17 December: Tårtparadisets saffranskakor!

Publicerat: 2011-12-17 Kl: 11:37:00 | I kategori: Recept


Här är saffranskakorna jag gjorde till Tidninginslaget som ni hittar HÄR! Även dessa är till min mor då hon fullkomligt älskar dessa. Spröda och bara underbart ljuvliga! Dessutom så enkla att vem som helst kan klara av dem.



Dessa är härligt spröda nästan drömmarspröda och russinen är verkligen pricken över i:et! Skulle nog kunna äta ihjäl mig av dessa, och då skojjar jag inte! Dom är dödligt goda, dödligt enkla och du måste helt enkelt testa dessa!

Råkar du däremot smälta allt smör istället för bara 50g blir kakan lite hårdare men fortfarande lika god ;) Lyckades nämligen göra det denna gång, men man lär sig av sådant med!



Tårtparadisets saffrans och russinkakor!

Ingridienser:
150g rumstempererat smör
1,5tsk bakpulver
0,5g saffran
1,5dl socker
2dl vetemjöl
1dl potatismjöl
2dl russin

Beskrivning:
  1. Smält 50g smör med saffran.
  2. Blanda ner i en bunke med resterande smör.
  3. Blanda ner socker och bakpulver och vispa ordentligt.
  4. Vispa ner potatismjöl och vetemjöl.
  5. Blanda ner russin.
  6. Grädda längst ner i ugnen i cirka 20 minuter på 175grader.

Se till att baka dessa nu!

/Simone

Trackback

RSS 2.0