Tävling om cupcake-kit!

Publicerat: 2012-09-12 Kl: 22:04:51 | I kategori: Övrigt | 30 kommentarer


 
Tävla med Tårtparadiset om ett härligt cupcake-kit!

För att vara med i tävlingen måste du svara på de två nedanstående frågorna:

1. Varför ska just du vinna?

2. Vilket är ditt bästa tips för att lyckas med bakningen?

Glöm inte att ange din mailadress så jag kan kontakta vinnaren! (gäller bloggen)


Du får gärna dela bilden och gilla Tårtparadisets facebooksida alternativt tipsa om tävlingen på din blogg!

Tävlingen avslutas den 12/10-2012 kl 24.00, och vinnaren utses av en jury.

Tack till tävlingens sponsorer:
Siluett
Bagaren och kocken
DrOetker
 
/Simone

Härliga cupcakes!

Publicerat: 2012-09-11 Kl: 10:54:09 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


Tyvärr har jag missat skriva upp receptet på dessa cupcakes men det är i alla fall saftiga chokladcupcakes med marängfrosting. Den vita frostingen är ren varmvispad maräng frosting medan den gröna har smak av päron. Egentligen fanns det ingen anledning att göra dessa, förutom att jag ville träna på spritsning. Dessutom är jag på jakt efter en frosting som inte är så mastig som många är. Marängfrosting är absolut mycket lättare att äta, men då består det ju till stor del av  luft med, vilket jag gillar!
 
 
Blommorna är mycket enkla blommor i sugarpaste som jag låtit torka ett par dagar. Vill man att dom ska torka fortare är flowerpaste att föredra.
 
 
Chokladcupcakes med päronfrosting var riktigt mumsigt måste jag säga. Men då är ju päron och choklad en ganska traditionell kombination med. Päronsmaken här var så pass enkel att jag fuskade med lite päronarom och karamellfärg. (Det är okej man får fuska med smaker, ibland).
 

Formarna kommer från Siluett
 
Som ni ser på bilderna var det ett tag sedan dessa bilder togs, rättare sagt tidigt i somras. Därav att jag inte har receptet med, det har som försvunnit.. Men gör jag om dessa så ska ni självklart få receptet!
 
(BTW ikväll kommer förhoppningsvis en tävling upp på facebboksidan!)
 
/Simone

Choklad och jordgubbs woopisar

Publicerat: 2012-09-05 Kl: 14:40:53 | I kategori: Recept | 1 kommentarer


Makens  (då var vi dock bara sambos) dessertbord hade som ni vet sedan tidigare BBQ tema. Och för att få lite hamburgare (ala McDonalds om man ser på utseendet) med på bordet som sig bör på en BBQ-fest gjorde jag för första gången woopiepies! Helt övertygad är jag inte men visst var dom goda. Dessutom riktigt enkla att göra med, och det gillar ju alla! Det som är så bra med woopie pies är att dom går att smaksätta i det oändliga, likt makroner. Bara med fördelen att dom inte innehåller några mandlar eller nötter.

 
 
Woopie pies med jordgubbssmak
Receptet kommer från härliga Sockerrus.

 

Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)

100 g smör, rumsvarmt

1 1/4 dl socker

1 ägg, rumsvarmt

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk äkta vaniljpulver

1 kryddmått salt ( i grundreceptet står det dock 1 tsk)

1/2 dl mjölk

Jordgubbsarom efter smak.

Gör så här:

Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta). Samtidigt som jag blandade i mjölken blandade jag i jordgubbsaromen samt smakade av eftersom.

 

Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.

 

Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.


Simones Chokladsmörkräm

100g osaltat smör
1dl florsocker (vill du ha den mindre söt kan du minska på florsockret)
1dl kakao (för stark smak, vill du ha mildare börja på ett par matskedar och öka eftersom tills du är nöjd)

Gör så här:

Vispa smöret fluffigt ca 15 min.
 
Tillsätt florsockret och kakaon och fortsätt vispa i ca 15 min till.
 
Fyll en spritspåse och spritsa smörkrämen på hälften av kakorna och sätt sedan ihop en med smörkräm och en utan.
 
/Simone

Ännu ett sånt där tomt inlägg :/

Publicerat: 2012-09-05 Kl: 14:40:00 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


Mer kommer senare såklart.

Grillcupcakes

Publicerat: 2012-09-03 Kl: 19:09:00 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer


Sambon ville som ni vet ha en tårta som ser ut som en grill detta år, och självklart måste jag spinna vidare på det temat på hanssida av dessertbordet. Då jag inte hade några cupcakes på min sida kändes det som ett självklart val på hans sida, men jag fick fundera och googla LÄNGE innan jag hittade något som jag ville ha. Dessutom blev det ont om tid (som vanligt?) så enkelt och fort skulle det gå med. Lösningen blev korv och hamburge godis samt annat godis som jag delade i små bitar och satte på en tandpetare och vips hade vi grillspett!Cupcakesen var saftiga blåbärcupcakes med en citron och philadelphia frosting. Frostingen var god, men sprak tyvärr så inan det receptet kommer ut måste det finslipas! Tror det handlar om tillvägagångssättet, men den kommer nog upp en annan gång! Receptet på själva kakan får ni dock längst ner i inlägget.

 
Formarna kommer från Siluett!
 
Chansade på hur mycket blåbär som behövdes och när jag fyllde formarna insåg jag hur mycket det faktiskt blev! Och när dom kom ut ur ugnen insåg jag hur otroligt gott det blev med massor av blåbär, nästan som en blåbärskaka.
 

Simones blåbärsmuffins

(Ursprungsreceptet är CakeBoss tårtbotten)

3dl vetemjöl
2,5dl socker
1dl vegetabilisk olja (viktigt att den är vegetabilisk)
1,5 tsk bakpulver
½tsk vaniljextrakt
1krm salt
2 stora ägg
1,25dl röd mjölk
2dl blåbär
1msk potatismjöl

 

Sätt ugnen på 175grader och ställ ut muffinsformarna på en plåt (gärna muffinsplåt!)

 

Häll ner vetemjöl, socker, olja, bakpulver, vaniljextrakt och salt i en assistent och sätt på en flatblandare (INTE VISPEN, utan en liknande denna ). Mixa på låg hastighet i några sekunder så att allt blandas, öka sedan farten till medium-låg och fortsätt mixa tills smeten är len, ca 1min.

 

Med maskinen igång adderar du äggen ett i taget, knäck ner nästa när det första är inblandat i smeten. Stoppa maskinen nu och då så alla smet blir blandad och sätt maskinen på medium-låg igen.

 

När alla äggen är adderade till smeten mixar du smeten i1min till så du är säker på att äggen är riktigt ner blandade, men övermixa inte, en minut räcker.

 

Nu sätter du maskinen på låg hasighet och tillsätter mjölken 1dl i taget, stoppa maskinen och skrapa kanterna mellan tillsättningarna. Fortsätt mixa tills smeten är len.

 
Blanda blåbär med potatismjöl så det täcker alla blåbär. Ta sedan blåbären och blanda med smeten (överflödet av potatismjölet häller du bort) och fördela i ca 12 normalstora muffinsformar.
 
 
/Simone

RSS 2.0