Recept: Pavlova med tårtparadisets vaniljkräm

Publicerat: 2012-05-07 Kl: 08:41:30 | I kategori: Recept


Ingridienser:

Pavlova:
4 äggvitor
2 tsk majsstärkelse
1 tsk vit vinäger


Tårtparadisets Vaniljkräm:
3dl mjölk
3st äggulor
1msk majsstärkelse
½-1st vaniljstång (beroende på hur mycket smak du önskar)

Fyllning:
3dl grädde
ca 1 liter jordgubbar eller andra bär/frukter

1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Lägg äggvitorna och en nypa salt i en helt ren bunke (glas eller rostfritt) och låt stå en stund så vitorna har rumstemperatur.
3. Vispa till ett hårt skum, och tillsätt då socker lite i taget under oavbruten vispning tills smeten är tjock och sockret löst sig.
4. Vänd med en metallsked ner majsstärkelse och vinäger.
5. Spritsa eller skeda upp smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ca 1 timmei nedre delen av ugnen. Kakan ska vara blek och spröd.

Undertiden marängen gräddas gör du vaniljkräm och fyllning:
6. Vispa ihop alla ingridienser till vaniljkrämen i en kastrull och sjud på spisen (det får absolut INTE KOKA!), tills krämen tjocknar. Det är viktigt att du helatiden rör i krämen, men att du inte vispar in luft (då blir det inte bra).
7. Ställ krämen att kallna på ett svalt ställe. (Kall balkong, vattenbad exempelvis)
8. Rensa och skiva jordgubbarna, spara några till dekorering.
9. Vispa grädden.

Sätta ihop pavlovan:'
10. Lägg marängen på ett tårtfat.
11. Smeta på vaniljkrämen (som nu är helt kall).
12. Fördela jordgubbarna över vaniljkrämen.
13. Täck översta delen med grädde (låt det vara lite operfekt, det blir bara snyggare!)
14. Ta de kvarvarande jordgubbarna och dekorera påvalfritt sätt.

Ät och njut!

Marängreceptet komnmer från boken "Stora Dessert boken", bokförlaget Replik AB.

/Simone
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0