Mammas födelsedagstårta!
Publicerat: 2012-02-25 Kl: 19:50:15 | I kategori: Tårtor | 4 kommentarerHar även hittat ett nytt sätt att använda mina bokstavsutstickare, minns inte var jag såg det men genialiskt! (med tanke på att dom sitter på en linjal typ.
Inuti tårtan såg det ut såhär och med början från toppen har vi detta:
1. SP
2. Citronsmörkräm (den godaste hittils enligt mig!)
3. Vaniljbotten
4.Chokladmousse varvat med skivade bananer. (Galet underbar kombo!)
5. Riktigt saftig chokladbotten.
6. Hallonmousse med extra hela hallon
7. Vaniljbotten
Detta är nog bland dom godaste tårtor jag gjort! Verkligen GALET gott! Funderar på denna sorts fyllning till sonens födelsedagskalas med! :)
/Simone
Norrlands Hall&Kapell tårta!
Publicerat: 2012-02-25 Kl: 00:32:00 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarerVad det var i minns jag dock inte !
/Simone
Timrå tårta!
Publicerat: 2012-02-24 Kl: 13:18:59 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarerPillrigt som tusan var den och de minsta små detaljerna i märket lämnade jag faktiskt ute, för tålamodet räcker inte hur långt som helst ;) Men mamma och hennes arbetskamrater var iaf nöjda! :D
/Simone
Semlor!
Publicerat: 2012-02-19 Kl: 13:05:56 | I kategori: Övriga bakverk | 1 kommentarerFyllningen till dessa gör jag såhär för fyra semlor:
75-100g mandelmassa (beroende på hur mycket fyllning ni gillar)
Urgröpet ur semlorna
ca 1msk grädde
Detta mosar jag sedan snabbt ihop till en massa. Riktigt enkelt! :D
Så nu tycker jag banne mig ni går och bakar lite semlor! Fettisdagen är ju trotsallt på tisdag!
/Simone
Melodifestivalen
Publicerat: 2012-02-18 Kl: 21:28:04 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerSå blir det som vi tänkt ska jag självklart fixa en tårta till alla härliga melodifestivalfirare på RFSL så tårtan ska såklart gå i härliga regnbågiga färger! Så nu hoppas jag bara att tiden finnes att göra detta med! :D
En fundering kom dock upp, är det värt att stå ut med Ranelid ännu en gång? Fast kanske lite vin löser problemet?
/Simone
Blixten och traktortårta
Publicerat: 2012-02-18 Kl: 00:55:00 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarerNedan ser ni blixten tårtan, som Linus föräldrar fick fota då jag helt glömde! Det första jag såg när jag fick bilden var att jag glömt ännu en sak! Pupillerna i ögonen! Men Linus var nöjd i alla fall! :D
Här har ni traktortårtan, i väntra hörnet på denna står det "Linus 3 år" med blå glittergelé, vilket knappt syns på bilden..
Linus hade iaf blivit överlycklig över tårtorna och sagt tack till sin mor och far mer än en gång ;)
/Simone
Kan ni gissa vad jag håller på med? :-D /S...
Publicerat: 2012-02-17 Kl: 21:55:02 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerKan ni gissa vad jag håller på med? :-D /Simone
Syltkakor med körsbärssylt
Publicerat: 2012-02-17 Kl: 09:16:00 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarerKörsbärssylten har jag enkelt gjort enligt anvisningarna på syltsocker förpackningen ;)
/Simone
Citronkakor
Publicerat: 2012-02-16 Kl: 09:13:00 | I kategori: Småkakor | 1 kommentarerRosa pärlsocker har jag fått genom att blanda ner någon droppe karamellfärg i pärlsockret och blanda, så enkelt och så kul! Tycker det ger lite mera liv åt kakorna!
/Simone
Recept: Semlebullar
Publicerat: 2012-02-15 Kl: 19:45:54 | I kategori: Recept | 3 kommentarerINGRIDIENSER
24st Semlor
100g Smör
5 dl Mjölk
0,5 tsk Kardemumma, krossade kärnor
50g Jäst
1 dl Strösocker
0,5 dl Vit Sirap
1 nypa Salt
12-14 dl Vetemjöl Special
1 Ägg uppvispat med 1 msk Mjölk
INSTRUKTIONER
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk samt kardemumma. Värm tills fingervarmt. Häll vätskan över jästen och rör om så att den löser upp sig. Blanda ner socker, sirap och salt. Tillsätt lite i taget av mjölet och knåda degen fin och smidig. Gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 min. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 24 lika stora bullar. Rulla varje bulle rund och slät. Låt jäsa övertäckta i ca 40 min. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 8-10 min.
Den ändring jag gjort är att inte smälta smöret utan ha rumstempererat (blandade i det samtidigt som sockret) och sedan använde jag en hel tsk kardemumma men annars har jag följt receptet.
Använde detta recept förra året med, och då gjorde jag utan ändringar och fick de godaste och saftigaste vetebullar jag någonsin ätit! Rekomenderar helt klart detta recept!
/Simone
Underbar kommentar!
Publicerat: 2012-02-15 Kl: 11:59:01 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerTack Linda! Där gjorde du min dag!
/Simone
Vit tårta med rosor till Linda!
Publicerat: 2012-02-15 Kl: 10:58:25 | I kategori: Tårtor | 5 kommentarerRunt kanten använde jag en utstickare som man gör fina band med, och en sådan enkel detalj kan verkligen göra en hel tårta! Bandet har jag liksom, rosorna och blommorna penslat på ett pärlskimrande pulver, ännu en liten detalj som gör en underbar helhet! Det syns kanske inte speciellt mycket på bilden nedan men på nedersta bilden syns det desto mera!
Jag har tyckt att det är galet svårt att göra snygga rosor, men denna gång är jag galet nöjd! Använt en ny utstickare för första gången och vi vart verkligen bästa vänner omgående. I vanliga fall brukar jag vilja kasta ut verktygen genom fönstret första gången jag använder dom, så detta är ett bra betyg! Hade dock underlättat om jag använde FP (flowerpaste) istället för SP, men man tager vad man haver ;)
Tror att det vart extra roligt att göra denna tårta då jag och Linda har väldigt lika smak (vilket jag utgår ifrån hennes inredning hemma! Skulle vilja sno hela hennes hus!) och jag alltså kan se till ur jag skulle vilja ha det :) Fick dessutom strax efter att Linda kommit hem med tårtan ett sms som löd: "Tårtan är bara helt underbart fin. Fyyyy vad duktig du är." Och hur lycjkligt blir man inte av detta? :D
Oftast brukar jag visa tårtan när den hämtas för att jag vill se reaktionerna, men denna gång hade jag redan tejpat ihop kartongen ;)
/Simone
Choklad och rom kakor
Publicerat: 2012-02-15 Kl: 10:24:00 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarerPå dessa ville jag testa en ovanlig kombo i mördegskakor men en annars ganska traditionell kombo. Det ljusa smaksatte jag med romarom och det andra är ju som ni ser smaksatt med kakao! Riktigt gott enligt mig och sambon!
Receptet på mördegen är från "Sju sorters kakor" och sedan har jag smaksatt efter vad jag tycker blev lagom :)
/Simone
Valentine cakepops!
Publicerat: 2012-02-14 Kl: 00:01:00 | I kategori: Cakepops | 0 kommentarerDet roligaste med vit choklad är att det är så simpelt att dekorera på så många olika sätt. Nedan har jag en penna med ätbart bläck som jag skriver på de färdiga klubborna med.
Inuti ser det såhär mumsigt ut!
Vill du också baka dessa? Då hittar du receptet HÄR!
/Simone
Red velvet cupcakes!
Publicerat: 2012-02-13 Kl: 00:01:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarerDenna är spritsad på samma sätt men dekorerad enkelt med lite strösselhjärtan, det behöver faktiskt inte vara mera komplicerat!
Och vad passar inte bättre till alla hjärtans dag än en ros? Alltså en cupcake med en rosspritsning ;)
Vill du också baka dessa? Då hittar du receptet på cupcaken HÄR! och frostingen hittar du HÄR!
/Simone
Recept: Tårtparadisets Cakepops
Publicerat: 2012-02-12 Kl: 20:00:29 | I kategori: Recept | 0 kommentarerTårtparadisets Cakepops
Ca 16 st
Ingridienser:
1paket Ballerins Choko
100g philadelphia
150g Vit choklad
ca 1 msk kokosfett
ca 16st klubbpinnar eller grillpinnar
Instruktioner:
1. Dela kakorna och lägg chokladkrämen i en bunke och kakorna i en mixer, och mixa sedan kakorna till små små smulor.
2. Häll över kaksmulorna till bunken med chokladkrämen, tillsätt philadelphian och blanda ihop till en jämn smet.
3. Rulla smeten till små bollar (eller forma till andra figurer, jag körde på hjärtan och bollar) och kyl dessa minst 30min i kylskåpet, över natten går också bra.
4. Stoppa i en pinne i var boll och stoppa in i frysen.
5. Smält försiktigt chokladen tillsammans med kokosfettet i micron.
6. Ta ut några klubbor i taget och doppa i chokladen (Om du använder vit choklad kommer du få doppa flera gånger för att den mörka smeten inte ska lysa igenom).
7. Dekorera efter smak! Jag använde jordgubbsströssel och hjärtströssel.
8. Låt stelna i kylen. (Jag ställer dem i ett glas fyllt med socker)
Kokosfettet gör att chokladen blir mer flytande och lättare att få snygg på cakepopen.
Recept: Red Velvet Cupcakes ala Tårtparadiset
Publicerat: 2012-02-12 Kl: 19:58:20 | I kategori: Recept | 0 kommentarerRed Velvet Cupcakes ala Tårtparadiset
Ca 24 st normalstora
Ca 12 st stora
INGRIDIENSER:
2 ägg, (stora)
2,5 dl strösocker
2 stora rödbetor, (ca 250 g)
1 dl rapsolja
1 msk vinäger, ex vitvinsvinäger
1 dl gräddfil
4 dl vetemjöl, (240 g)
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 tsk mald kanel
INSTRUKTIONER
1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Sätt ut muffinsformarna i på en plåt, gärna muffinsplåt. 3. Skala och mixa eller riv rödbetorna mycket fint.
4. Vispa ägg och socker mycket pösigt och vänd sedan ner rödbetor, rapsolja, vinäger och gräddfil.
5. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Fyll muffinsformarna 3/4 och grädda i ca 15-20 min i mitten av ugnen.
7. Låt svalna helt och sprita/bred på frostingen.
Recept: Tårtparadisets philadelphiafrosting
Publicerat: 2012-02-12 Kl: 19:56:54 | I kategori: Recept | 0 kommentarerTårtparadisets philadelphiafrosting
INGRIDIENSER:
100g Smör
200g Philadelphia ost
2,5dl florsocker
cezt från 1 citron
saft från ½ citron
INSTRUKTIONER:
1. Riv ner cezt i en bunke. Det ska vara mycket fin rivet, har du inget ceztjärn kan du riva på finaste delen av rivjärnet. Viktigt är att du bara får med det gula!
2. Dela citronen och pressa ner saften från ena halvan ner i bunken.
3. Tillsätt smör, philadelphia och florsocker.
4. Vispa med elvisp till en jämn smet. (Försiktigt i början annars får du ett moln av florsocker)
Saftig kanel och äppel muffin
Publicerat: 2012-02-12 Kl: 13:55:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarerJag gjorde en underbart saftig och god äppel och kanel muffin häromdagen och 3 dagar senare var den fortfarande inte sådär hemskt torr som muffins gärna blir dagen efter! Den var alltså fortfarande rätt saftig!
Rätt enkel att göra och helt enkelt sinnessjukt mumsig! Vill du också testa denna underbara skapelse? Då hittar du receptet HÄR!
Muffinformen är rosa med muminmotiv på och kommer från Kalasform!
Älskar förövrigt mitt nya underbara lilla tårtfat, perfekt för att fota eller när man bara ska lägga fram några få kakor! Du hittar det på lagerhaus för jag tror det var 69:-. Det är ju strax alla hjärtans dag och detta gör ju det till en självklarhet att dekorera med små strösselhjärtan!
/Simone
Recept: Äppel och kanel muffins
Publicerat: 2012-02-12 Kl: 13:44:51 | I kategori: Recept | 0 kommentarerca 12st normalstora muffins
Muffin:
2 ägg
1½dl socker
1½dl mjölk
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk kanel
1 äpple
Crumble:
25g smör (rumstempererat)
1tsk kanel
½dl socker
1½dl havregryn
INSTRUKTIONER:
1. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
2. Blanda ner mjölken.
3. Blanda ihop de torra ingridienserna och vänd ner dessa i äggsmeten.
4. Gör tunna klyftor av äpplet (jag skippade att skala men du gär som du tycker är bäst!).
5. Fördela smeten i muffinsformar och stoppa ner ett par äppelklyftor i var muffin.
6. Nyp ihop crumbeln och strössla den över var muffin.
7. Stoppa in i ugnen ca 15min på 225 grader.
Tårtparadiset i ST igen!
Publicerat: 2012-02-12 Kl: 13:17:26 | I kategori: Media | 1 kommentarerÄnnu en gång har jag och Tårtparadiset varit med i Sundsvalls tidning! Och alltid lika roligt! Även på framsidan fick vi vara med en liten bild på en rosspritsad red velvet cupcake!
Ska ta och scanna in delen där vi är med och lägga upp den! Men tills vidare får ni nöja er med att springa till affären och köpa tidningen helt enkelt!
/Simone
Bröllop i September!
Publicerat: 2012-02-04 Kl: 20:45:23 | I kategori: Bröllop | 3 kommentarerNär vi berättat för släkt vänner och bekanta har jag fått frågan om jag ska göra min egen tårta ett antal gånger ;) I början var tanken att vi köper en tårta men att jag dekorerar själv, men detta har övergått till att jag bestämt mig för att jag vill göra den själv! Trots att det ska bringa otur ;)
Så ni baknördar måste förlåta mig om jag kommer med lite bröllopsfunderingar här med! ;)
En fråga har jag med: Tycker jag ni ska fixa en bröllopskategori där jag lägger upp inspiration bilder och annat?
/Simone
Red Velvet Cake!
Publicerat: 2012-02-04 Kl: 08:57:00 | I kategori: Bakverks historia | 1 kommentarerI grunden var den rödaktiga färgen i en red velvet cake en kemisk reaktion som uppstod när filmjölk, kakao och vinäger blandades. Numer processeras kakaon på ett annat sätt och den röda färgen uppstår inte längre genom denna reaktion utan färgen får man tillsätta på annat sätt. Här är det olika i olika recept, vissa använder röd livsmedelsfärg och vissa använder rödbetor. Rödbetorna har dock ännu en funktion utöver färgen, de gör kakan saftigare.
Jag föredrar recept med rödbetor i då jag gärna utelämnar konstgjorda färgämnen när det går lika bra att använda naturliga. Sedan gillar jag smaken av denna bättre med.
Har ni några andra kunskaper om detta bakverk så hör av er!
/Simone
Blixten tårta till Axel!
Publicerat: 2012-02-03 Kl: 09:00:00 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarerDenna gång körde jag på ett lite annat tema, tyckte det skulle passa prima med ökentema, och då ska ju självklart namnet vara i stenar och siffran som en kaktus!
Bilen blev kanske inte direkt perfekt, SPn strulade och allt strulade så den tog längre tid än vanligt med var som inte riktigt lika bra, men jag hoppas i alla fall att Axel såg vem det var och det tror jag nog han gjorde! ;)
En liten närbild på namnet :)
Och bakifrån såklart! Inte lika mycket men det tycker jag inte behövs bakifrån jämt :)
/Simone
Ny kategori!
Publicerat: 2012-02-02 Kl: 19:57:03 | I kategori: Bakverks historia | 0 kommentarerTycker det är mycket intressant att veta hur bakverken uppstod, det gör det så mycket enklare att förstå hur ett bakverk är tänkt och vill jag göra en egen version ökar det min förståelse för bakverket i sig. Så jag hoppas ni tycker det kommer vara lika intressant som mig!
Första inlägget kommer inom kort och kommer att handla om red velvet cake!
/Simone
Dammsugare? Näe! Macarons!
Publicerat: 2012-02-02 Kl: 09:13:00 | I kategori: Småkakor | 1 kommentarerAvlånga och gröna, precis som dammsugare!
Självklart fyllda med choklad och arrak smörkräm och sidorna doppade i mörj choklad.
Jag gjorde även några runda som jag skippade chokladen på, snygga blev dom! Riktigt glansiga med, men det ficka inte riktigt fram på bilden...
Doppade såklart några runda i choklad med, perfekt om dom inte blir helt perfekta, det gömmer som det man inte vill se ;)
Sambon han hade sin egna lilla idé på hur dom skulle se ut, och självklart skulle han få visa det! Så här komma sambons doppade macaron!
/Simone
Mumsiga choklad cupcakes med M&M
Publicerat: 2012-02-01 Kl: 09:00:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarerDe är spritsade med en rundtyll och dekorerade med en M&M. Underbart!
Självklart stoppade jag i någon M&M inuti cupcaken med! Yummie!
Kort och gott galet goda cupcakes! Helt klart värda att testa! :D
Och tål man inte nötter? Ja då kan du stoppa på en nonstop istället ;)
/Simone