Grattis till mig!

Publicerat: 2011-07-31 Kl: 09:10:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag fyller jag 22år, och som vanligt är jag bortrest ;) Men nästa helg blir det kalas J Ska se vad för godsak som bjuds på under dagen, troligen något köpt då jag fick bak-förbud av sambon! ;) Tydligen ska man inte baka gärnet på semestern och helst inte blogga heller, då ska man tydligen bara vara ledig, nja inte riktigt  min grej men får väll lyssna för en gångs skull ;) Men jag lovar iaf att alla bakverk kommer upp efter nästa helg när jag fyllt år! Håll ut!

 

Och ni, har ni inte tävlat? Klicka här och gör det då!

Alexander 20år!

Publicerat: 2011-07-30 Kl: 09:03:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


Charlies kusin fyllde 20 i veckan och självklart var det tårta som gällde! Det blev en traditionell tårta med:

Vita bottnar, hemmgjord hallonsylt, hemkokt vaniljkräm och gräddcreme

Mycket god och mycket uppskattad J Då han har en bubbla som han renoverat och åker runt i kunde det inte bli annat än en bubbla som dekoration!

 

 

Och ni, har ni inte tävlat? Klicka här och gör det då!

Har ju tidigare testat på att göra makrone...

Publicerat: 2011-07-29 Kl: 15:27:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


foto0240 (MMS)

Har ju tidigare testat på att göra makroner, vilket tog sin tid innan jag lyckades med utseendet! Men det vart ingen favorit.. Så idag när vi var i fiskekyrkan här i göteborg såg jag ett ställe som hade just makroner och testa måste jag ju! (rätt billigt med 15/st) Vilken skillnad på smak! Dessa var snyggare än mina men smakade som de fula jag gjort! Gudomligt gott! Jag testade citron/lime och sambon lakrits mycket goda! Nej det ska bannemig hem och testas! Hoppades på att besöka tårtdecor idag med men dom har tydligen stängt fredagar enligt hemsidan så det får bli en annan dag! /Simone

Inlägg nr. 100!

Publicerat: 2011-07-29 Kl: 08:58:40 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


Helt galet att jag redan gjort 100 inlägg! Men även mycket roligt! Jag hade tänkt testa ett nytt recept jag har i mitt huvud, men tiden har som inte funnits till med alla tårtor som blivit gjorda senaste veckan, även därav den dåliga updaten. Men ska se till att lägga in en heldel inlägg ikväll och bilder på allt som blivit bakat! Dessa kommer droppa upp eftersom de kommande dagarna så håll utkik!

Men eftersom jag inte har hunnit att baka något spciellt till inlägg nummer 100 så kör jag ett litet kollage med tårtor jag gjort sedan jag gjorde min första täckta tårta i Februari!

 

 

Och ni, har ni inte tävlat? Klicka här och gör det då!

SP Ros!

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 12:51:00 | I kategori: SP dekorationer | 1 kommentarer


En endaste av alla miljoner (känns det iaf som) SP rosor jag ska göra till bröllopstårtorna som är i veckan :) Tycker jag börjar bli rätt duktig :) Har även beställt en rosutstickare som jag hoppas kommer imorgon, och den hoppas jag ska göra arbetet lite snabbare och enklare men minst lika snyggt :)



/Simone

Choklad muffins

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 12:46:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Var ju tvungen att testa min nya minimuffinform, och gräddade så mycket som 3 muffins ;) Fick lite smet över så passade på att använda den. Hade även köpt nya muffinformar från lagerhaus och måste ju testa hur de höll sig och jag vart glatt förvånad, färgen höll fint och inget flagande :)



Självklart var fröken Anna på besök så jag sambon och Anna en varsin :) Ibland har man tur ;)

/Simone

Banancupcake!

Publicerat: 2011-07-23 Kl: 12:41:00 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer


En underbart god cupcake där receptet på muffinsen är från 7 sorters kakor (deras vanliga banankaka) och frostingen är från samma bok men är den till morotskakan! Grymt god bandning!

Detta bjöds det på när vi hade finsällskap av en kompis till mig som nyss flyttat till stan med sin sambo (dom bodde båda i skogen tillsammans innan :P Okej jag är stadsmänniska om än i en liten stad)


Spindelmannen tårtdekorationer!

Publicerat: 2011-07-23 Kl: 12:38:00 | I kategori: SP dekorationer | 0 kommentarer


Har en bekant som ville ha dekorationen till sina tårtor, tårtorna ville hon göra själv :) Här kommer bilder på de två dekorationer jag gjorde :) De är gjorda i SP och ritat med svart penna med ätbart bläck! Ska även se om jag kan få ta bilden på en färdig tårta från henne, men det komemr kanske framöver =)





/Simone

Förtidiga födelsedagspresenter!

Publicerat: 2011-07-22 Kl: 12:33:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har ju inte direkt långt tålamod och inte kunde jag vänta tills 31 juli med mina födelsedagspresenter och lyckasdes övertala min underbara sambo att jag skulle få dem tidigare, och oj vad nöjd jag blev, men det var inte alls vad jag trott! Så nu njuter jag!  hihi :D

Och bild måste ju upp så här kommer dom!

En minimuffins form från Städter!





Lite modeleringsverktyg fick jag med!



Tack Älskling!

/Simone

Spindelmannen tårtan!

Publicerat: 2011-07-22 Kl: 10:26:49 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


Fick låna bilden på den färdiga spindelmannen tårtan av mamman till pojken som skulle ha den :) Han var tydligen mycket nöjd! Och sånt känns ju alltid lika bra!



Som sagt har jag bara gjort själva runa märket :) Det blåa är ising som är köpt på panduro :) Sedan antar jag att det är grädde ^^

Sylt tips!

Publicerat: 2011-07-21 Kl: 21:19:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sverige (om inte världens!!) enklaste sylt är även mycket god! Och recept behöver du inte, för allt står på baksidan av syltsockerpaketet! Enkel som tusan, och snabbt går det med! Vill du inte ha minsta konserveringsmedel så är det bara att frysa in bären och ta ut lite imellan åt så har du alltid nylagad sylt, för SÅ enkel är den verkligen! ALLA kan göra den!

Men för enkelheten skull så skriver jag ner vad du behöver ;)

Bär
Syltsocker
Kastrull
Något att röra med
Burk

Ta hälften så mycket socker som sylt och koka upp! Klart!

Jag är som jag är och höftar mängderna ;)

Tävling: Save Food- Tävla om härliga vinster från Toppits.se!

Publicerat: 2011-07-20 Kl: 11:36:58 | I kategori: Tävlingar | 22 kommentarer




Save Food är ett intiativ från Toppits och sker i sammarbete med stadsmissionen. Syftet med intiativet är att minska matsvinnet, vilket i sverige är 20%. Helt galet! Tänk att du slänger i snitt  en femtedel av det du köper! Per 10 äpplen du köper slänger vi i sverige i snitt 2st. Köper vi sammanlagt 10kg köttfärs på ett år kommer vi slänga 2kg av detta, som sagt galet vad mat det är! Detta vill Save Food minska på.

För att ge oss konsumenter tips om hur man tar hand om så mycket som möjligt av maten håller Save Food på att ta fram en guidebok, och det är här DU kommer in!

Såhär tävlar du:

1.
Skriv en kommentar och berätta hur du gör för att ta hand om maten du köper på bästa sätt, helt enkelt ditt bästa tips!

2. Gilla Save Food på Facebook! (Gärna Tårtparadiset med!)

Sedan får du mycket gärna länka tävlingen från din blogg!

Jag kommer att utse hela 3 vinnare som får ett varsitt produktkit med nedanstående produkter från Toppits!

Aluminiumfolie
Zip-lock zipper
Plastfolie
Stekpåsar
Quicktops
Fryspåsar
3D bakplåtspapper.


OBS! Sista tävlingsdag är den 3 Augusti!

Recept?

Publicerat: 2011-07-20 Kl: 10:25:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fick frågan om jag kunde lägga ut receptet på rabarbercupcakesen, jag brukar dock inte lägga ut recept då de flesta är gjorda av just mig, det receptet jag gjorde nu är under uppbyggnad, men den grund jag använt är receptet för fruktmuffins ut boken 7 sorters kakor! Dock passar det inte riktigt mig även om muffinsen är goda, så där finns iaf receptet på muffinsen! Jag hade ju fyllt dem med rabarber/jordgubbssylt, och där finns inget direkt recept, utan jag kollade på baksidan av syltsocker paketet ;( Använde ca 60%rabarber och 40%jordgubbar, sedan ½ så mycket socker som bär! Men som sagt receptet finns på baksidan av syltsockerpaketet!
Ovanpå hade jag grädde jag vispat hyfsat hård (min blev för lös) och sedan passerat lite sylt i och blandat ihop med röd karamellfärg!

Simple as that!

Har du inte 7 sorters kakor(ICA Förlag)? Köp den! Mycket härliga grund recept för bakning!

/Simone

Jag tävlar!

Publicerat: 2011-07-15 Kl: 08:31:35 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer




Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder.. om dessa fina prylar,
tävla du också! Tävlingen pågår fram t.o.m 17 juli!
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!

Strössel

Publicerat: 2011-07-14 Kl: 12:44:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Har funderat ett tag på hur man ska förvara strössel på smartast sätt, då vi bor i en lägenhet med litet kök tar burkarna så stor plats, tillslut kom jag ju på! Lådan är från ikea, sedan har jag fyllt små knarkpåsar (zip lock) med strössel! Påsarna köpte jag på Panduro, 40st för 20:-

Funderar även på en till låda för att förvara SP dekorationer utan att dessa blir dammiga :) Jag ÄLSKAR när allt är enhetligt :) Kanske en för färger och en för verktyg med?

Facken går förövrigt att förändra, som minst blir det 3 fack.

Dessert bord!

Publicerat: 2011-07-14 Kl: 11:07:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Som ni säkert förstod med inlägget igår där jag berättade om min förskotts present så fyller jag snart år, dvs om sisådär 2v men då vi är bortresta under min födelsedag är det ca 3v tills det blir kalas! Och även om jag har endel större projekt innan har jag storslagna planer för mitt dessert bord! Färgerna dessertbordet ska gå i kan jag skvallra om och det blir ROSA, vitt och möjligen svart! Valet av tårta är även den klar sedan länge (har sparat en sak hjag vill testa just för min födelsedag då den verkar så ohyggligt god!)

Men jag måste säga det att planera ett dessertbord är inte det lättaste! Allt måste verkligen passa in i färgerna, och bli precis som jag vill ha det, TROTS den minimiala tid jag kan lägga ner.. Undra hur detta komemr att gå? Men nog jävlar ska det gå! ;D

Kanske ska tillägga att jag ska fixa bröllopstårtor veckan innan och samma dag dessa hämtas åker vi på semester några dagar för att sedan komma hem knappt 2v innan flytten och ha kalaset sisådär 1v innan flytt och sedan blir nästa kalas (sambon fyller år 1mån efter mig) ungefär 2v efter vi börjat flytta! Behöver jag säga att jag har en heldel framför mig? Är kanske små dumt att köra på största planen för födelsedagen, men vafan DET ÄR JU SÅ KUL! (Och jag fyller ju jämnt, ja 22 är ju ett jämnt tal^^)

/Simone

Förtidig födelsedagspresent!

Publicerat: 2011-07-13 Kl: 22:40:23 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Förra veckan fick sambon hem min födelsedagspresent med posten, i ett sådnt paket att jag var övertygad om att det var en tårtställning med 3våningar, men tydligen var det 3 delar så det stämde inte riktigt.. Men nyfiken var jag och tillslut fick jag denna del av paketet i förskott! 2st tyllar, en rostyll och en annan tyll man gör blommor med (som jag inte vet vad dom heter) mycket glad för det! MEN oj vad jag funderar över mina resterande saker som nu blivit 2 mindre paket, alltså definitivt ingen tårtställning! Det är 2½ veckor kvar och paketen ligger så jag ser dem när jag vaknar och ser dem när jag somnar, jag kommer nog spricka!

Rabarber/vanilj cupcakes!

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 20:28:33 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer


Igår vart min kära sambo lite smått sötsugen sådär, och vem är jag att neka han gosaker?! Dessutom var min mor och far på middagsbesök! Så jag tog och svängde ihop vaniljmuffins med hemmagjort vaniljsocker och vaniljyoghurt fyllld med rabarber/jordgubbs sylt sedan spritsade jag misslyckade rosspritsningar med rabarber/jordgubbsgrädde! (passerade sylten ner i grädden). MYCKET GOTT! Dekorerade sedan med rosa glitterströssel. Dock borde jag haft mina fina prinsessformar men dom ska jag ju ha när jag fyller år, så det blev med bilar istället ;)

Gilla Tårtparadiset!

Publicerat: 2011-07-11 Kl: 19:41:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer




Nu har även Tårtparadisets sida på Facebook en riktig länk! Klicka på bilden för att komma till sidan!

Cakepops typ..

Publicerat: 2011-07-10 Kl: 11:42:55 | I kategori: Cakepops | 0 kommentarer


Brukar spara bitar/smulor från cc och tårtbottnar i en påse(denna gång var det choklad och choklad/arrak), och igår hade jag tänkt göra cakepops av dessa, så jag geggade ihop smulorna med en chokladgegga(50/50 choklad och grädde) och droppade i lite extra arrakarom och oj vad gott det blev. Sambon ville självklart smaka och sen tog den som slut, GRYMT gott! Så cakepops blev det inte, men ska ta och göra om dessa någon dag!

Får se om jag hinner till veckan!

Arrak cupcake

Publicerat: 2011-07-10 Kl: 11:36:24 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Äntligen har jag tid att lägga upp bild på cupcaken jag gjorde häromdagen!
Det är en chokladcupcake smaksatt med arrakarom, sedan fylld med nutella och på det en kaffe/chokladglasyr och chokladströssel! Yummie! Hade tänkt att några skulle få hänga med mig eller sambon på jobbet, men de var aldeles för goda för det, och slut tog dom, FORT!



Någon som har tips på cc-recept där dom blir toppiga? Älskar verkligen saftighetn och smaken av detta men dom blir ju som platta, och just för denna grej skulle det vara mycket snyggare med toppiga :)

/Simone

Save Food!

Publicerat: 2011-07-08 Kl: 08:18:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det är skrämmande att höra att vi idag slänger 20% av den mat vi köper, det är verkligen helt galet mycket! Speciellt om man tänker att det är genomsnittet i Europa! Inte bara 1ton mat det inte.. Och med bakrund i detta har Toppits drgait igång en kampanj som heter just "Save Food" och handlar om att vi ska försöka använda all vår mat och slänga mindre. Så ta och gilla sidan på facebook --> (Save Food på Facebook)

Här kommer 2 tips från mig!

1. När man bakar tårtbottnar och cupcakes blir det ibland småbitar över från när man gröper ur en cupcake eller om tårtbotten är lite ojämn och man skär av, detta är det ju lätt att man slänger, men oj så onödigt! Istället kan man ta och göra cakepops! Vips så har du en underbar gobit av de små smulorna! Jag brukar samla på mig lite eftersom och om det tar lite tid tills jag ska använda det tar jag helt enkelt och lägger smulorna i en påse i frysen! Och cakepops kan jag lova att ni aldrig kommer behöva slänga, så gott är det!

2. Ett lite mera allmänt tips är att planera er mat för månaden, helt enkelt skriva en matlista, storhandla (alla varor med lång hållbarhet) och sedan veckohandla de mera kortlivade varorna som mjölk frukt och grönt. Detta medför attt du köper mycket mindre onödiga saker och därmed inte behöver slänga, ni har ju redan planerat att äta allt! Dessutom är det grymt underbart att komma hem från jobbet med en köttfärs i kylen som redan är tinad så man bara kan sätta igång med matlagningen! Du slipper ju dessutom tiden med att fundera på vad tusan ni ska äta! Sedan har det blivit för oss att vi äter mer varierat då kött&potatis känns grymt tråkigt om man ser det p ålistan 5dagar i veckan. Alltså matlista är underbart på många sätt!

/Simone

Gilla Tårtparadiset på Facebook!

Publicerat: 2011-07-07 Kl: 20:31:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu kan du gilla tårtparadiset på facebook! Där skriver jag alltid först om jag lagt ut nya inlägg samt om det kommer att komma tidsinställda inlägg, så vill du vara först med allt, och vara säker på att inte missa något så Gilla Tårtparadisetpå facebook!

Logga in på FB.
Sök på tårtparadiset
gå in på sidan (gruppen kommer överges)
GILLA!

Jag hade tänkt göra på detta sätt när jag gjorde gruppen men fattade inte hur man gjorde, men nu så! (Och nej jag är inte speciellt teknisk ;P)

/Simone

Färgglad chokladfudge tårta!

Publicerat: 2011-07-07 Kl: 20:25:52 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


Nu ska jag ta och lägga upp lite bilder på tårtan jag gjorde till min gamla vän Natta(länk--> Brydn.se) och bilderna är det Natta som tagit!


Täckt med Chokladfudgefrosting, mycket gott, men MATSIGT! Sedan sprayad med pärlemor.



Från botten:
1. Chokladbotten
2. Rosa vaniljgräddkräm och rosa bananmos
3. lila tårtbotten
4.Dumle fluff
5.rosa tårtbotten
6.Vaniljkräm
7.Chokladbotten

Mycket god och minst lika mäktig!

Mumsiga cupcakes!

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 07:58:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igårkväll hade jag lovat sambon och Anna att dom skulle få cupcakes, ja det var ju trotsallt Annas sista dag utan viktväktarna ;) Och även om vi kom hem sent, åt ännu senare så fick dom självklart sina CC! Har dock inte tagit några kort än men ska dekorera och göra detta ikväll tänkte jag! Men smakat dom har vi och mumsiga och mastiga var dom! Insåg även att jag borde se till att köpa lite bättre formar, stabilare liksom.. Ska även försöka hinna förbi IKEA en SNABBIS och köpa en låda till mina alla strössel :D Som numer har flyttat från diverse burkar till zip-lock påsar (ja sånna små "knarkpåsar" som vi alltid kallat dom) sparar en HELDEL plats :) Sedan så ska det ju upp en bild på tårtan med, hoppas på att få en bild p åinsidan av frökenfräken med :)

Justja, viktväktarna, jag har nog aldrig nämnt det men även jag är med så blir underbart att få sällskap där nu! Nu kan vi peppa varandra rätt ;) För som jag sa till en kollega igår "Såhär kan jag ju inte se ut!" Fast det kan jag ju, men jag kan banne mig inte väga som jag gör! Och gud vad jag tackar VV för att jag ändå får äta kakor/tårtor/smet osv! MEN i begränsad mängd ^^

/Simone

Tårta!

Publicerat: 2011-07-05 Kl: 08:30:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


På vägen till jobbet imorse (ok klockan är 08.24 men jag åker hemifrån 06.30 el 06.45..) åkte jag förbi en gammal kompis som skulle ha en tårta då hon och hennes pojkvän firar 6mån, så grymt puttinuttigt! :D Ska försöka lägga upp bild på tårtan ikväll :) Sedan lovad hon även att hon skulle skicka bilder på innehållet!
Men även hon har en grym blogg så jag måste ju lägga upp en länk dit! ;D < Brydn.se> Mycket underhållande blogg! :D

Choklad cupcakes

Publicerat: 2011-07-01 Kl: 22:13:14 | I kategori: Cupcakes | 3 kommentarer


Chokladcupcakes med hallonfyllning och fluffy white frosting! Försökte mig på att göra rosspritsningar, gick helt ok för första gången! Gillar verkligen mönstret :) Sedan har jag dekorerat med lite sockerperlor och sprayat pärlemor över hela frostingen, dock syns inte det så hyfsat bra men iaf!

Dessa cupcakes blev förmiddagsfika på jobbet! Jag sommarvikarierar på en verkstad med massa gubbar("gubbar" 2 av dem är bara sådär runt 20 :P men sedan är det mer gubbar), och hade alltså INTE förväntat mig att någon skulle se pärlemor skimret, men tji fick jag för en av "gubbarna" såg det på en gång! Lite coolt faktiskt!

Första gången jag fyller cupcakes med, och OJ vilken skillnad! En helt ny värl! Och definitivt värt den LILLA! extra tiden! :D



RSS 2.0