Recept: Äppel och kanel muffins
Publicerat: 2012-02-12 Kl: 13:44:51 | I kategori: ReceptINGRIDIENSER:
ca 12st normalstora muffins
Muffin:
2 ägg
1½dl socker
1½dl mjölk
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk kanel
1 äpple
Crumble:
25g smör (rumstempererat)
1tsk kanel
½dl socker
1½dl havregryn
INSTRUKTIONER:
1. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
2. Blanda ner mjölken.
3. Blanda ihop de torra ingridienserna och vänd ner dessa i äggsmeten.
4. Gör tunna klyftor av äpplet (jag skippade att skala men du gär som du tycker är bäst!).
5. Fördela smeten i muffinsformar och stoppa ner ett par äppelklyftor i var muffin.
6. Nyp ihop crumbeln och strössla den över var muffin.
7. Stoppa in i ugnen ca 15min på 225 grader.
ca 12st normalstora muffins
Muffin:
2 ägg
1½dl socker
1½dl mjölk
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk kanel
1 äpple
Crumble:
25g smör (rumstempererat)
1tsk kanel
½dl socker
1½dl havregryn
INSTRUKTIONER:
1. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
2. Blanda ner mjölken.
3. Blanda ihop de torra ingridienserna och vänd ner dessa i äggsmeten.
4. Gör tunna klyftor av äpplet (jag skippade att skala men du gär som du tycker är bäst!).
5. Fördela smeten i muffinsformar och stoppa ner ett par äppelklyftor i var muffin.
6. Nyp ihop crumbeln och strössla den över var muffin.
7. Stoppa in i ugnen ca 15min på 225 grader.
Kommentarer
Trackback