Kokoskaka med nektariner
Publicerat: 2012-07-20 Kl: 08:00:55 | I kategori: Recept | 1 kommentarerJag älskar verkligen att baka i stugan! Varför? Jo, det är allt som oftast en utmaning. Det blir mycket "man tager vad man haver", och det älskar jag! När vi är nere i stugan har jag inte dom verktyg jag är van att ha, jag har inte speciellt mycket plats heller. Är det något som har tagit slut så ja då får man klara sig utan det (för att åka flera mil till närmsta affär är inte ett alternativ om man glömt en endaste sak). Och det var just det som hände när denna kaka blev till. MJÖLET var slut! Hur gör man då? Jo, testar och kör!
Och resultatet? Långt över förväntan! Jag var helt övertygad av att det skulle gå åt pipan, men inte då! Mumsig vart den i min mening, sambon som inte gillar kokos var som inte riktigt lika övertygad (kanske inte så konstigt det är ju trotsallt en hel del kokos i den!). Har du inga nektariner hemma kan även tänka mig att man byter ut nektarinerna mot äpplen och trycker ner, det tror jag är en än större succé!
Sedan är det dethära med att fota i stugan, jag ÄLSKAR det! Det finns så mycket härlig miljö runt om kring, så mycket olika ställen att fota på. Förvisso med mobilen - som alltid - men det är så skönt att bara kunna fota lite snabbt i en härlig miljö medan dom andra dukar fram kaffe. Ja Charlie, han ville inte vänta på kaffet, han ville ha bären på tårtan han! Och är ni uppmärksamma märker ni att bilden nedan INTE har ett bär i mitten, utav någon outgrundlig anledning ;)
Simones kokoskaka med nektariner
150g smör
2dl socker
3st ägg
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2tsk kanel
2dl havregryn
3dl kokos
2st nektariner
Kanel och kokos att strö över
1. Vispa socker och smör riktigt vitt och fluffigt.
2. Vispa sedan i ett ägg i taget och se till att smeten går ihop riktigt mellan varje ägg.
3. Blanda alla torra ingridienser (bakpulver, vaniljsocker, kanel, havregryn, kokos) i en skål.
4. Vänd försiktgt ner de torra ingridienserna i smörsmeten.
5. Häll ner i en form.
6. Dela nektarinerna och gör tunna klyftor av dem. Stick sedan ner klyftorna i kakan. Strö över kokos och kanel över kakan.
7. Grädda i 200grader i ca 30 min i mitten av ugnen. Kakan ska vara torr runt kanterna men kladdig i mitten.
8. Låt svalna och servera med fördel tillsammans med vaniljkräm (men den går finfint att äta som den är med)
Jag är redo!
Publicerat: 2012-07-18 Kl: 13:43:43 | I kategori: Företaget | 1 kommentarerDet kommer inom kort en flik där du kan boka en kurs med mig, där kommer även prisinfo, ursutbud och annan relevant information om kurserna att finnas. Skulle du redan nu vilja boka en kurs så kan du maila mig på [email protected] så ska jag se vad jag kan ordna.
Förberedelser!
Publicerat: 2012-07-17 Kl: 11:22:15 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarerFörutom att jag jobbar så förbereder jag en bröllopstårta som ska ätas i helgen av ett par kompisar (och bröllopsäster såklart!) till mig. Många rosor blir det, och en botten har jag trotsallt kvar att baka, sedan ska fyllningar göras och tårtan sättas ihop och dekoreras. En hel del att göra med andra ord! Inte konstigt uppdateringarna håller lite på sig.
Men jag har i alla fall hittat post-it lappen med receptet på en kokos kaka jag gjorde i stugan för ett tag sedan. Bildern är redigerade och klara så det är egentligen bara att skriva ihop inlägget, och det ska jag göra, så fort jag får tid...! En bild på den mumsiga kakan bjuder jag dock på! Så frestas ett tag så kommer inlägget med recept samt med bilder inom kort.
Om företaget
Publicerat: 2012-07-14 Kl: 21:03:00 | I kategori: Om tårtparadiset | 0 kommentarerSnabb tårta till dagisfröknarna!
Publicerat: 2012-07-05 Kl: 11:29:00 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarerGuldbrickan kommer från Siluett
Jag har helt gått ifrån mina vanliga krav på att allt ska vara hemgjort och köpt bottnar, tiden fanns helt enkelt inte. Berättade detta när jag hämtade pojken på eftermiddagen och fröknarna, ja dom hade inte märkt ett jota. TACK GODE GUD! Utöver köpte bottnar innehåller tårtan en enkel men god chokladmousse och hallonsylt jag hade i kylen (har i princip alltid hemgjord sylt i kylen).
Mördegskakor i olika smaker
Publicerat: 2012-07-02 Kl: 11:21:00 | I kategori: Recept | 1 kommentarerÄven underbara syltkakor blev det, fast med lingonsylt! Jag ÄLSKADE dem, men då är jag som besatt i lingonsylt med. Sambon var inte lika frälst men tyckte ändå dom var goda för dom försvann spårlöst tillsammans med dom andra kakorna... Only God knows where ;)
Att fota med Charlie i närheten är inte direkt ultimat kan jag lova. Innan det var klart smakade han på en kaka av varje sort. Ja man kan ju inte råka missa en chans (och sockerkick i guess..). Den han provsmakar på bilden nedan är en enkel chokladkaka med pärlsocker på.
Grundrecept mördeg
Till garnering:
Pärlsocker
- 4msk kako
- 4tsk vaniljsocker
- arrakarom efter smak
- cezt från 1 citron
- ca 1dl fast sylt
- Hacka samman mjöl, socker och smör.
- Om du ska göra citron/choklad kakorna delar du nu degen och blandar i ½ av mängden på smaksättningen i vardera deg. Annars blandar du i smaksättningen med hela degen.
- Rulla till små bollar och platta till lite. Ska du göra citronkakorna med socker så doppar du kakorna innan du plattar till dem lite.Ska du göra syltkakor, smaksätt med vanilj och tryck ett tummönster i bollen och fyll med lite sylt.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper eller som är smord.
- Grädde mitt i ugnen ca 10 min på 200grader.
- Mät upp mängden strösocker du tror att du behöver i påsen och droppa i hushållsfärg.
- Massera påsen så allt strösocker blir färgat. Vill du ha mer färg droppar du i lite mer färg och masserar igen.