Min bröllopstårta!
Publicerat: 2013-01-30 Kl: 16:24:34 | I kategori: Övrigt | 7 kommentarerBättre sent än aldrig? Tänkte att ni skulle få se hur min bröllopstårta ser ut! Tog tyvärr inga bilder i dagsljus så ni får helt enkelt vara nöjda med de som finns. Rosa vitt och svart som detaljfärg var färgtemat på bröllopet och jag var supernöjd när jag insåg att det fick bli en rosa tårta och maken godkände detta!
Till tårtan ställde vi även fram små burkar med godis i passande färger. Hela bröllopet gick alltså i vitt, rosa och svart likså vår klädsel och dekorationen och dukningen i festlokalen. Bilder på detta finns också, är det något ni är nyfikna på?
Recept på tårtan har jag tyvärr inte men den är gjord på Cakeboss vaniljtårtbotten, vilken är den absolut saftigaste och godaste tårtbotten jag smakat. Sedan är det fyra laget fyllning, passionsfruktscurd, passionsfruktsmousse, hallonsylt och hallonmousse. En otroligt fräsch och god fyllning som jag faktiskt höll hemlig tills bröllpsdagen, jag ville inte riskera att göra den på tårtor innan och lessna helt enkelt! Till sist var den spacklad med citronsmörkräm som igör att det inte blir så mastigt med smörkrämen och täckt var den med SP.
/Simone
Passionsfrukmousse med hallonpärlor
Publicerat: 2013-01-18 Kl: 16:42:00 | I kategori: LCHF/Nyttigt | 3 kommentarerJag har länge haft en liten idé jag måste testa, såg den för över ett halvår sedan på en amerikansk blogg, dessvärre minns jag inte vilken. Tiden har dock inte riktigt funnits till testa denna idé. Förra helgen kom tillslut tiden till mig och jag jocklade på, för jag hade ju ingen aning om hur hon på bloggen jag upptäckte det hade gjort! Så jag gissade mig fram och började först att droppa ner i iskallt vatten, ingen bra idé! Gelatin mjuknar i vatten. Sedan tog jag olja och droppade i, inte bra den var ju inte kall! Men iskall olja, där har vi knepet! När jag droppade ner hallonpurén använde jag mig av en decomax som jag fått testa genom Ninasmat.se.
Sonen tyckte dom små kulorna var mycket intressanta och roliga att äta, och mamman hon var nog lika lyrisk hon! Lite småfränt måste jag säga att jag tycker att det är, och både jag och maken var överens om att dom faktiskt tillförde smakmässigt och konsistensmässigt till moussen. Gott gott i gott gott! Pärlorna strödde vi kort och gott över moussen. Jag har för tillfället många idéer på vad man kan göra med dessa och hoppas innerligt att jag har tid att göra det igen framöver!
Simones passionsfruktsmousse
4 portioner, ca 30min
Ingridienser
4st passionsfrukter
1msk vatten
1st gelatinblad
1msk sukrin
2dl grädde
- Gröp ur 3st av passionsfrukterna och lägg fruktköttet och saften i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp.
- Lägg gelatinet i blöt.
- Passera passionsfrukten så alla kärnor är borta, värm i kastrullen igen tillsammans med gelatinet så gelatinet smälter.
- Gröp ur den sista passionsfrukten och blanda fruktkött och saft med resten av passionsfrukten, tillsätt även sukrinet. Ställ åt sidan.
- Vispa grädden.
- Känn efter på passionsfrukten att den har svalnat riktigt och är i princip rumstempererad.
- Blanda ner en klick vispgrädde i passionsfrukten och blanda noga. Vänd sedan ner detta i resterande av grädden.
- Fyll upp i fyra portionsglas och låt stå i kylskåpet en timma eller så.
Tårtparadisets hallonpärlor
Ingridienser
ca 3dl rapsolja
150g hallon
2 msk vatten
2 msk sukrin
1st gelatinblad
- Ställ in ett glas med rapsolja i frysen.
- Lägg hallon och vatten i en kastrull och koka upp, koka en stund så vätskan reduceras och smakerna intensifieras.
- Blötlägg gelatinet.
- Passera hallonen två gånger genom en sil, så du får bort så mycket kärnor som möjligt, men någon enstaka är inte hela världen.
- Blanda i kastrullen ner hallonpuré tillsammans med gelatinet och sukrinet, värm så det löser sig. Ställ och låt svalna till rumstemperatur.
- Droppa försiktigt ner hallonpuren i den iskalla oljan, varpå det bildar små kulor.
- Fånga upp kulorna ett gäng i taget och låt rinna av i en finmaskig sil.
- Förvara i kylskåp i en skål med plastfolie över. Jag sparade mina ett dygn men de håller säkert längre!
/Simone
Semlecupcakes!
Publicerat: 2013-01-14 Kl: 17:11:00 | I kategori: Cupcakes | 4 kommentarerLong time no see kan man ju lungt säga. Mycket i skolan samtidigt som årets underbarasta högtid är ingen tid på året med tid över för mig. Nu är det dock en ny termin med ny energi och högtiderna är över (på både gott och ont, jag ÄLSKAR ju julen!). Våren börjar närma sig och dagarna blir ljusare till min lycka, det här med kyla och vinter är som inte min grej. Och med våren kommer fettisdagen, en annan utav årets höjdpunkter! Måhända jag numer varken äter socker eller vetemjöl men det påverkar minsan inte baklusten, och semlor är en favorit så självklart var jag tvungen att uppfinna ett semlecupcakerecept som passar mig. And here it is!
Test person på dessa fick svärmor och som vanligt min lilla familj vara. Svärmor godkände dom med råge, sonen med. Maken är som alltid tveksam om inte bakverk innehåller socker, men verkade ändå tycka dom är okej. Och jag? Ja jag skulle kunna äta dussintals av dom och var rätt glad att jag frös in dom som blev över (utan spritsad grädde på, bara fyllda och tryckt på locket). För mig är det här med att baka LCHF vänligt en helt ny grej med nya ingridienser som jag inte känner till hur dom funkar riktigt, så än så länge håller jag mig ganska basic. Dock använder jag inte recept, som alltid. Behöver jag hjälp med hur ingridienserna funkar studerar jag recept på nätet, vet inte hur många muffinrecept jag kollat in men minst 20st. Gjort muffins innan med men dessa är helt klart godast hittils, även godare än de få gånger jag följt recept.
Så härliga favoriter kommer nog dessa bli! Utan tvekan! Funderar starkt på en variant till sonens födelsedag i april, dessertbord ska det ju bli, men vad det vette tusan. Har ju som lite att leva upp till efter förra årets mumintårta vilken jag fortfarande får kommentarer på med jämna mellanrum! Någon trevåningstårta blir det dock inte detta år, det är ett löfte.
LCHF Semlecupcakes ala Tårtparadiset
Test person på dessa fick svärmor och som vanligt min lilla familj vara. Svärmor godkände dom med råge, sonen med. Maken är som alltid tveksam om inte bakverk innehåller socker, men verkade ändå tycka dom är okej. Och jag? Ja jag skulle kunna äta dussintals av dom och var rätt glad att jag frös in dom som blev över (utan spritsad grädde på, bara fyllda och tryckt på locket). För mig är det här med att baka LCHF vänligt en helt ny grej med nya ingridienser som jag inte känner till hur dom funkar riktigt, så än så länge håller jag mig ganska basic. Dock använder jag inte recept, som alltid. Behöver jag hjälp med hur ingridienserna funkar studerar jag recept på nätet, vet inte hur många muffinrecept jag kollat in men minst 20st. Gjort muffins innan med men dessa är helt klart godast hittils, även godare än de få gånger jag följt recept.
Så härliga favoriter kommer nog dessa bli! Utan tvekan! Funderar starkt på en variant till sonens födelsedag i april, dessertbord ska det ju bli, men vad det vette tusan. Har ju som lite att leva upp till efter förra årets mumintårta vilken jag fortfarande får kommentarer på med jämna mellanrum! Någon trevåningstårta blir det dock inte detta år, det är ett löfte.
LCHF Semlecupcakes ala Tårtparadiset
Ingridienser
Kakan:
4st ägg
50g smör
1dl grädde
3dl mandelmjöl
2msk fiberhusk
1tsk kardemumma
2tsk bakpulver
½dl sukrin
Mandelmassa:
250g mandel
2st bittermandlar
2msk sukrinev en skvätt vatten
en skvätt grädde
en skvätt grädde
Vispad grädde.
Sukrinmelis (florsocker)
Instruktioner:
- Blanda ägg, smör och grädde i en bunke, jag använde elvispen på lägsta.
- Blanda resterande ingridienser väl i en annan bunke.
- Rör ner de torra ingridienserna i äggsmeten, jag använde även här elvispen på lägsta.
- Låt smeten vila i ca 30min.
- Fördela i formar med hjälp av två skedar. Platta till ytan på cupcakesen med en blöt sked.
- Grädda i mitten av ugnen på 175grader i ca 25min. Låt svalna.
- Medan du låter kakorna svalna mixar du mandeln fint, här använde jag min matberedare och rev dom först och sedan använde skärbladet.
- När mandeln är har blivit till pulver river du ner bittermandlarna och blandar ner sukrinet. Kör en liten stund till i matberedaren.
- Känn på mandeln, går det att forma till en boll? Gör den inte det mixa ner lite vatten i taget, sisådär en tsk i taget. Arbeta sedan ihop mandelmassan.
- Skär ut cirklar på kakans topp så det blir en håla i kakan. Ta urgröpet och lägg i en bunke. Locket ska du dock ha kvar, men bara ett tunt lock.
- Lägg hälften av mandelmassan tillsammans med urgröpet i bunken och tillsätt en liten skvätt grädde.
- Vispa mandelmassan till en slät smet, är den inte tillräckligt krämig tillsätter du mer grädde och vispar igen.
- Fyll kakorna med mandelmassafyllningen och spritsa på grädden, toppa med locket och lite sukrinmelis(florsocker).
/Simone