Ännu en vecka i skolan..
Publicerat: 2012-04-16 Kl: 22:33:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerDenna vecka ser mina dagar ut ungefär såhära:
06.30 Lämna plutt på dagis (pappan hämtar)
Sedan kör jag ca 1tim till skolan
08.15 börjar första föreläsningen
17.00 Skolan slutar
Kör 1tim hem
18.00 hemma och äter middag
19.00 -ca23.00 är det förberedelser och bakning inför kalasen i helgen!
See why det inte blir så mycket uppdateringar?
Men jag har i alla fall lyckats skaffa twitter, så nu ska jag bara förstå hur det fungerar med ;)
/Simone
Pappas dessert!
Publicerat: 2012-04-12 Kl: 07:45:00 | I kategori: Glass och parafait | 2 kommentarerFör ett tag sedan var jag hemma hos mina föräldrar och åt middag (gör det säkert en gång i veckan). Oftast äter vi bara förrätt och varmrätt, så har det alltid varit. Men denna gång blev det även dessert, och god var den, det kan jag verkligen lova!
Det var alltså någon sorts äggtoddy parafait varvad med bär, hur man gör den vet jag faktiskt inte, men jag kan självlkart ta reda på det åt er! För detta är bland det godaste jag smakat!
/Simone
Påskmacarons
Publicerat: 2012-04-11 Kl: 14:46:35 | I kategori: Macroons | 0 kommentarerDetta är alltså de bilder ni ändå får se, och i miniatyr.
Fyllningen var dock HELT JÄDRA OTROLIG enligt mig! Jag gillar inte smörkräm speciellt och gjorde därför en fyllning på mandel. Receptet kommer framöver!
/Simone
Cakeboss vaniljbotten
Publicerat: 2012-04-11 Kl: 14:14:00 | I kategori: Recept | 3 kommentarerEn gudomligt saftig och god botten som är riktigt enkel att göra! Den är väldigt kompakt och smular inte, jag älskar den! Kan tänka mig att den är perfekt att ha när man ska göra typ topsy-turvy tårtor eller andra som på något sätt ska skäras till. DESSUTOM går den utmärkt att dela så fort den kommer ut ur ugnen, den ni!
Recept på Cakeboss vaniljbotten:
6dl vetemjöl
4,8dl socker
1,8dl vegetabilisk olja (viktigt att den är vegetabilisk)
2 ¼ bakpulver
1tsk vaniljextrakt
½tsk salt
4 stora ägg
2,4dl standard mjölk (3% fett)
Smöra och bröa 2st formar på 20cm (jag använde en och satte en krage av bakplåtspapper).
Sätt ugnen på 150 grader.
Häll ner vetemjöl, socker, olja, bakpulver, vaniljextrakt och salt i en assistent och sätt på en flatblandare (INTE VISPEN, utan en liknande denna ). Mixa på låg hastighet i några sekunder så att allt blandas, öka sedan farten till medium-låg och fortsätt mixa tills smeten är len, ca 1min.
Med maskinen igång adderar du äggen ett i taget, knäck ner nästa när det första är inblandat i smeten. Stoppa maskinen nu och då så alla smet blir blandad och sätt maskinen på medium-låg igen.
När alla äggen är adderade till smeten mixar du smeten i1min till så du är säker på att äggen är riktigt ner blandade, men övermixa inte, en minut räcker.
Nu sätter du maskinen på låg hasighet och tillsätter mjölken 1dl i taget, stoppa maskinen och skrapa kanterna mellan tillsättningarna. Fortsätt mixa tills smeten är len.
Fyll smeten i de två formarna och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min. (Jag hade min smet i samma och hade den i nedre delen av ugnen ca 1tim) Testa med en provnål om den är färdig, nålen ska vara torr.
Update: Det går att köra all smet i samma form, men den blir gärna väldigt toppig då så det är att föredra att ha den i två olika formar. Dela då varje botten i två (och har du två fyllningar kan du spara den fjärde botten i frysen till nästa tårta!)
Detta är alltså Cakeboss tårtbotten som finns i sitt ursprungliga språk och mått i Cakeboss bok, om den finns i Sverige vet jag faktiskt inte.
/Simone
Glass eller Cupcake?
Publicerat: 2012-04-11 Kl: 10:05:16 | I kategori: Cupcakes | 2 kommentarerDetta är en idé jag velat testa LÄNGE, men har som inte riktigt haft tid att göra dom. Men nu på skärtorsdagen var det dax, mamma och pappa skulle komma hit på middag och jag hade ingen dessert så då passade jag på. Det är helt enkelt en vanlig glasstrut som jag sedan pulat ner en kladdkakemuffin i och spritsat grädde på.
Mycket lätt att göra och hur kul skullde det inte vara på ett barnkalas? Fast då kanske strutar med platt botten är att rekomendera för jag har inget bra idé på hur man kan förvara dom när dom är färdiga.
Kort och gott har jag gjort såhära:
1. Baka din favoritmuffin och vispa ihop din favoritfrosting.
2. När muffinsen kallnat delar du dom i passande bitar och trycker ner i struten.
3. Spritsa med din favorit frosting och dekorera med lite strössel.
Enkelt, eller hur?
Vill du göra det enklare och snabbare? Köp muffins och en smaksatt grädde ;)
/Simone
Glad påsk!! Mer bilder på vår påsk tårta k...
Publicerat: 2012-04-08 Kl: 23:02:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerGlad påsk!! Mer bilder på vår påsk tårta kommer senare :-) Hoppas ni har en underbar påsk och umgås med nära och kära! /Simone
Nyss gjort en intervju inför bakprogrammet...
Publicerat: 2012-04-04 Kl: 14:10:04 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerNyss gjort en intervju inför bakprogrammet på sjuan. Tror det gick rätt bra så nu väntar jag på ett jakande svar innan månadens slut! För jag som aldrig har haft minsta tävlingsinstinkt känner bara att nu fasen ska jag vinna detta! Om jag inte går vidare kommer jag verkligen bli besviken, så nu får ni hjälpa mig att hålla tummarna! Verkligen!
Hur du gör enkla kycklingar!
Publicerat: 2012-04-03 Kl: 21:34:30 | I kategori: Tips&Trix | 0 kommentarerÖnskar jag hade bättre kvalité osv, men man tager vad man haver och jag hade ingen hjälp förutom lite köksinredning (som fickagera kameraställ) haha och ja jag tror ni förstår instruktionerna i alla fall :)
GLAD PÅSK! Och passa nu på att umgås med era nära och kära!
(Blir inte alls perfekt är det inte hela världen, FAKTISKT)
/Simone