Mammas födelsedagstårta!

Publicerat: 2012-02-25 Kl: 19:50:15 | I kategori: Tårtor | 4 kommentarer


Detta är alltså tårtan som gjordes precis ett år efter min första täckta och dekorerade tårta (som ni kan hitta HÄR! även denna gjorde jag samtidigt ses HÄR!) Inte jätte komplicerad men 12cm hög och härligt maffig :D



Har även hittat ett nytt sätt att använda mina bokstavsutstickare, minns inte var jag såg det men genialiskt! (med tanke på att dom sitter på en linjal typ.



Inuti tårtan såg det ut såhär och med början från toppen har vi detta:
1. SP
2. Citronsmörkräm (den godaste hittils enligt mig!)
3. Vaniljbotten
4.Chokladmousse varvat med skivade bananer. (Galet underbar kombo!)
5. Riktigt saftig chokladbotten.
6. Hallonmousse med extra hela hallon
7. Vaniljbotten



Detta är nog bland dom godaste tårtor jag gjort! Verkligen GALET gott! Funderar på denna sorts fyllning till sonens födelsedagskalas med! :)

/Simone

Norrlands Hall&Kapell tårta!

Publicerat: 2012-02-25 Kl: 00:32:00 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarer


Min mamma skulle ju ha med sig fredagsfika på jobbet för ett tag sedan och hade med sig denna tårta till sitt företag och det andra företaget i lokalerna fick denna tårta ;) Dom gör stora tält bland annat (typ sånna på gatufesten restaurangtält om jag inte fattat fel) och då tyckte mamma att vi skulle driva lite med dom så det böev detta lilla barn-cirkustält istället! :D



Vad det var i minns jag dock inte !

/Simone

Timrå tårta!

Publicerat: 2012-02-24 Kl: 13:18:59 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


Min mamma skulle ha fredagsfika på sitt jobb häromdagen och ville ha med sig två tårtor då det är två olika företag som jobbar i lokalerna. Den till hennes jobb skulle ha timrå loggan på sig då dom jobbar i timrå!



Pillrigt som tusan var den och de minsta små detaljerna i märket lämnade jag faktiskt ute, för tålamodet räcker inte hur långt som helst ;) Men mamma och hennes arbetskamrater var iaf nöjda! :D

/Simone

Semlor!

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 13:05:56 | I kategori: Övriga bakverk | 1 kommentarer


Vad finns det för bättre söndags göra än att baka? Dessa semlor är helt klart värda arbetet, helt enkelt sjukt goda! Receptet hittar ni HÄR!



Fyllningen till dessa gör jag såhär för fyra semlor:

75-100g mandelmassa (beroende på hur mycket fyllning ni gillar)
Urgröpet ur semlorna
ca 1msk grädde

Detta mosar jag sedan snabbt ihop till en massa. Riktigt enkelt! :D



Så nu tycker jag banne mig ni går och bakar lite semlor! Fettisdagen är ju trotsallt på tisdag!

/Simone

Melodifestivalen

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 21:28:04 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Melodifestivalen ligger mig varmt om hjärtat, inte bara för att jag och min blivande make fick upp ögonen för varandra under just en deltävling i MF. Det är en sån härlig uppmuntrande tävling! Oavsett hur bra/dåliga bidragen är blir man alltid så galet munter! Så just nu under tävlingens gång sitter jag och funderar på hur årets MF-bakelse/tårta ska se ut! Kanske blir det både och? För nästa helg får vi förhoppningsvis sällskap och då behövs ju endessert ;) Sedan har jag och sambon tänkt fira vår 4-års dag på RFSL Sundsvall under MF-finalen där vi för ganska precis 4-år sedan fick upp ögonen för varandra under ett årsmöte! (Och detta årsmöte var idag igen!)

Så blir det som vi tänkt ska jag självklart fixa en tårta till alla härliga melodifestivalfirare på RFSL så tårtan ska såklart gå i härliga regnbågiga färger! Så nu hoppas jag bara att tiden finnes att göra detta med! :D

En fundering kom dock upp, är det värt att stå ut med Ranelid ännu en gång? Fast kanske lite vin löser problemet?

/Simone

Blixten och traktortårta

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 00:55:00 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarer


Våran toastmasters son fyllde 3 härom veckan och ville ha en tårta med blixten och en med en traktor på.

Nedan ser ni blixten tårtan, som Linus föräldrar fick fota då jag helt glömde! Det första jag såg när jag fick bilden var att jag glömt ännu en sak! Pupillerna i ögonen! Men Linus var nöjd i alla fall! :D



Här har ni traktortårtan, i väntra hörnet på denna står det "Linus 3 år" med blå glittergelé, vilket knappt syns på bilden..



Linus hade iaf blivit överlycklig över tårtorna och sagt tack till sin mor och far mer än en gång ;)

/Simone

Kan ni gissa vad jag håller på med? :-D /S...

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 21:55:02 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


mms_img-12376006 (MMS)

Kan ni gissa vad jag håller på med? :-D /Simone

Syltkakor med körsbärssylt

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 09:16:00 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarer


Den tredje och sista sorten mördegskakor jag gjorde var med körsbärssylt, riktigt goda men jag föredrar nog hallon ändå (hallon är ALLTID godast oavsett situation!). Dock är dom helt klart värda att testa! Samma deg här som innan, grund receptet i "sju sorters kakor".



Körsbärssylten har jag enkelt gjort enligt anvisningarna på syltsocker förpackningen ;)

/Simone

Citronkakor

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 09:13:00 | I kategori: Småkakor | 1 kommentarer


Häromdagen lade jag upp ett inlägg med choklad och rom mördegskakor och berättade att jag även gjort två sorter till, här kommer en till sort! Det enda jag gjort här är att riva ner skalet från 1 citron i smeten och vips! så har vi citronmördegskakor! Ruskigt enkelt, och minst lika gott!



Rosa pärlsocker har jag fått genom att blanda ner någon droppe karamellfärg  i pärlsockret och blanda, så enkelt och så kul! Tycker det ger lite mera liv åt kakorna!

/Simone

Recept: Semlebullar

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 19:45:54 | I kategori: Recept | 3 kommentarer


Receptet kommer från Kalasgott.se

INGRIDIENSER

24st Semlor

100g Smör
5 dl Mjölk
0,5 tsk Kardemumma, krossade kärnor
50g Jäst
1 dl Strösocker
0,5 dl Vit Sirap
1 nypa Salt
12-14 dl Vetemjöl Special
1 Ägg uppvispat med 1 msk Mjölk

 

INSTRUKTIONER

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk samt kardemumma. Värm tills fingervarmt. Häll vätskan över jästen och rör om så att den löser upp sig. Blanda ner socker, sirap och salt. Tillsätt lite i taget av mjölet och knåda degen fin och smidig. Gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 min. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 24 lika stora bullar. Rulla varje bulle rund och slät. Låt jäsa övertäckta i ca 40 min. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 8-10 min.

 

Den ändring jag gjort är att inte smälta smöret utan ha rumstempererat (blandade i det samtidigt som sockret) och sedan använde jag en hel tsk kardemumma men annars har jag följt receptet.

Använde detta recept förra året med, och då gjorde jag utan ändringar och fick de godaste och saftigaste vetebullar jag någonsin ätit! Rekomenderar helt klart detta recept!

 

/Simone

Underbar kommentar!

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 11:59:01 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Fick precis en så underbar kommentar i förra inlägget! Kan lugnt säga att min dag nu är gjord! LYCKA! :D



Tack Linda! Där gjorde du min dag!

/Simone

Vit tårta med rosor till Linda!

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 10:58:25 | I kategori: Tårtor | 5 kommentarer


Linda som vi gått babysim med var sugen på en tårta till nu när hon fyller år, och jag brukar tacka nej till tårtor när jag har skolvecka (läser på distans så är på skolan ca 1v/månad och då är det INTENSIVT!) men denna ville jag verkligen göra! Jag fick väldigt fria tyglar med bara två färger som direktiv, detta är så galet roligt men även galet svårt ibland. Denna gång ville bilden av tårtan inte alls komma upp i huvudet, och jag har inte jobbat så hårt med en design på länge!



Runt kanten använde jag en utstickare som man gör fina band med, och en sådan enkel detalj kan verkligen göra en hel tårta!  Bandet har jag liksom, rosorna och blommorna penslat på ett pärlskimrande pulver, ännu en liten detalj som gör en underbar helhet! Det syns kanske inte speciellt mycket på bilden nedan men på nedersta bilden syns det desto mera!



Jag har tyckt att det är galet svårt att göra snygga rosor, men denna gång är jag galet nöjd! Använt en ny utstickare för första gången och vi vart verkligen bästa vänner omgående. I vanliga fall brukar jag vilja kasta ut verktygen genom fönstret första gången jag använder dom, så detta är ett bra betyg! Hade dock underlättat om jag använde FP (flowerpaste) istället för SP, men man tager vad man haver ;)



Tror att det vart extra roligt att göra denna tårta då jag och Linda har väldigt lika smak (vilket jag utgår ifrån hennes inredning hemma! Skulle vilja sno hela hennes hus!) och jag alltså kan se till ur jag skulle vilja ha det :) Fick dessutom strax efter att Linda kommit hem med tårtan ett sms som löd: "Tårtan är bara helt underbart fin. Fyyyy vad duktig du är." Och hur lycjkligt blir man inte av detta? :D

Oftast brukar jag visa tårtan när den hämtas för att jag vill se reaktionerna, men denna gång hade jag redan tejpat ihop kartongen ;)

/Simone

Choklad och rom kakor

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 10:24:00 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarer


Min underbara fästman har tjatat i veckor om att han vill ha småkakor att knapra på, jag har dock inte haft varken motivation eller tid så det har inte blivit av. Förns nu! Och självklart körde jag på fler än en smak, för mördegskakor är så galet enkla att laborera med! Jag gjorde tre olika sorter och här är den första!




På dessa ville jag testa en ovanlig kombo i mördegskakor men en annars ganska traditionell kombo. Det ljusa smaksatte jag med romarom och det andra är ju som ni ser smaksatt med kakao! Riktigt gott enligt mig och sambon!

Receptet på mördegen är från "Sju sorters kakor" och sedan har jag smaksatt efter vad jag tycker blev lagom :)

/Simone

Valentine cakepops!

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 00:01:00 | I kategori: Cakepops | 0 kommentarer


Cakepops är ju bara så innerligt söta, det är nästan så man storknar när man ser dom! Sedan är det faktiskt mycket simpelt med och galet gott! Jag föredrar i vanliga fall mörk choklad på mina cakepops, men jag tyckte att det skulle bli så mycket sötare med vit så jag körde på det!



Det roligaste med vit choklad är att det är så simpelt att dekorera på så många olika sätt. Nedan har jag en penna med ätbart bläck som jag skriver på de färdiga klubborna med.



Inuti ser det såhär mumsigt ut!



Vill du också baka dessa? Då hittar du receptet HÄR!

/Simone

Red velvet cupcakes!

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 00:01:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Dessa underbaringar var det som var med i Sundsvalls Tidning i Söndags. Dom är ju bara så söta och passande till alla hjärtans dag tycker jag! Här har jag spritsat enkelt med en stjärntyll och dekorerat med en galet söt klubba jag hittade på lagerhaus.



Denna är spritsad på samma sätt men dekorerad enkelt med lite strösselhjärtan, det behöver faktiskt inte vara mera komplicerat!



Och vad passar inte bättre till alla hjärtans dag än en ros? Alltså en cupcake med en rosspritsning ;)



Vill du också baka dessa? Då hittar du receptet på cupcaken HÄR! och frostingen hittar du HÄR!

/Simone

Recept: Tårtparadisets Cakepops

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 20:00:29 | I kategori: Recept | 0 kommentarer


Tårtparadisets Cakepops

Ca 16 st

 

Ingridienser:

1paket Ballerins Choko

100g philadelphia

150g Vit choklad

ca 1 msk kokosfett

ca 16st klubbpinnar eller grillpinnar

 

Instruktioner:

1. Dela kakorna och lägg chokladkrämen i en bunke och kakorna i en mixer, och mixa sedan kakorna till små små smulor.

2. Häll över kaksmulorna till bunken med chokladkrämen, tillsätt philadelphian och blanda ihop till en jämn smet.

3. Rulla smeten till små bollar (eller forma till andra figurer, jag körde på hjärtan och bollar) och kyl dessa minst 30min i kylskåpet, över natten går också bra.

4. Stoppa i en pinne i var boll och stoppa in i frysen.

5. Smält försiktigt chokladen tillsammans med kokosfettet i micron.

6. Ta ut några klubbor i taget och doppa i chokladen (Om du använder vit choklad kommer du få doppa flera gånger för att den mörka smeten inte ska lysa igenom).

7. Dekorera efter smak! Jag använde jordgubbsströssel och hjärtströssel.

8. Låt stelna i kylen. (Jag ställer dem i ett glas fyllt med socker)

 

Kokosfettet gör att chokladen blir mer flytande och lättare att få snygg på cakepopen.

Recept: Red Velvet Cupcakes ala Tårtparadiset

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 19:58:20 | I kategori: Recept | 0 kommentarer


Red Velvet Cupcakes ala Tårtparadiset

Ca 24 st normalstora

Ca 12 st stora

INGRIDIENSER:

2 ägg, (stora)

2,5 dl strösocker

2 stora rödbetor, (ca 250 g)

1 dl rapsolja

1 msk vinäger, ex vitvinsvinäger

1 dl gräddfil

4 dl vetemjöl, (240 g)

2 tsk bakpulver

3 msk kakao

2 tsk mald kanel

 

INSTRUKTIONER

1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Sätt ut muffinsformarna i på en plåt, gärna muffinsplåt. 3. Skala och mixa eller riv rödbetorna mycket fint.

4. Vispa ägg och socker mycket pösigt och vänd sedan ner rödbetor, rapsolja, vinäger och gräddfil.

5. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

6. Fyll muffinsformarna 3/4 och grädda i ca 15-20 min i mitten av ugnen.

7. Låt svalna helt och sprita/bred på frostingen.

Recept: Tårtparadisets philadelphiafrosting

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 19:56:54 | I kategori: Recept | 0 kommentarer


Tårtparadisets philadelphiafrosting

INGRIDIENSER:

100g Smör

200g Philadelphia ost

2,5dl florsocker

cezt från 1 citron

saft från ½ citron

 

INSTRUKTIONER:

1. Riv ner cezt i en bunke. Det ska vara mycket fin rivet, har du inget ceztjärn kan du riva på finaste delen av rivjärnet. Viktigt är att du bara får med det gula!

2. Dela citronen och pressa ner saften från ena halvan ner i bunken.

3. Tillsätt smör, philadelphia och florsocker.

4. Vispa med elvisp till en jämn smet. (Försiktigt i början annars får du ett moln av florsocker)

Saftig kanel och äppel muffin

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 13:55:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Jag gjorde en underbart saftig och god äppel och kanel muffin häromdagen och 3 dagar senare var den fortfarande inte sådär hemskt torr som muffins gärna blir dagen efter! Den var alltså fortfarande rätt saftig!

Rätt enkel att göra och helt enkelt sinnessjukt mumsig! Vill du också testa denna underbara skapelse? Då hittar du receptet HÄR!

Muffinformen är rosa med muminmotiv på och kommer från Kalasform!

 

Älskar förövrigt mitt nya underbara lilla tårtfat, perfekt för att fota eller när man bara ska lägga fram några få kakor! Du hittar det på lagerhaus för jag tror det var 69:-. Det är ju strax alla hjärtans dag och detta gör ju det till en självklarhet att dekorera med små strösselhjärtan!

 

/Simone

Recept: Äppel och kanel muffins

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 13:44:51 | I kategori: Recept | 0 kommentarer


INGRIDIENSER:
ca 12st normalstora muffins

Muffin:
2 ägg
1½dl socker
1½dl mjölk
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk kanel
1 äpple

Crumble:
25g smör (rumstempererat)
1tsk kanel
½dl socker
1½dl havregryn

INSTRUKTIONER:
1. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
2. Blanda ner mjölken.
3. Blanda ihop de torra ingridienserna och vänd ner dessa i äggsmeten.
4. Gör tunna klyftor av äpplet (jag skippade att skala men du gär som du tycker är bäst!).
5. Fördela smeten i muffinsformar och stoppa ner ett par äppelklyftor  i var muffin.

6. Nyp ihop crumbeln och strössla den över var muffin.
7. Stoppa in i ugnen ca 15min på 225 grader.

Tårtparadiset i ST igen!

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 13:17:26 | I kategori: Media | 1 kommentarer




Ännu en gång har jag och Tårtparadiset varit med i Sundsvalls tidning! Och alltid lika roligt! Även på framsidan fick vi vara med en liten bild på en rosspritsad red velvet cupcake!

Ska ta och scanna in delen där vi är med och lägga upp den! Men tills vidare får ni nöja er med att springa till affären och köpa tidningen helt enkelt!

/Simone

Bröllop i September!

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 20:45:23 | I kategori: Bröllop | 3 kommentarer


Jag har något riktigt roligt att berätta för er läsare! På julaftonsmorgonen gick min underbara sambon ner på knä och friade! Självklart sade jag JA! Och vi har satt datumet till den 1 September :) En hel del att planera med andra ord! Jag hade det mesta klart i stora drag redan på julaftons kvällen ;) (Det här med att vänta är inte riktigt min grej ;))

När vi berättat för släkt vänner och bekanta har jag fått frågan om jag ska göra min egen tårta ett antal gånger ;) I början var tanken att vi köper en tårta men att jag dekorerar själv, men detta har övergått till att jag bestämt mig för att jag vill göra den själv! Trots att det ska bringa otur ;)

Så ni baknördar måste förlåta mig om jag kommer med lite bröllopsfunderingar här med! ;)

En fråga har jag med: Tycker jag ni ska fixa en bröllopskategori där jag lägger upp inspiration bilder och annat?

/Simone

Red Velvet Cake!

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 08:57:00 | I kategori: Bakverks historia | 1 kommentarer


Red velvet cake kommer i grunden från Amerikanska södern där den ofta används som bröllopstårta. Mycket lätt att förstå måste jag säga då den är så underbar i sin färg!

I grunden var den rödaktiga färgen i en red velvet cake en kemisk reaktion som uppstod när filmjölk, kakao och vinäger blandades. Numer processeras kakaon på ett annat sätt och den röda färgen uppstår inte längre genom denna reaktion utan färgen får man tillsätta på annat sätt. Här är det olika i olika recept, vissa använder röd livsmedelsfärg och vissa använder rödbetor. Rödbetorna har dock ännu en funktion utöver färgen, de gör kakan saftigare.

Jag föredrar recept med rödbetor i då jag gärna utelämnar konstgjorda färgämnen när det går lika bra att använda naturliga. Sedan gillar jag smaken av denna bättre med.

Har ni några andra kunskaper om detta bakverk så hör av er!

/Simone

Blixten tårta till Axel!

Publicerat: 2012-02-03 Kl: 09:00:00 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


Axel skulle fylla fyra år och hans mamma hade planerat en liten överraskning, dvs en blixten tårta! Axel älskar blixten (som de flesta andra småpojkar?!)  men hade ingen aning om vad han skulle få för tårta. Hans mamma hade dock frågat honom vad han ville ha för tårta (efter att hon berättat för mig att det skulle bli blixten!) och han svarade självklart blixten!




Denna gång körde jag på ett lite annat tema, tyckte det skulle passa prima med ökentema, och då ska ju självklart namnet vara i stenar och siffran som en kaktus!



Bilen blev kanske inte direkt perfekt, SPn strulade och allt strulade så den tog längre tid än vanligt med var som inte riktigt lika bra, men jag hoppas i alla fall att Axel såg vem det var och det tror jag nog han gjorde! ;)



En liten närbild på namnet :)



Och bakifrån såklart! Inte lika mycket men det tycker jag inte behövs bakifrån jämt :)

/Simone

Ny kategori!

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 19:57:03 | I kategori: Bakverks historia | 0 kommentarer


Jag har nu skapat en ny kategori här på bloggen! Denna kategori kommer jag att skriva om det som kategorin säger kort och gott: Bakverks historier.

Tycker det är mycket intressant att veta hur bakverken uppstod, det gör det så mycket enklare att förstå hur ett bakverk är tänkt och vill jag göra en egen version ökar det min förståelse för bakverket i sig. Så jag hoppas ni tycker det kommer vara lika intressant som mig!

Första inlägget kommer inom kort och kommer att handla om red velvet cake!

/Simone

Dammsugare? Näe! Macarons!

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 09:13:00 | I kategori: Småkakor | 1 kommentarer


Det jag tycker är så roligt med macarons är att det går att göra så mycket olika saker med dem! Denna gång fick jag smaken av min sambo som ville ha med arrak i. Självklart sa jag och gick all in!



Avlånga och gröna, precis som dammsugare!



Självklart fyllda med choklad och arrak smörkräm och sidorna doppade i mörj choklad.


Jag gjorde även några runda som jag skippade chokladen på, snygga blev dom! Riktigt glansiga med, men det ficka inte riktigt fram på bilden...



Doppade såklart några runda i choklad med, perfekt om dom inte blir helt perfekta, det gömmer som det man inte vill se ;)



Sambon han hade sin egna lilla idé på hur dom skulle se ut, och självklart skulle han få visa det! Så här komma sambons doppade macaron!

/Simone

Mumsiga choklad cupcakes med M&M

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 09:00:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Jag hade en liten bak idé i min skalle, om att göra chokladcupcakes med M&M, så jag gjorde helt enkelt det! Själva kakan är kladdkakemuffin ur boken "7 sorters kakor" och frostingen är en enkel Chokladmousse. Snabbt och enkelt men fasligt gott!



De är spritsade med en rundtyll och dekorerade med en M&M. Underbart!



Självklart stoppade jag i någon M&M inuti cupcaken med! Yummie!



Kort och gott galet goda cupcakes! Helt klart värda att testa! :D
Och tål man inte nötter? Ja då kan du stoppa på en nonstop istället ;)

/Simone

RSS 2.0