Julkampanj på kurserna!

Publicerat: 2012-11-19 Kl: 09:38:00 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


 

Glasstårta med smultron - en förläningning av sommaren!

Publicerat: 2012-11-06 Kl: 20:49:18 | I kategori: Recept | 4 kommentarer


Min absoluta favorittårta är just denna maräng och glasstårta! Okej jag ändrar favorit rätt ofta, men detta är en av dom stående, likaså Banaza. Mamma gjorde alltid denna tårta med jordgubbar till skolavslutningen så inget ger mig mer sommarkänsla. Allt kommer som tillbaka. Åka hem från avslutningen hela familjen, farmor och farfar hänge också ofta på vi fikade och åt denna tårta. Inget konstlat alls, utan bara den enkla underbara sommaren.


Denna sommar gjorde vi dock inte med jordgubbar, och inte på någon skolavslutning heller. Mamma och pappa hade plockat massor med smultron så självklart tog vi det! Tro på tusan att det gjorde min favorittårta ÄNNU godare. Men jag förstår att smultron kan vara rätt svårt att få tag på 2 liter av, och jag lovar att jordgubbar är ofantligt gott med!


Här är det köpta ingridienser, med självklart kan du göra hemmagjorda. Gissar på att det blir till och med godare! En vintrig variant på denna har vi gjort någon gång med, en marängswish i tårtstil! Galet gott det med!
 
 
 
Mammas marängtårta ala Tårtparadiset
Ingridienser:
1 förp. köpt marängbotten (alternativt två stycken hemgjorda)
1-2liter vaniljglass
5dl vispgrädde
1-2liter smultron eller 2liter jordgubbar

Hur gör jag?
1. Ta fram glassen så den mjuknar lite (och rensa jordgubbarna, samt skiva 3/4 av dem).
2. Vispa grädden.
3. Lägg ena marängbotten på ett fat, lägg på glass sedan grädde och ½ av smultronen/jordgubbarna.
4. På med den andra bottnen, glass, grädde och jordgubbar.
5. Dekorera med resterande grädde och de oskivade jordgubbarna!
 
/Simone

LCHF biskvier

Publicerat: 2012-11-02 Kl: 13:55:00 | I kategori: LCHF/Nyttigt | 2 kommentarer


 För mig som älskar att baka och smaka är dessa gudomliga, maken som däremot älskar att det är sötsliskigt var inte riktigt lika övertygad. Men jag tror nog att alla LCHFare där ute uppskattar dessa godingar! Jag har inte sötat det minsta, men vill du ha den söta smaken så är det bara att tillsätta det i kaksmeten. Kakan blir inte heller så seg som en vanlig biskvi, faktiskt en sak jag saknade med detta recept. Så det ska jag jobba vidare på, och jag uppdaterar såklart receptet om jag kommer på ett bättre!
 
 
Jag har förvisso bara gjort detta recept en gång, men det är så pass enkelt att göra och inga konstiga tekniker så jag tycker det känns som ett säkert recept. Jag är sällan sötsugen, men däremot vill jag gärna ha något till kaffet eller så, och då tycker jag dessa är perfekt! Receptet är ju som sagt utan någon form av sötningsmedel, och smörkrämen har jag valt att ha mörk choklad i och kakao. Anledningen till den mörka chokladen är att det då inte blir lika bittert som om jag bara skulle ta kakao och därmed passar dom fler smakmässigt.
 
 
 
Tårtparadisets LCHF biskvier (sockerfria!)
ca16st
 
Kaka:
1dl riven kokos
3dl mandelmjöl
1tsk bakpulver
3st äggvitor
3msk turkisk yoghurt
ev. sötinng (jag tycker inte det behövs)
 
Smörkräm:
250g rumstempererat osaltat smör
50g mörk choklad
2msk kakao
 
100g choklad att doppa i
 
Instruktioner:
1. Vispa ihop alla ingridienser till kakan i en skål med elvisp.
2. Klicka ut smeten med en sked på bakpapper och platta till ganska rejält (½cm tjocka).
3. Grädda i ugnen tills gyllene (ca 20 min) på 200grader. Dra av bakplåtspapperet från plåten och låt svalna.
4. Vispa upp smöret med elvisp.
5. Smält chokladen i micro eller vattenbad och vispa ner den i smöret.
6. Smaka av om du gillar chokladsmaken, jag vill ha mer chokladsmak så jag tillsatte nu kakaon.
7. Klicka på smörkräm på botten och forma till en kon.
8. Temperera chokladen (smält hälften, hacka den andra halvan fint och blanda tillsammans med smälta chokladen tills allt smält) och doppa biskvierna i den.
 
Receptet är gjort helt och fullt av mig, så jag uppskattar om ni länkar om ni lägger upp det på era bloggar.
 
/Simone

RSS 2.0