Tävling om cupcake-kit!
Publicerat: 2012-09-12 Kl: 22:04:51 | I kategori: Övrigt | 30 kommentarerFör att vara med i tävlingen måste du svara på de två nedanstående frågorna:
1. Varför ska just du vinna?
2. Vilket är ditt bästa tips för att lyckas med bakningen?
Du får gärna dela bilden och gilla Tårtparadisets facebooksida alternativt tipsa om tävlingen på din blogg!
Tävlingen avslutas den 12/10-2012 kl 24.00, och vinnaren utses av en jury.
Tack till tävlingens sponsorer:
Siluett
Bagaren och kocken
DrOetker
Härliga cupcakes!
Publicerat: 2012-09-11 Kl: 10:54:09 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarerFormarna kommer från Siluett
Choklad och jordgubbs woopisar
Publicerat: 2012-09-05 Kl: 14:40:53 | I kategori: Recept | 1 kommentarer
Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)
100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 kryddmått salt ( i grundreceptet står det dock 1 tsk)
1/2 dl mjölk
Jordgubbsarom efter smak.
Gör så här:
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta). Samtidigt som jag blandade i mjölken blandade jag i jordgubbsaromen samt smakade av eftersom.
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.
Simones Chokladsmörkräm
100g osaltat smör
1dl florsocker (vill du ha den mindre söt kan du minska på florsockret)
1dl kakao (för stark smak, vill du ha mildare börja på ett par matskedar och öka eftersom tills du är nöjd)
Gör så här:
Ännu ett sånt där tomt inlägg :/
Publicerat: 2012-09-05 Kl: 14:40:00 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarerGrillcupcakes
Publicerat: 2012-09-03 Kl: 19:09:00 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarerCupcakesen var saftiga blåbärcupcakes med en citron och philadelphia frosting. Frostingen var god, men sprak tyvärr så inan det receptet kommer ut måste det finslipas! Tror det handlar om tillvägagångssättet, men den kommer nog upp en annan gång! Receptet på själva kakan får ni dock längst ner i inlägget.
Simones blåbärsmuffins
(Ursprungsreceptet är CakeBoss tårtbotten)
3dl vetemjöl
2,5dl socker
1dl vegetabilisk olja (viktigt att den är vegetabilisk)
1,5 tsk bakpulver
½tsk vaniljextrakt
1krm salt
2 stora ägg
1,25dl röd mjölk
2dl blåbär
1msk potatismjöl
Sätt ugnen på 175grader och ställ ut muffinsformarna på en plåt (gärna muffinsplåt!)
Häll ner vetemjöl, socker, olja, bakpulver, vaniljextrakt och salt i en assistent och sätt på en flatblandare (INTE VISPEN, utan en liknande denna ). Mixa på låg hastighet i några sekunder så att allt blandas, öka sedan farten till medium-låg och fortsätt mixa tills smeten är len, ca 1min.
Med maskinen igång adderar du äggen ett i taget, knäck ner nästa när det första är inblandat i smeten. Stoppa maskinen nu och då så alla smet blir blandad och sätt maskinen på medium-låg igen.
När alla äggen är adderade till smeten mixar du smeten i1min till så du är säker på att äggen är riktigt ner blandade, men övermixa inte, en minut räcker.
Nu sätter du maskinen på låg hasighet och tillsätter mjölken 1dl i taget, stoppa maskinen och skrapa kanterna mellan tillsättningarna. Fortsätt mixa tills smeten är len.