Kokoskaka med nektariner

Publicerat: 2012-07-20 Kl: 08:00:55 | I kategori: Recept | 1 kommentarer


Jag älskar verkligen att baka i stugan! Varför? Jo, det är allt som oftast en utmaning. Det blir mycket "man tager vad man haver", och det älskar jag! När vi är nere i stugan har jag inte dom verktyg jag är van att ha, jag har inte speciellt mycket plats heller. Är det något som har tagit slut så ja då får man klara sig utan det (för att åka flera mil till närmsta affär är inte ett alternativ om man glömt en endaste sak). Och det var just det som hände när denna kaka blev till. MJÖLET var slut! Hur gör man då? Jo, testar och kör!

Och resultatet? Långt över förväntan! Jag var helt övertygad av att det skulle gå åt pipan, men inte då! Mumsig vart den i min mening, sambon som inte gillar kokos var som inte riktigt lika övertygad (kanske inte så konstigt det är ju trotsallt en hel del kokos i den!). Har du inga nektariner hemma kan även tänka mig att man byter ut nektarinerna mot äpplen och trycker ner, det tror jag är en än större succé!



Sedan är det dethära med att fota i stugan, jag ÄLSKAR det! Det finns så mycket härlig miljö runt om kring, så mycket olika ställen att fota på. Förvisso med mobilen - som alltid - men det är så skönt att bara kunna fota lite snabbt i en härlig miljö medan dom andra dukar fram kaffe. Ja Charlie, han ville inte vänta på kaffet, han ville ha bären på tårtan han! Och är ni uppmärksamma märker ni att bilden nedan INTE har ett bär i mitten, utav någon outgrundlig anledning ;)

Simones kokoskaka med nektariner
150g smör
2dl socker
3st ägg
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2tsk kanel
2dl havregryn
3dl kokos
2st nektariner

Kanel och kokos att strö över

1. Vispa socker och smör riktigt vitt och fluffigt.
2. Vispa sedan i ett ägg i taget och se till att smeten går ihop riktigt mellan varje ägg.
3. Blanda alla torra ingridienser (bakpulver, vaniljsocker, kanel, havregryn, kokos) i en skål.
4. Vänd försiktgt ner de torra ingridienserna i smörsmeten.
5. Häll ner i en form.
6. Dela nektarinerna och gör tunna klyftor av dem. Stick sedan ner klyftorna i kakan. Strö över kokos och kanel över kakan.
7. Grädda i 200grader i ca 30 min i mitten av ugnen. Kakan ska vara torr runt kanterna men kladdig i mitten.
8. Låt svalna och servera med fördel tillsammans med vaniljkräm (men den går finfint att äta som den är med)

Jag är redo!

Publicerat: 2012-07-18 Kl: 13:43:43 | I kategori: Företaget | 1 kommentarer


Nu känner jag att jag är redo att avslöja vad mitt företag kommer att göra, eller ja vad jag kommer att göra. För det första så är det till en början ett hobby företag, en enkel start för att se hur det går och om jag kan förändra det till en enskild firma senare. Jag kommer hålla på med livsmedel och har fått OK-stämpeln från miljökontoret här i Sundsvall, vilket var det viktigaste steget. Jag kommer hålla konstant kontakt med min kontakt på miljökontoret för att vara säker på att det jag gör är helt okej! Jag har även lyckats hitta en leverantör för de produkter jag behöver, samt kollat upp de ekonomiska regler som finns. Med andra ord är dom viktiga stegen tagna och jag kan i princip köra igång!
 
Jag hade gärna kört igång igår, men med ett stundande bröllop kommer jag nog inte igång förän till hösten, det återstår att se. Lite produkt inköp återstår samt att fixa en plats för att förvara alla saker. Dessutom måste jag fixa klart lite kontorsarbete för att allt ska flyta på bra.
 
Ja vad är det jag ska göra då? JO, jag ska starta en kursverksamhet där jag lär ER att göra dekorerade och täckta tårtor och cupcakes. Utbudet som kommer finnas nu i starten är ganska grundläggande men med en drös flexibilitet. Min tanke är att Du samlar ihop ett gäng vänner och att jag kommer hem till dig och håller kursen där. Smidigt för båda parter, och perfekt ifall bebisar finns med i bilden (många börjar göra tårtor till dop och 1års dagen). Min plan är också att ni inte ska behöva ta mer er någonting själv utan jag har med mig allt, utgångspunkten är att det enda ni behöver ha är en ugn och en plats att arbeta på. Låter det inte otroligt roligt?  Det tycker i alla fall jag! Dessuto kommer ni ha möjlighet att köpa de verktyg ni finner viktiga under kursen av mig.

Det kommer inom kort en flik där du kan boka en kurs med mig, där kommer även prisinfo, ursutbud och annan relevant information om kurserna att finnas. Skulle du redan nu vilja boka en kurs så kan du maila mig på [email protected] så ska jag se vad jag kan ordna.
 
Utöver kurser hemma hos privatpersoner ser jag en stor potential att kunna ha kurser för företag som vill ha en kick-off eller någon annan utformning på kursen. Kom med ett förslag så gör jag det jag kan för att få det att funka!
 
Mer info kommer så småningom, men jag ser verkligen fram emot detta och hoppas Ni gör det med!
Har ni frågor angående fröetaget är det bara att höra av sig på samma mail som ovan!
 
/Simone

Förberedelser!

Publicerat: 2012-07-17 Kl: 11:22:15 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


Förutom att jag jobbar så förbereder jag en bröllopstårta som ska ätas i helgen av ett par kompisar (och bröllopsäster såklart!) till mig.  Många rosor blir det, och en botten har jag trotsallt kvar att baka, sedan ska fyllningar göras och tårtan sättas ihop och dekoreras. En hel del att göra med andra ord! Inte konstigt uppdateringarna håller lite på sig.

Men jag har i alla fall hittat post-it lappen med receptet på en kokos kaka jag gjorde i stugan för ett tag sedan. Bildern är redigerade och klara så det är egentligen bara att skriva ihop inlägget, och det ska jag göra, så fort jag får tid...! En bild på den mumsiga kakan bjuder jag dock på! Så frestas ett tag så kommer inlägget med recept samt med bilder inom kort.

Om företaget

Publicerat: 2012-07-14 Kl: 21:03:00 | I kategori: Om tårtparadiset | 0 kommentarer


När jag själv var nybörjare på tårtor letade jag kurser här omkring Sundsvall utan att lyckas. Med småbarn, skola  och jobb var det inte ett alternativ att åka långt på en kurs. Jag fick helt enkelt lära mig själv och diskutera med andra för att utvecklas. Nu när jag snart ett par år känner jag att jag har kunskaper jag vill vidareförmedla till andra nybörjare inom tårtdekorering. Med dom tankarna och en dröm om att starta eget drar jag i September 2012 igång ett hobbyföretag med kurser inom cupcakes och tårtor.
 
Min grundtanke med företaget är att jag kommer till er! Med andra ord plockar jag med mig mitt pick och pack och håller kursen hemma hos er. Ni kommer också ha möjlighet att beställa de verktyg vi använder direkt av mig allt för att det ska bli så enkelt för er att komma igång med tårt-/cupcakesbakandet!
 
Vid frågor skicka iväg ett mail till [email protected]

Snabb tårta till dagisfröknarna!

Publicerat: 2012-07-05 Kl: 11:29:00 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer


Sedan Charlie började dagis harjag gett fröknarna (okej pedagogerna, men jag är nog inte så PK som jag vill vara nej) en tårta el cupcakes till sommarlovet och till jullovet, vilket alltid är lika uppskattat. Självklart ville jag göra en även denna gång! Dock hade jag innevecka i skolan Charlies sista dagsisvecka, och då man är borta  ca 06-18 så är tiden mycket knapp. Men något gott ville jag ändå få ihop så denna tårta är snabb och enkel att göra!



                                                Guldbrickan kommer från Siluett

Jag har helt gått ifrån mina vanliga krav på att allt ska vara hemgjort och köpt bottnar, tiden fanns helt enkelt inte. Berättade detta när jag hämtade pojken på eftermiddagen och fröknarna, ja dom hade inte märkt ett jota. TACK GODE GUD! Utöver köpte bottnar innehåller tårtan en enkel men god chokladmousse och hallonsylt jag hade i kylen (har i princip alltid hemgjord sylt i kylen).

 
Tårtparadisets choklad och hallontårta
 
2 paket färdig tårtbotten
9dl grädde
ca 2dl kakao (beroende på hur stark chokladsmak du vill ha)
ca1dl socker
3dl fast hallonsylt
 
1. Blanda grädden med kakaon och sockret i en bunke. Rör om och ställ in i kylen ca 30 min.
2. Ta ut grädden ur kylen och vispa tills det är en fast mousse.
3. Plocka ur bottnarna ur förpackningen och lägg den första på tårtbrickan/fatet. Bred sedan ut 1dl hallonsylt på denna och lägg på nästa botten. På botten nr2 breder/spritsar du ut ett lager chokladmousse. På botten nr3 blir det ett till lager sylt, botten nr4 ett till lager chokladmousse och på sista lagret ännu ett med sylt.
4. Spackla tårtan med en del av chokladmoussen och dekorera sedan fritt med den mousse som är över.
 
/Simone
 
 

Mördegskakor i olika smaker

Publicerat: 2012-07-02 Kl: 11:21:00 | I kategori: Recept | 1 kommentarer


Jag bara älskar när man kan ha samma grund men ändå variera efter humör. Kanske för att jag avskyr att följa och läsa recept som jag gärna har en bas att mixtra med. På detta enkla recept (slutet av inlägget) har jag denna gång gjort inte mindre än  olika sorters kakor med 3 helt olika smaker samt en blandning.
 
 
Den översta bilden är en kaka med citronsmak och rosa strösocker som piffar upp det hela lite. Bilden under detta stycke är en citron och choklad kaka, en blandning av smeten som blev kvar av citronkakorna ovan och chokladkakorna på nedersta bilden.
 


Även underbara syltkakor blev det, fast med lingonsylt! Jag ÄLSKADE dem, men då är jag som besatt i lingonsylt med. Sambon var inte lika frälst men tyckte ändå dom var goda för dom försvann spårlöst tillsammans med dom andra kakorna... Only God knows where ;)



Att fota med Charlie i närheten är inte direkt ultimat kan jag lova. Innan det var klart smakade han på en kaka av varje sort. Ja man kan ju inte råka missa en chans (och sockerkick i guess..). Den han provsmakar på bilden nedan är en enkel chokladkaka med pärlsocker på.



Grundrecept mördeg
4½-5dl vetemjöl
1dl socker
200g smör
 
Till  garnering:
Pärlsocker
Socker, ev färgat
Smaksättning för 1 sats är en av nedanstående alternativ:
  • 4msk kako
  • 4tsk vaniljsocker
  • arrakarom efter smak
  • cezt från 1 citron
  • ca 1dl fast sylt
  1. Hacka samman mjöl, socker och smör.
  2. Om du ska göra citron/choklad kakorna delar du nu degen och blandar i ½ av mängden på smaksättningen i vardera deg. Annars blandar du i smaksättningen med hela degen.
  3. Rulla till små bollar och platta till lite. Ska du göra citronkakorna med socker så doppar du kakorna innan du plattar till dem lite.Ska du göra syltkakor, smaksätt med vanilj och tryck ett tummönster i bollen och fyll med lite sylt.
  4. Lägg på plåt med bakplåtspapper eller som är smord.
  5. Grädde mitt i ugnen ca 10 min på 200grader.
Färga strösocker:
Strösocker
Hushållsfärg eller pastafärg
Plastpåse
  1. Mät upp mängden strösocker du tror att du behöver i påsen och droppa i hushållsfärg.
  2. Massera påsen så allt strösocker blir färgat. Vill du ha mer färg droppar du i lite mer färg och masserar igen.

RSS 2.0