Kladdkaka med chokladtryffel

Publicerat: 2013-02-03 Kl: 21:03:55 | I kategori: Övrigt


Lovade ut detta inlägg redan förra måndagen på instagram, men livet kom ivägen. Nu är det dock dax! Jag gjorde för ett tag sedan en kladdkaka med täcke av chokladtryffel, och tro på tusan att maken godkände den mer än väl! Fick stoppa honom från att äta upp hela innan jag fotat! Den var helt okej att äta direkt ur ugnen, men efter en natt i kylen och sedan låta bli rumstempererad så var den i sitt esse. För ovanlighetens skull har jag INTE gått in i köket med en plan på att skapa något med en viss smak och konsistens som jag bara råkade bli sugen på. Denna gång blev jag starkt inspirerad av Marja på Baka sockerfritt tyvärr har jag missat spara länken till just det inlägget. Recepten är inte direkt lika allas, men jag såg en bild och kände bara att "detta vill jag göra, men såhär!"
 


Den är sådär tryffelaktig som jag vill ha kladdkakor, liksom kletig rakt igenom efter en sväng i kylen. Sådana rinniga kladdkakor är nog inget för mig faktiskt. Men jag måste erkänna att jag gör kladdkaka ytterst sällan faktiskt, sisådär ett par gånger om året bara. Och vet ni varför? Jo, för jag har så mycket nytt jag vill testa att jag inte kommer hinna testa allt innan livet tar slut om jag bakar samma sak för ofta. Baknörd? Yes box!


Tårtparadisets kladdkaka (LCHF)
Ingridienser:
100g smör
100g choklad av bra kvalité, minst 70%
½dl sukrin
½dl grädde
1msk kakao
en skvätt arraksarom
2st ägg
 
50g choklad
½dl grädde
 
Instruktioner:
  1. Smält smör och blanda i det smälta smöret ner chokladen i mindre bitar och blanda till chokladen smält.
  2. Vispa ägg och sukrin tills äggen ljusnar och blivit fluffiga.
  3. Blanda mer grädden i chokladen.
  4. Vispa ner chokladblandningen, kakao och arrakarom i äggblandningen. Här får du smaka av hur mycket arrak just du vill ha, men var försiktig det tar gärna över!
  5. Grädda i en 20cm springform i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10min.
  6. Medan du låter kakan kallna blandar smälter du samman choklad och grädde till chokladtryffeln.
  7. Bre på tryffeln på kakan och låt kallna.
  8. Äts med fördel efter en natt i kylen och då rumstempererad!
Kommentarer
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen

ÅH så gott, en riktig chokladbomb! :D

Svar: Absolut! Riktigt mastig och härlig :)
Simone Wikström

2013-02-04 @ 09:51:24
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: Malin ~ Inredning och annat

Åh gud så god den såg ut!

Svar: God var den med kan jag lova! :D
Simone Wikström

2013-02-04 @ 10:52:20
URL: http://malinlindstroms.blogg.se
Postat av: Angelica - Vardagsliv med LCHF

Jag har också ett recept som väntar på att komma ut, men det där tryffeltäcket såg ju väldans gott ut! Måste jag testa nån gång! :-)

Svar: Tryffeltäcket är det som gör hela kakan typ! Så gott!
Simone Wikström

2013-02-04 @ 11:15:38
URL: http://vardagslivmedlchf.se
Postat av: Em

Hittade din blogg via LCHF-gruppen och nu har du ett troget fan! Underbara recept!

Svar: Men oj vad roligt!! :-D tack! Hoppas du ska trivas på bloggen :-) Kram Simone
Simone Wikström

2013-07-31 @ 21:13:49
URL: http://beroendeavbarnvagnar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0