Bananza tårta ala Simone
Publicerat: 2012-08-19 Kl: 14:36:06 | I kategori: Recept


Bananza ala Simone
Tårtbotten: (Ursprungsreceptet är CakeBoss tårtbotten)
6dl vetemjöl
4,8dl socker
1,8dl vegetabilisk olja (viktigt att den är vegetabilisk)
1tsk pistagearom
½tsk grön karamellfärg
2 ¼ bakpulver
1tsk vaniljextrakt
½tsk salt
4 stora ägg
2,4dl röd mjölk
Smöra och bröa 2st formar på 20cm, samt sätt ugnen på 150 grader.
Häll ner vetemjöl, socker, olja, bakpulver, vaniljextrakt och salt i en assistent och sätt på en flatblandare (INTE VISPEN, utan en liknande denna ). Mixa på låg hastighet i några sekunder så att allt blandas, öka sedan farten till medium-låg och fortsätt mixa tills smeten är len, ca 1min.
Med maskinen igång adderar du äggen ett i taget, knäck ner nästa när det första är inblandat i smeten. Stoppa maskinen nu och då så alla smet blir blandad och sätt maskinen på medium-låg igen.
När alla äggen är adderade till smeten mixar du smeten i1min till så du är säker på att äggen är riktigt ner blandade, men övermixa inte, en minut räcker.
Nu sätter du maskinen på låg hasighet och tillsätter mjölken 1dl i taget, stoppa maskinen och skrapa kanterna mellan tillsättningarna. Fortsätt mixa tills smeten är len.
Fyll smeten i de två formarna och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min. Testa med en provnål om den är färdig, nålen ska vara torr.
Kakao och mandelkräm:
250g mandelmassa
2st äggvitor (går att byta ut mot grädde, då blandar du ner lite i taget för bra konsistens)
3msk Kakao
Vispa ihop äggvita och mandelmassa krämigt.
Tillsätt kakaon och vispa ihop.
Banangrädde:
5dl grädde
1krm bakpulver
2bananer
1tsk gelatinpulver
1msk vatten
1.Blanda gelatinet och vattnet i en liten skål, låt stå medan du gör steg 2 och 3.
2.Mosa bananerna i en bunke.
3.Vispa grädden hård tillsammans med bakpulvret (som underlättar att grädden blir hård och inte smör).
4. Smält gelatinet i micron ca 30 sek och blanda sedan noga ner det i bananmoset.
5.Vänd sedan ner bananmoset i grädden.
såg helt galet god ut !
Hej, jag funderar på om det är fett halten i mjölken som spelar roll eftersom du skrivit röd mjölk, och röd mjölk är inte samma procent i hela sverige. Hoppas du förstår vad jag menade ;P