg. För visst bakar jag, det är bara inte alltid jag har tiden att fota, redigera och skriva. Tyvärr blir det inte mer av den tiden framöver då jag utöver 100% plugg även kommer jobba 100% men något inlägg i månaden saka jag ändå ha som mål att fixa! Sitter med två recept och sammanlagt fyra inlägg som jag skulle vilja skriva så inspirationen är det verkligen inget fel på!



Chokladkaka med chokladtryffel - En riktig chokladbomb!
Vispad grädde
- Smält smöret samt smöra och bröa en form (jag använde mandelmjöl).
- Separera äggulorna från vitorna.
- Blanda alla torra ingredienser tillsammans med äggulorna och smöret.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i en rostfri eller glasbunke, vispa sedan även grädden hårt.
- Vänd i grädden i smeten försiktigt. När det är blandat vänder du ner äggvitorna med.
- Häll ner i den bröade formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175grader ca 35 min.
- Under tiden kakan är i ugnen blandar du tryffeln, bryt chokladen i bitar i en skål. Koka sedan upp grädden och häll över chokladen. Rör tills det är en jämn halvtjock smet.
- När kakan är färdig låter du den kallna i formen och stjälper sedan upp (stjälper du upp den för tidigt går den sönder, vilket den gjorde för mig).
- Bred över chokladtryffeln och dekorera med grädde och hallon! Jag rekommenderar starkt att ha mer grädde och hallon till hands på bordet för de som vill ha.
/Simone
Hej. Mailade dig men skriver här också :) tänkte kika om du tar beställningar på tårtor.? Har en liten som fyller 4 snart och är helt såld på angry birds...så tänkte en angry birds tårta. Kalaset är den 27 april. Du kan väl maila mig så jag vet om vi ska kika någon annanstans ler om du vill göra en, och isf pris =)
Herregud vad gott!!
Men jag dör! Den var superficiell dessutom!
Haha neeej! Superfin är den ju. Dumma iPad..
Hej! Vilken ugnstemperatur ska kakan vara inne på? Och visst ska både grädden och äggvitorna vara vispade när de vänds i? Med vänlig hälsning, Maria
Så läcker! När du beskriver den låter den super lätt och god framför allt. Kan föreställa mig alla smaker tillsammans men tankarna är inget mot verkligheten. Måste verkligen prova denna ljuvliga tårta, tack för tipset!
http://socalluscupcakes.blogspot.se