Raspberrysmoothie icecream!

Publicerat: 2013-07-21 Kl: 16:18:00 | I kategori: Glass och parafait | 12 kommentarer


Jag har kallat detta glass men sedan funderade jag på hur jag kom på den och tänkte att det är ju inte alls regelrätt glass. Hur kom jag då på den? Jo genom att jag tänkte göra en smoothie på frusna hallon och grädde. Dricka gick den dock inte alls, det var precis som glass! Sinnessjukt gott, och enkelt! För att göra den sådär fulländad ringlar jag 70% eller 86%  smält choklad over, som självklart stelnar och gör pricken över i:et. Det var alltså ett misslyckande som blev otrorligt lyckat!
 
Sedan jag gjorde detta för första gången har jag sett många på nätet som gör i princip samma sak så jag är inte direkt ensam om det. Men det gör inte min upptäckt mindre för mig inte. Jag har länge kört på känn sådär som jag gärna jämt gör (men det blir svårt att lyckas likadant två gånger då, samt att skriva recept) men har nu mätt en drös gånger och kommit på den perfekta uppdelningen av hallon och grädde. Äntligen kan jag dela med mig till er!
 
 
Simones raspberrysmoothie icecream
ca 2port
 
Ingridienser:
225g frusna hallon
2dl grädde
2-4 rutor mörk choklad (minst 70%)
 
Instruktioner:
  1. Smält den mörka chokladen.
  2. Häll ner de frusna hallonen i en matberedare, och slå på den.
  3. Häll ner grädden under tiden matberedaren är på.
  4. Kör till en jämn konsistens, eventuellt kan du behöva stanna den och putta ner kanterna lite så att alla hallon blir mixade.
  5. Fördela i två skålar och ringla chokladen över.
  6. Ät och njut!
/Simone

Chokadpudding deluxe! (LCHF)

Publicerat: 2013-07-07 Kl: 23:00:00 | I kategori: LCHF/Nyttigt | 8 kommentarer


En chokladig dröm, en mäktig chokladig dröm. Dom orden beskriver denna chokladpudding helt otroligt bra. Innehållet? Jo så enkelt som 3-4 ingridienser som allt som oftast finns hemma (i alla fall hos mig). I början var det en smet till en kaka. Visst var kakan god, men smeten var så mycket godare! Så med en liten modifiering gjorde jag det till en chokladpudding.



Mäktig är som bara förnamnet och något för att lätta upp behövs verkligen. Ett somrigt och gott tips till det är grädde och färska bär. Galet god kombo! Vi hade grädde och jordgubbar, men "jagar" du kolhydrater är bär som till exempel hallon att rekomendera.



I denna chokladpudding finns det råa ägg. Låter kanske inte så mumsigt men det är äggen som gör krämigheten och fluffigheten. Utan dem skulle det bara bli en chokladtryffel. Värt att tänka på är att det i Sverige inte brukar vara någon fara med salmonella i äggen, men så fort man kommer utanför Sveriges gränser måste man se upp!
 



Simones LCHF chokladpudding
6 portioner
 
Ingridienser:
3st ägg
200g mörk choklad (minst 70%)
2/3dl grädde
ev. sötning (jag tycker inte det behövs)
 
Beskrivning:
1. Separera äggen i gulor och vitor, lägg vitorna i en glasbunke eller en rostfri bunke.
2. Smält chokladen.
3. blanda chokladen med äggulorna, blanda sedan ner grädden.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
5. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten, börja med lite för att lätta upp och vänd sedan ner resterande.
6. Häll över i serveringsskålar och ställ in i kylen minst 45min. Går även superbra att göra dagen innan!
7. Servera med grädde och bär.

Hoppas ni njuter av sommarvärmen, och denna som avslutning på en härlig grillkväll kan jag absolut rekommendera!
I grund och botten är receptet en chokladkaka som jag inte alls blev nöjd med men totalälskade smeten och med lite modifikation av Klaras recept blev det en gudomlig chokladpudding!

/Simone

RSS 2.0