Vad jag gör och vad jag borde göra är helt...

Publicerat: 2012-03-31 Kl: 20:25:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vad jag gör och vad jag borde göra är helt skilda saker! Hade lovat mig själv att städa och plugga denna helg men här sitter jag med ett glas Cola och modelerar ändå! Funderar på en videoinstruktion på bloggen kanske? /Simone

Kvällsgöra!

Publicerat: 2012-03-31 Kl: 20:22:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


mms_img148620892 (MMS)

Texten finns i ovanstående inlägg ;)

Bärgaren och Blixten McQueen tårta!

Publicerat: 2012-03-27 Kl: 20:33:03 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarer


När jag fick förfrågan på denna tårta blev jag nästan orolig, jag trodde helt enkelt inte att jag skulle kunna fixa bägaren! Men som ni ser, nog är det bärgaren allt! Måste säga att jag är rätt nöjd med. Som vanligt småsaker jag kunnat gjort bättre/annoslunda men jag är ändå rätt nöjd!



Blixten vart däremot inte fullt lika snygg, men man ser i alla fall vem det är och det är ju huvudsaken. Fokuset blev alltså Bärgaren!



Tårtan i vanligt ljus med. Gjorde en liten annorlunda bilar tårta, jag körde på att dom stod på en äng kort och gott. Rätt sött tycker jag!



Fick även höra att pojkarna (som vi gick babysång med) vart mycket nöjda över sin tårta! :D Det gör det värt allt slit det!

/Simone

Förbereder för morgondagens tårta! Kan ni ...

Publicerat: 2012-03-23 Kl: 21:02:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


mms_img-18760421 (MMS)

Förbereder för morgondagens tårta! Kan ni gissa vilka två figurer jag ska göra? /Simone

Batmantårta!

Publicerat: 2012-03-18 Kl: 20:04:18 | I kategori: Tårtor | 7 kommentarer


En vän jag kännt sedan vi hade små nyfödingar i famnen undrade om jga kunde göra en tårta till hennes son som fyllde 2 (dvs är en månad äldre än min pojk), och batman var motivet! Jag kunde göra platt dekoration om jag kände att moddelerandet var för svårt, men jag kände att någongång ska jag ju också utmana mig själv! Så det blev en stående batman!

                                    Tårtbrickan kommer från Siluett

Okej, helt nöjd är jag inte med batman, finishen kunde varit så mycket bättre.. MEN med tanke på att jag sällan moddelerar figurer (mest för att jag tycker det är sjukt svårt!) så är jag galet nöjd faktiskt! Barnet som tårtan var till var minsat sagt nöjd, lika så storebror och mamma och pappa!



Jag testade dessutom ännu en sak jag aldrig gjort, det blev en explosionstårta! Aldrig testat det förut. Dessutom ville jag ha explosionen i två färger så jag gick all in helt enkelt. Samma här att jag är nöjd, men känner att finishen kunde varit bättre, dock är det nog bara jag som tänker på det ;) På flikarna skrev jag sedan bokstäverna i namnet, rätt tufft! Och hur gammal han blev fick bli på strålen från strålkastaren där batmanmärket annars är :)



På sidorna körde jag en stad med olika hus. Så det blev verkligen en tårta med EXTRA ALLT! Jag som annars gillar stilrena tårtor älskar faktiskt designen på denna!



Den andra tårtan från kalaset gjorde mamman själv, och då med ett batmanmärke.

/Simone

Schlager och regnbågstårta!

Publicerat: 2012-03-14 Kl: 00:46:00 | I kategori: Tårtor | 3 kommentarer


I helgen firade jag och min blivande man vår 4-års dag på samma ställe som gjorde att vi fixk upp ögonen för varandra dvs, RFSL Sundsvall och det var ju under melodifestivalen det hela skedde så finalen var ju helt enkelt det perfekta tillfället!



Tårtan som sig vart ganska enkel, med en svart text med glitterströssel, glitterkulor och självklart melodifestivalenloggan! Hade velat skriva melodifestivalen men insåg tårtans storlek och fick heltenkelt skriva schlager! (inspiration till bokstäverna hittade jag här, men insåg ärven nu att resten av tårtan vart mycket lik!)



Som kantband ville jag ha lite discokula! Hade egentligen velat ha en discokula på men orkade inte börja lära mig ricekrispie treat, så då gjorde jag istället en variant på discokula.

                                                     Tårtbrickan kommer från Siluett

Och det underbarast med hela tårtan! Det blev en regnbågstårta i Prideflaggans färger! Äter man denna ska man inte vara rädd för färgämnen men samtidigt inget man äter speciellt ofta! (Och inget jag skulle göra till barnkalas, men här var det ju vuxna människor som kan göra egna val!) Mumsig var den i vilket fall!

Tårtan bestod av:
Bastanta vaniljbottnar i 6 olika färger.
Mashmallowsfluff (ej på burk)
Limecurd
Spacklad med limesmörkräm
Täckt med SP från funcakes!

/Simone

Äpple och kardemumma smulpaj

Publicerat: 2012-03-13 Kl: 00:29:00 | I kategori: Övriga bakverk | 0 kommentarer


Hade en liten idé häromdagen att jag skulle använda dessa härligt hårda formar från Siluett till att göra portionssmulpajer i, och bra gick det även om jag fyllde dem lite väl mycket så det bubblade över.. Måste säga att det ju faktiskt är helt perfekt att använda sådana om man vill ha portionsvis till en lite större tillställning, ja det är ju bara att kasta när gästerna ätit upp! Och disk vill man ju alltid slippa ;)



Till gjorde jag en vaniljsås som inte alls belv som den borde, men äh, den smakade i alla fall gott! :D

/Simone

Väsktårta!

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 21:15:29 | I kategori: Tårtor | 6 kommentarer


I helgen hade jag Blingo party här hemma och, gjorde för första gången en väsktårta! Hade noll idéer och en väska behöver man ju när man shoppar, iaf i vanliga fall ;) Inte den bästa bilden men den är alltså vit och svart.



Men jag måste erkänna att jag tyckte det var mycket enklare än jag trott och jag är i princip nöjd med! (Vilket inte händer ofta). Bara några smådetaljer som inte är helt ok, men det fixar vi till nästa gång. För denna tårta vill jag definitivt göra fler gånger!



Nästa gång jag får möjligheten att göra denna tårta funderar jag starkt på en tutorial video eller steg för steg, vad säger ni om det?


Tårtbrickan kommer från Siluett

Tårtan bestod av:
Vita kompakta bottnar
Chokladmousse
Päronmousse
Spacklad med chokladsmörkräm
Täckt med Funcakes SP

Så nu ser jag fram emot nästa väsktårta, och med den kanske en tutorialblogg?

/Simone

Inget att lägga upp!

Publicerat: 2012-03-10 Kl: 12:14:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det var länge sedan nu, men just nu har jag verkligen INGEN bild, ingen bakverk ingenting att lägga upp! Förvisso står det just nu två tårtor i min kyl som ska fotas så snart har jag något att visa er! Och en av dem gör mig verkligen extra nöjd!

Jo justja! Jag skua ju lägga uppett cupcake recept med, men jag har inte hittat min kladd så måste hitta den först ;)

Nej nu ska jag göra mig iordning för blingoparty!

/Simone

Vaniljparafait med hallon

Publicerat: 2012-03-08 Kl: 08:58:00 | I kategori: Övriga bakverk | 0 kommentarer


Vi hade för ett tag sedan min kära Anna (var länge sedan jag nämnde henne nu känner jag!) och hennes karl på middag och lite melodifestival. Förvisso gillar ingen av dom melodifestivalen men med lite mat som muta gick det finfint ändå! Nu när vi skulle ha en dessert så testade jag och fästmannen något jag aldrigt gjort förut (han har dock gjort det på sitt jobb) parafait! För att fläscha till det lite gjorde vi parafaiterna som skålar, och lade sedan lite hallon i skålarna. Och hallonen, ja de gjorde hela desserten!



Att göra en skål av parafaiten var verkligen enkelt! Men jag lovar, det kommer en video på det med framöver!

Och ja jag har blivit galen i tutorial videos! Dels för att det är så mycket enklare och snabbare gjort än en bra steg för steg och sedan gillar jag på något konstigt vis att höra min röst på det sättet, haha! Nej men det låter ju inte som jag men ändå gör det de. Jag älskar det helt enkelt!

/Simone

Hjärtliga macarons <3

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 00:55:00 | I kategori: Macroons | 1 kommentarer


Dessa macarons var det ett bra tag sedan jag gjorde! Tanken var att det skulle vara till alla hjärtans dag, men så kom det ju ett tidningsreportage och då vart dom som bortglömda.. Men här är dom!



De på bilden ovanför är vanliga runda som jag färgat med extra röd pastafärg och sedan precis när jag spritsat ut dem strösslat på lite strösselhjärtan! Förutom att några fick vara i ugnen lite för länge så vart dom ju faktiskt rätt bra :) I dessa har jag en chokladsmörkräm.



Sedan gjorde jag några som ser ut som hjärtan med, men tydligen kan man inte lägga macarons på en varm plåt innan de stoppas in i ugnen ;) Gjort misstaget förut men tänkte mig inte för.. Så de macaronsen ovan är helt enkelt de som var MINST spruckna! Shame on me! Men även den bästa kan göra fel... Macaronsen ovan är i alla fall fyllda med hallonsmörkräm, mycket gott! Har sett recept på hallonsmörkräm förut men inte vågat med tanken på "det kan ju aldrig bli gott!" men så hade min PAPPA ätit dom godaste macaronsen hittills och i dessa var det hallonsmörkräm. Och vem hade gjort dom då? Jo en underbar kvinna som nog alltid kommer vara snäppet bättre, dvs min älskade FARMOR på 82 år! Jag erkänner mig för alltid besegrad av henne, och det gör mig ingenting!

/Simone

Band med bokstäver!

Publicerat: 2012-03-06 Kl: 00:28:00 | I kategori: Tips&Trix | 1 kommentarer


I denna video visar jag hur du kan göra ett band med text hjälp av dina bokstavslinjaler. På detta vis har jag gjort exempelvis DENNA TÅRTA! Mycket simpelt och enkelt, se bara:



Nå vad tycker ni om dethär med videobloggningar? Jag tycker det är mycket roligare att göra en how-to video istället för steg-för-steg inlägg :)  Håller ni med?

/Simone

Tävla om en decomax!

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 09:12:28 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer



Tävla om en decomax hos Tårtparadiset i sammarbete med Mikadesign!

Nu har du chansen att vinna decorspritsen ovan det enda du behöver gör är att klicka på länken och följ instruktionerna! Tävla om decomax på Tårtparadiset!


Har du inget facebook konto? Då kan du ändå vara med och tävla, bara du gör något av följande:

1. Lägg upp bild och understående text på din blogg samt länka till ditt inlägg i kommentarsfältet på detta inlägg. (Se till att länkarna fungerar!)

2. Maila bild och understående text till minst 5st vänner + [email protected] samt kommentera att du är med i kommentarsfältet i detta inlägg.

Nattas tårta

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 00:48:00 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


En av mina närmsta vänner fyllde nyss år och jag bestämde mig för att hon skulle få en tårta i födelsedagspresent! Tårtan måste självklart spegla henne på ett eller annat sätt och då valde jag att gå på hennes favorit mönster (zebra) och hennes favoritfärg (vad jag vet) sedan skippade jag helt hennes namn och körde istället på hennes blogg alias vilket är Brydn (brydn.se).



Tårtbrickan kommer från Siluett

Tårtan var alltså i box-format, vilket är andra gången jag gör detta och är mycket mer nöjdare än med den förra men kommer ändå på saker jag kan göra bättre tills nästa gång :) Men nöjd blev jag faktiskt med utseendet på denna tårta!



Bilden nedanför är på etiketten ovanpå locket på lådan :)



Fylld med:
Vaniljbotten
Jappfluff
Skumbananfluff
Citronsmörkräm
Sugarpaste

Och nu efterlyser jag ett nytt tårtbotten recept! Blir inte alls nöjd med tre-delar-receptet, utan jag vill ha en saftigare och bastantare botten! Men gärna ett enkelt recept ;) Någon som har ett på lager?

/Simone

Hallon och muscovado cupcakes!

Publicerat: 2012-03-03 Kl: 21:43:24 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Dessa godingar bjöd jag på i torsdags på min VFU-plats (verksamhetsförlagd utbildning), och oj vad poppis de blev i personalrummet! Jag visste ju att de var goda, men flera bad om receptet så nog fick dom minst sagt godkänt! Receptet det kommer det med, jag måste bara renskriva det först ;)


Muffinsformen kommer från Siluett

Det är alltså cupcakes gjorda på muscovadosocker från dansukker som är fyllda med hallonsylt och hallongrädde! Helt klart en underbar kombo! Sedan är dom dekorerade med mjuka guldpärlor och även guldigt glitterströssel (glitterströsslet fanns dock inte med på dem på skolan).



Som ni kanske(?) ser på bilden ovan hade jag även i lite chokladpluppar jag hade över. Dessa var dock helt klart inte nödvändiga!

/Simone

Snygga bokstäver!

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 22:23:34 | I kategori: Tips&Trix | 2 kommentarer


I denna video kommer jag visa hur jag gör snygga bokstäver med bokstavslinjaler på ett mycket enkelt sätt! Jag har haft massor med problem att lista ut hur jag får till det och jag har sett andra ha det så självklart ska det upp en video på det absolut enklaste sättet!



Så vad tycker ni om videobloggen? Något jag ska fortsätta med?
Har även en till på lager så det kommer en till i veckan! Då om hur jag stansar bokstäver på ett band av SP!

/Simone

Pannkakansdag!

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 00:22:00 | I kategori: Övriga bakverk | 0 kommentarer


Det var ju pannkakans dag för ett tag sedan. Jag har länge haft tanken att jag ska göra amerikanska pannkakor till frukost ett bra tag och slog nu slag i saken på pannkakansdag! Mycket uppskattat av sambon och sonen med.



Sylten som är på är en enkel jordgubbssylt jag svängde ihop under tiden med dansukkers sylt socker. Så underbart snabbt och enkelt att göra sylt med det sockret!

/Simone

Nyttigt gott!

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 20:24:01 | I kategori: Övriga bakverk | 1 kommentarer


Jag var bara så otroligt sugen på någonting en kväll här framför datorn. Detta resukterade i en jordgubbssmootie gjord på endast jordgubbar, lite honung och mjölk. Kalorisnålt, enkelt, fort och gott - KAN det bli bättre?!



/Simone

My little pony tårta

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 20:09:21 | I kategori: Tårtor | 3 kommentarer


Vår kära Toasmasters dotter fyllde nyligen 5 år, och jag fick även här uppdraget med tårtorna ;) Stortjejen ville ha en rosa tårta med en lila ponny typ "my little pony" som skulle ha gul man och svans. Och självklart fixade jag den efterfrågan! Här nedanför ser ni tårta nummer 1.



Runt kanten körde jag på denna bård! Istället för sockerpärlor testade jag glitterglasyr. Inte perfekt men ja.



Här har vi tårta nummer 2. Här gjorde jag skillnaden att namnskylten fick bli rosa.



Även bården fick bli annorlunda. Tycker denna bård är så fin! (Har två till men gillar inte dom alls..)

                                       Tårtbrickorna kommer från Siluett

Fyllningen minns jag inte alls av någon konstig anledning. Kanske för att jag förträngt tårtorna? Jag vet inte?! Jag är ialla fall långt i från nöjd och verkligen ALLTING strulade. Inte roligt.

/Simone

RSS 2.0