Red Velvet Cake!

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 08:57:00 | I kategori: Bakverks historia


Red velvet cake kommer i grunden från Amerikanska södern där den ofta används som bröllopstårta. Mycket lätt att förstå måste jag säga då den är så underbar i sin färg!

I grunden var den rödaktiga färgen i en red velvet cake en kemisk reaktion som uppstod när filmjölk, kakao och vinäger blandades. Numer processeras kakaon på ett annat sätt och den röda färgen uppstår inte längre genom denna reaktion utan färgen får man tillsätta på annat sätt. Här är det olika i olika recept, vissa använder röd livsmedelsfärg och vissa använder rödbetor. Rödbetorna har dock ännu en funktion utöver färgen, de gör kakan saftigare.

Jag föredrar recept med rödbetor i då jag gärna utelämnar konstgjorda färgämnen när det går lika bra att använda naturliga. Sedan gillar jag smaken av denna bättre med.

Har ni några andra kunskaper om detta bakverk så hör av er!

/Simone
Kommentarer
Postat av: Marie

Lägg gärna in en bröllops kategori tycker jag! :)

2012-02-12 @ 16:46:51
URL: http://hemmahosmarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0