Mamma kan hon med!

Publicerat: 2012-05-20 Kl: 13:04:40 | I kategori: Övriga bakverk | 0 kommentarer


Ikväll ska mina föräldra komma hit och käka middag, alltid lika trevligt! Denna gång är det vi (för omväxlings skull) som fixar middagen. Vi slår på stort och kör en tre rätters, mest för vi vill testa en förrätt på fler än oss två och dels för att man ju måste ha efterrätt ;)

Kakan nedan gjorde min mamma för ett tag sedan när vi hälsade på dem nere i stugan. Det är kort och gott en sockerkaka som mamma har krossat chokladgodis över innan den åkte in i ugnen. Simpelt och GALET GOTT!



Dagens tips blir alltså att ta ditt favorit chokladgodis och krossa över så blir det mumma!

Nej nu ska jag börja städa lite öch förbereda maten! :D

Dessertbordet tillhörande mumintårtan

Publicerat: 2012-05-18 Kl: 15:57:45 | I kategori: Dessertbord | 4 kommentarer


Till den magnifika mumintårtan som Charlie fick på sin födelsedag hade vi även ett minimalt dessertbord! På detta dessertbord ingick tre saker, macarons, minimaränger och chokladbollar. Dessutom hade vi godispåsar till alla barn men dessa kommer i ett annat inlägg :)


Detta var nog de godasta macaronsen jag ätit. Kort och gott macrons med mörk chokladtryffel, lite som marsipanbröd fast MYCKET mer chokladsmak. Rekomenderas starkt att ha chokladfyllning i macarons.

Chokladbollar är ju en favorit på barnkalas. Jag blir som barn när jag ska få chokladbollar och det passar ju extra bar på barnkalas, för jag tror då inte jag är ensam! Den blå kokosen färgade jag enkelt i en plastpåse med blå hushållsfärg jag köpt på närmsta butik.

Även blå minimaränger (dock vart dom mer grön efter en stund i ugnen) gjorde jag av de äggvitor som blev över från macaronsen. Detta var nog kalasets favorit då alla gick och små åt av dem.

Som sagt ett litet dessertbord men tårtan fick vara superfokus denna gång då vi hade dubbelt så många bitar som gäster! Tyvärr fick vi ändå slänga nästan halva tårtan men nu är jag i alla fall säker att storleken funkar till bröllopet!

/Simone

Fullt upp!

Publicerat: 2012-05-14 Kl: 19:21:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har en hel drös med bilder och inlägg som ska publiceras, men då skolan tar galet mycket tid just nu vet jag inte när detta blir :/ Antar att det ska vara såhär när man går i skolan att maj alltid blir lika kaotisk ;) Men förhoppningsvis kan jag ta mig tid dagtid nästa vecka. Charlie är hemma med mig på dagarna så pluggandet får bli förlagt till kvällstid och kanske kanske ger han mig någon minut :)

Hoppas ni hittar något recept här på bloggen att testa under tiden ;)

/Simone

Petit-fourer

Publicerat: 2012-05-10 Kl: 10:49:00 | I kategori: Övriga bakverk | 0 kommentarer


Jag har börjat intressera mig för mer traditionella bakverk. Egentligen mest för att det känns underligt att ha stenkoll på allt det nya man inte ha koll på våra rötter i bakverksvärlden. Vet inte hur lyckade dessa vart, men goda blev dom i alla fall!


Det är mycket simpla skapelser. Sockerkaksbotten med hallon och aprikos marmelad samt glasyr.



Har tänkt skriva en kort bakgrund till petit-fourer så det kommer framöver framförallt för er som inte riktigt vet vad det är.

/Simone

Citronmuffin

Publicerat: 2012-05-09 Kl: 06:39:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Är i en liten citron/lime fas just nu och vill ha det till allt! Min pappa skulle åka iväg och kunde inte komma på Charlies "nya" kalas så dom ville komma förbi någon dag innan istället (mamma kom däremot även på "riktiga" kalaset). Ännu ett tillfälle att baka något för den här baknörden!

Det blev alltså otroligt goda citronmuffins! Saftiga och goda!


Formen kommer från Siluett


Jag använde även här 7 sorters kakor och tog bärmuffins receptet där jag skippade bären och blandade ner saft och skal från en citron istället. Verkligen en hit.

/Simone

3vånings Mumintårta

Publicerat: 2012-05-08 Kl: 09:06:32 | I kategori: Tårtor | 11 kommentarer


När min son fyllde 2 nyligen så ville jag passa på att testa göra en trevåningstårta då jag ska göra det till vårt bröllop i september och aldrig innan gjort 3 våningar. OCh sjukt är det, men tro mig när jag säger att INGENTING riktigt strulade! Crayzy! (Alltid är det något som strular när man ska göra något stort). Helheten blev jag flr ovanilghetens skull rätt nöjd med!

Så pass nöjd att jag tävlar med denna tårta HÄR! Så gå nu in och rösta fram min tårta :D



Här har ni mumintrollen sittandes och myser i solen, med den porlande bäcken bredvid :)

Också var det dethär med att modelera figurer, jag tycker verkligen det är så svårt! Men träning ger färdighet antar jag? Men denna gång gick det ändå hyfsat.

Nedersta tårtan med en båt på vågorna och lite sjövarelser. Vågorna har jag frillat för att få, och en steg för steg beskrivning över hur man gör det hittar du HÄR!

En annan sida av nedersta tårtan. Charlies favorit var hajen (säkert mycket för att han just lärt sig säga haj).

Tårtan hade två olika fyllningar.

Den översta och nedersta tårtan hade:
Glasskräm
Limemousse

Den mittersta tårtan hade:
Glasskräm
Lingonmousse

Båda tårtorna:
Cakeboss saftiga vaniljbotten (Länk)
Smörkräm
Fondant

Och ni, glöm inte att rösta på denna tårta HÄR!

/Simone

Recept: Pavlova med tårtparadisets vaniljkräm

Publicerat: 2012-05-07 Kl: 08:41:30 | I kategori: Recept | 0 kommentarer


Ingridienser:

Pavlova:
4 äggvitor
2 tsk majsstärkelse
1 tsk vit vinäger


Tårtparadisets Vaniljkräm:
3dl mjölk
3st äggulor
1msk majsstärkelse
½-1st vaniljstång (beroende på hur mycket smak du önskar)

Fyllning:
3dl grädde
ca 1 liter jordgubbar eller andra bär/frukter

1. Värm ugnen till 160 grader.
2. Lägg äggvitorna och en nypa salt i en helt ren bunke (glas eller rostfritt) och låt stå en stund så vitorna har rumstemperatur.
3. Vispa till ett hårt skum, och tillsätt då socker lite i taget under oavbruten vispning tills smeten är tjock och sockret löst sig.
4. Vänd med en metallsked ner majsstärkelse och vinäger.
5. Spritsa eller skeda upp smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ca 1 timmei nedre delen av ugnen. Kakan ska vara blek och spröd.

Undertiden marängen gräddas gör du vaniljkräm och fyllning:
6. Vispa ihop alla ingridienser till vaniljkrämen i en kastrull och sjud på spisen (det får absolut INTE KOKA!), tills krämen tjocknar. Det är viktigt att du helatiden rör i krämen, men att du inte vispar in luft (då blir det inte bra).
7. Ställ krämen att kallna på ett svalt ställe. (Kall balkong, vattenbad exempelvis)
8. Rensa och skiva jordgubbarna, spara några till dekorering.
9. Vispa grädden.

Sätta ihop pavlovan:'
10. Lägg marängen på ett tårtfat.
11. Smeta på vaniljkrämen (som nu är helt kall).
12. Fördela jordgubbarna över vaniljkrämen.
13. Täck översta delen med grädde (låt det vara lite operfekt, det blir bara snyggare!)
14. Ta de kvarvarande jordgubbarna och dekorera påvalfritt sätt.

Ät och njut!

Marängreceptet komnmer från boken "Stora Dessert boken", bokförlaget Replik AB.

/Simone

Pavlova med vaniljkräm

Publicerat: 2012-05-07 Kl: 06:35:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


Allt blev kaos när min lilla pojk skulle ha sitt 2års kalas då han precis innan blev magsjuk. Och då kan man ju inte ha kalas! (vi sköt upp det och bilder därifrån kommer framöver). Men hans farmor och farfar trotsade sjukan och kom ändå den dag vi skulle ha kalas. Jag fick alltså tillfälle att fixa en extra liten tårta! Och som baknörd tar man ju alla tillfällen man kan. För att göra det rätt enkelt gjorde jag en Pavlova med jordgubbar.

Pavlova är en marängtårta med grädde och bär i princip. Här gjorde jag dock valet att ha vaniljkräm och grädde, vilket var en riktig lyckoträff! Så det var alltså Marängbotten, vaniljkräm, färska skivade jordgubbar, grädde och sedan dekorerad med jordgubbar. Verkligen galet gott! Så pass gott att min svärmor som aldrig tar en extra bit tog två!



Min kära pojk var dock precis nyvaken när det var dax för fika och såg såhär "glad" ut över sin tårta ;) När han vaknat till lite var den dock en stor favorit hos även honom! Och blåsa ut ljus, ja det är verkligen ett favorit göra!



Receptet hittar du HÄR!

/Simone

Rösta på min mumintårta!

Publicerat: 2012-05-06 Kl: 21:44:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Är med och tävlar om finaste tårtan på Amelias hemsida, jag valde ut min sons 2års tårta (som inom kort kommer upp på bloggen). Jag är rätt nöjd med den så då vill jag ju såklart att ni ska rösta på den med ;) Klicka bara på länken nedan så kommer ni dit!

Rösta på min mumintårta här!

Psst... Dessutom får ni ju en liten sneak peak när ni går in och röstar ;)

/Simone


Påsktårta

Publicerat: 2012-05-05 Kl: 08:27:00 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarer


Bättre sent än aldrig? Detta är alltså tårtan som vi hade till påsk. Tårtan är fylld med hemgjord hallonsylt (jag gör ALLTID egen sylt! Det är sådan skillnad och verkligen värt det! Speciellt när det går så fort med Dansukkers syltsocker), hemgjord vaniljkräm och glasskräm (50/50 grädde/vaniljkräm) och spacklad med vaniljsmörkräm.


För ovanlighetens skull har jag täckt tårtan i marsipan som jag färgat brun med kakao. Det gick faktiskt suvränt! Kycklingarna är gjorda i marsipan med banansmak, som faktiskt var otroligt god! Äggen och blommorna är däremot gjorda i SP.

Guldbrickan som skymtas (som tårtan står på) kommer från Siluett

Gräset har jag spritsat med grönfärgad glasskräm. Dessvärre insgå jag att jag hade aldeles för lite och hade inte tid att göra mera så det blev rätt glest. Men det är sådant släkten får ta helt enkelt ;)

Det härliga korgmönstret har jag gjort med ett verktyg som man stansar på marsipanen innan man fäster den på tårtan. Mycket lättanvänt.

Kycklingarna är alltså de kycklingar (eller ankor som min son säger haha!) som jag gjorde en tutorial video om för ett tag sedan.


Kan inte låta bli att även lägga upp en bild på mitt grymt färgglada påskris! Jag ville nästan inte ens ta bort det när påsken var över!



Till sist har jag lite miniatyrbilder (klicka för större) på en bild på tårtan som jag tidigare lagt upp samt bilder på påskmacarons jag gjorde. Macaronsbilderna blev dock kaos (därav miniatyrer...) men macaronsen blev goda även om jag nu inte minns innehållet ;)



/Simone

Hallonmacarons

Publicerat: 2012-05-04 Kl: 10:03:13 | I kategori: Macroons | 1 kommentarer


Allt som oftast smaksätter jag bara smörkrämen när jag bakar macarons. Denna gång ville jag dock prova på något nytt så jag körde ner lite hallonarom tillsammans med den rosa färgen. Vad jag föredrar vet jag faktiskt inte men gott blev det!

Mellan macaronsen valde jag att ha en hallonsmörkräm, som var yummie! Oftast när jag jobbar med smörkräm höftar jag fram resultatet, lika så här. Men jag tog kanske 100g smör och blandade ner några msk fast hallonsylt (om du anser behövs så även lite florsocker från dansukker) och vispa LÄNGE! (Gärna över 30min med alla smörkräm så blir den krämig och härlig!)



Mumsiga macarons blev det i alla fall! Dessutom har jag äntligen börjat känna vad jag gillar för macarons recept och jag föredrar starkt det receptet som innehåller sockerlag. Det är lite krångligare men jag tycker dom blir så mycket bättre i konsistensen.

/Simone

Kladdkakecupcakes med chokladmousse!

Publicerat: 2012-05-03 Kl: 14:11:06 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Var ett bra tag sedan förra inlägget, och ännu längre sedan jag bakade dessa godingar! Antar att jag får skylla på fullt upp med tentaplugg, praktik, vikarie jobb, kalas för min nyblivna 2åring och sjukdomar.. Livet som studerande småbarnsförälder ;) Men kanske verkar det lugna ner sig nu i alla fall, ni får helt enkelt hoppas!
                                           Formen kommer från Siluett

Dessa godingar är så enkla att det kort och gott är kladdkakemuffinsen ur "Sju sorters kakor" (Jag vet att jag tjatar om den boken men den är suvrän! Och nej, jag är inte sponsrad) och seda har jag spritsat med en otroligt enkel chokladmousse som jag hittat hos underbara Tove!




Håller även på att försöker lära mig att fota och redigera med min lilla mobil så kanske inte värsta superfotografen men jag tycker i alla fall ajg går framåt!

Några fotoexperter som har lite tips till mig? :D

/Simone

RSS 2.0