Tårtparadiset på instagram

Publicerat: 2013-02-16 Kl: 19:38:03 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer


Nu har jag börjat planera sonens kalas på riktigt och idag testbakade jag det första som ska bli "Herr Nilssons cupcakes" och avsmakning ska ske till melodifestivalen såklart. Inget riktigt inlägg pågång men tänker bjuda på lite instagram bilde i alla fall. Har funnits där ett tag nu och där får ni komma mig mer in på livet. Helt enkelt en personligare del av mig. Försöker fokusera på bakning men även lite skola och vardag slinker med. Är ni mer nyfikna så sök på "tartparadiset" så kommer jag upp!
 


 
 
Här är det snart dax för LCHF cupcake, räkor och annat gott till Melodifestivalen! Riktigt lördagsmys med en vän då maken jobbar på. Ha en härlig lördag kväll ni med!
 
/Simone

Alla hjärtans dag tårta!

Publicerat: 2013-02-07 Kl: 11:21:06 | I kategori: Recept | 7 kommentarer


Det här med tårtor och LCHF är inte det lättaste, finns mycket lite inspiration i allmänt och noll inspiration kring tårtor jag vill göra. Men för ett tag sedan så fick jag en idé! Jag gjorde en rulltårta Annica Rognebys ena bok och den botten blev förvånansvärt bra! För att passa min tårta fick jag dock modifiera den lite då det var en drömtårta och jag inte ville ha choklad i min tårta. Jag gjorde ytterst små förändringar, tog bort kakaon och tillsatte lite mer fiberhusk och tillsatte mandelarom för extra smak samt bytte ut vaniljpulvret mot en halv vaniljstång. Bottnen smakar lite som mandelkubb och är förvånansvärt god! För att snygga till tårtan lite strösslade jag över lite hjärtan och jordgubbsströssel, men detta går självklart att byta ut mot annan garnering.


Tårtan är verkligen i all sin enkelhet, tårtbotten med mandelsmak, jordgubbar och grädde. Maken var inte övertygad om mandelsmaken, men han var heller inte beredd på den då han trodde den skulle smaka vanilj. Jag tyckte dock att det smakada precis så gott som jag hade förväntat mig!  Och helt ärligt så tror jag att det blir en liknande tårta till me&i partyt jag ska ha på söndag.
 


Den absolut bästa saken med tårtan, utöver att det smakar riktigt gott, är att den är otroligt enkel att göra! Verkligen så enkel att vem som helt klarar av det! Botten tar runt 30min med gräddning och allt och när den kallnat tar det kanske 5-10min att rensa jordgubbarna och sätta ihop tårtan. Simple as that. Du bör alltså kunna hålla dig under en timme allt som allt.



Självklart kan man byta ut jordgubbarna mot andra bär, men se till att det är färska bär eller TINADE bär som är ordentligen avrunna. Lägger du i frysna bär kommer dom avge vätska vilket kommer rasera tårtan då grädden löses upp av vätskan. Själv funderar jag på om det ska bli en hallontårta på söndag, eller kanske rödvinbär? Det återstår att se!

 
Simones Mumsiga LCHF jordgubbstårta
Grundreceptet för tårtbotten kommer från Annica Rogneby
Ca 4-6 bitar
 
Ingridienser
3st ägg
0,75dl sukrin
1dl mandelmjöl
1,5msk fiberfusk
1tsk bakpulver
1tsk mandelarom
 
250g jordgubbar
4dl grädde
ev. garnering
 
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250grader och vispa sedan ägg och sukrin riktigt fluffigt så äggen ljusnat.
  2. Blanda alla torra ingridienser och vänd sedan ner dem försiktigt i smeten.
  3. Spritsa ut smeten som tre lika stora cirklar (ca 10cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda bottnarna i ugnen ca 5 minuter och ta sedan ut den och låt svalna.
  5. Medan bottnarna svalnar rensar och delar du jordgubbarna samt vispar grädden.
  6. Bred på ett lager på ca 1cm grädde på första botten och tryck sedan ner jordgubbarna i grädden, bred på mer gräde ovanpå och sedan trycker du försiktigt på nästa botten. Upprepa proceduren.
  7. Med den grädde som är kvar spacklar du tårtanså den blir rak och fin. Dekorera.
 
/Simone

Kladdkaka med chokladtryffel

Publicerat: 2013-02-03 Kl: 21:03:55 | I kategori: Övrigt | 4 kommentarer


Lovade ut detta inlägg redan förra måndagen på instagram, men livet kom ivägen. Nu är det dock dax! Jag gjorde för ett tag sedan en kladdkaka med täcke av chokladtryffel, och tro på tusan att maken godkände den mer än väl! Fick stoppa honom från att äta upp hela innan jag fotat! Den var helt okej att äta direkt ur ugnen, men efter en natt i kylen och sedan låta bli rumstempererad så var den i sitt esse. För ovanlighetens skull har jag INTE gått in i köket med en plan på att skapa något med en viss smak och konsistens som jag bara råkade bli sugen på. Denna gång blev jag starkt inspirerad av Marja på Baka sockerfritt tyvärr har jag missat spara länken till just det inlägget. Recepten är inte direkt lika allas, men jag såg en bild och kände bara att "detta vill jag göra, men såhär!"
 


Den är sådär tryffelaktig som jag vill ha kladdkakor, liksom kletig rakt igenom efter en sväng i kylen. Sådana rinniga kladdkakor är nog inget för mig faktiskt. Men jag måste erkänna att jag gör kladdkaka ytterst sällan faktiskt, sisådär ett par gånger om året bara. Och vet ni varför? Jo, för jag har så mycket nytt jag vill testa att jag inte kommer hinna testa allt innan livet tar slut om jag bakar samma sak för ofta. Baknörd? Yes box!


Tårtparadisets kladdkaka (LCHF)
Ingridienser:
100g smör
100g choklad av bra kvalité, minst 70%
½dl sukrin
½dl grädde
1msk kakao
en skvätt arraksarom
2st ägg
 
50g choklad
½dl grädde
 
Instruktioner:
  1. Smält smör och blanda i det smälta smöret ner chokladen i mindre bitar och blanda till chokladen smält.
  2. Vispa ägg och sukrin tills äggen ljusnar och blivit fluffiga.
  3. Blanda mer grädden i chokladen.
  4. Vispa ner chokladblandningen, kakao och arrakarom i äggblandningen. Här får du smaka av hur mycket arrak just du vill ha, men var försiktig det tar gärna över!
  5. Grädda i en 20cm springform i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10min.
  6. Medan du låter kakan kallna blandar smälter du samman choklad och grädde till chokladtryffeln.
  7. Bre på tryffeln på kakan och låt kallna.
  8. Äts med fördel efter en natt i kylen och då rumstempererad!

RSS 2.0