the Hummingbird bakery

Publicerat: 2012-10-22 Kl: 15:24:50 | I kategori: | 3 kommentarer


Är bara så lycklig, vi sprang på misstag förbi the hummingbird bakery!





Mina förväntningar var inte så höga, utländska bakverk är ju inte som våra Svenska. Men dessa var otroligt goda kan jag lova! en choklad med choklad frosting och en "black bottom" den hade typ vaniljfrosting och någon chokladbit i botten (som var svartsåklart) /Simone

På väg till London!

Publicerat: 2012-10-21 Kl: 08:34:00 | I kategori: Bröllop | 6 kommentarer


Just nu sitter jag och min make på planet till London för en underbar bröllopsresa. Tack vare alla bidrag vi fick när vi gifte oss samt en rescheck vi fick av mina närmsta vänner har vi faktiskt tagit oss i kragen och åkt på en resa tillsammans - ensama. Charlie han får vara med mina föräldrar veckan vi blir borta. Så tack alla vänner och släktingar som bidragit till denna resa! TACK! För er som inte känner oss så väl är den enda resorna vi gjort tillsammans under våra snart 5år (utan barn) till stockholm pride! Eller jo vi var till Danmark med, men då var maken fotbollstränare (var på fotbollscup) så vi träffades ju inte direkt..Detta är alltså helt underbart!
 
Foto: Kristina Wikström
 
Vad ska vi nu göra när vi kommer fram? Jo vi ska äta gott, må gott och upptäcka staden! Baknörd som jag är var Peggy Porschen ett solklart alternativ! Så dit ska vi självklart gå och ta oss lite fika, ja cupcakes och te lär det väl bli. Vet inte vad jag har för förväntningar, har hört många som blivit besvikna på stjärnor inom bakningen. Utländska bakverk är inte som svenska, även om båda ställena gör cupcakes. Jag återkommer med en uppdate om hur det var!
 
Bild: Från Peggy Porschens hemsida, klickar du på bilden kommer du dit.
 
Sedan är såklart Gordon Ramsays restauranger något vi ser fram emot, en har vi redan bokat bord på! Första gången vi äter på en restaurang som har en michelinstjärna så det ser vi absolut fram emot. Vi valde en lunch dels på grund av priset men även för att vi känner att det är enklare att planera in.  Som sagt ska det bli riktigt gott (utgår jag från!) och vi ser fram emot det :)
 
Såklart tänkte vi också ge Jamie Olivers restauranger något besök, dock inget bokat bord då den vi har kollat ut inte tog bokningar ;) Men även här ska det bli kul och gott förhoppningsvis! Jamie tycker jag verkar så mysig så det ser jag fram emot. Och vet ni? Det fanns hemgjord glass på menyn, jag ÄLSKAR glass så det ska jag banne mig testa! Billigt med, 1,50 pund per kula, inte alls dyrt faktiskt.
 
Förhoppningsvis lyckas jag ge er i alla fall lite mms inlägg under tiden i London. Ett lovar jag er, och sedan får ni se hur många inlägg det blir.

Nu ska jag ha det underbart bra några dagar och det hoppas jag ni med har!

Kram Simone

Vinnaren i tävlingen är korad!

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 19:54:00 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


Efter överläggande med maken och med lite hjälp på sluttampen av Therese som har bloggen/företaget Tessans söta har en vinnare korats! Grattis till Medina Ponjevic som med en inspirerande motivering vann våra hjärtan!
 
Medinas motivering löd enligt nedan:
"Jag skulle vilja vinna eftersom att mina föräldrar inte förstår sig på bakning. (Jag är 15), känner INGEN i min ålder som älskar att baka så mycket som jag gör. Mina föräldrar vill inte bidra med pengar till "bak-grejer" och så har jag inga ordentliga bakgrejer tack vare det.

Att man aldrig ska låta någon säga till dig var som är rätt och fel när du bakar, låta kreativiteten flöda fritt och att man aldrig ska ge upp heller!"

 

Vi känner att Medina har en otrolig bakglädje och vilja som trots motgångar biter sig fast i henne. Vi vill självklart uppmuntra henne att fortsätta, för som hon skriver i sin motivering ska man aldrig ge upp! Åter igen, grattis till din vinst Medina!
 
 
Medina var snäll att maila mig din adress antingen på FB eller på mailen :) Så skickar jag grejerna så fort jag kommer hem från London!
 
Kramar Simone

Att inspirera andra

Publicerat: 2012-10-19 Kl: 19:00:38 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


är verkligen det härligaste som finns! Det är såklart mitt stora mål med bloggen, att andra ska vilja baka! Så för ett tag sedan fick jag förfrågan av en Mariana (en tjej jag som jag är med i samma grupp som på facebook) om hon kunde få kopiera min Mumintårta. Minns ni den trevåningstårtan Charlie fick som 2års tårta? Och självklart fick hon det, så glad när någon vill kopiera mitt verk och dessutom frågar innan.
 

Foto: Mariana Vucic
 
Såhär blev alltså Marianas variant på min Mumintårta! Mycket trevligt för ögat :)
 
Nej åter till packandet och städandet för imorgon kväll/natt åker vi mot Stockholm för att flyga därifrån till LONDON 8.00! Och jag kan inte fatta att dagen nästan är här!
 
/Simone

Tävlingen avslutad!

Publicerat: 2012-10-13 Kl: 16:00:16 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


Tävlingen är avslutad! Vinnare kommer jag att dra under veckan, för först måste jag fixa min hemtenta ;) Men otroligt många bra svar har jag fått in h är och på FB-sidan så det blir en tuff match!

/Simone

Vit och grön bröllopstårta med rosor

Publicerat: 2012-10-09 Kl: 11:05:00 | I kategori: Bröllop | 0 kommentarer


Ett par vänner till mig gifte sig i Juli i år, och bad mig göra bröllopstårtan. Vem var jag att tacka nej när dom hela tiden försörjer mig med studentlitteratur? ;) Skämt åsido, det är en otrolig känsla att få förfrågan om en bröllopstårta! Att någon tycker man är så duktig att dom litar på att jag ska göra deras bröllopstårta sådär som dom drömmer om. Galet! I tårtan utgick jag från brudens bukett som skulle bestå av röda rosor, vita mini gerberer och murgröna. Själva temat på bröllopet var även grönt.

Istället för att skriva namnen på tårtan valde jag att göra ett oblam med parets bokstäver, samt tre hjärtan som symboliserar brudparet samt deras lilla dotter. Älskade oblemet! Och är smått bitter att jag inte alls fick till något liknande till mitt och makens bröllop i september (men A och S var tydligen ingen bra kombo..).



Utöver våningstårtan blev det även två mindre extra tårtor i samma tema.  Jag funderade först på att göra dom exakt likadana men det kändes så tråkigt så det blev två olika. På våningstårtan med rosorna ser det kanske lite tomt ut på toppen, men det är inte en miss utan där skulle bröllopsparet stå!

 

Har inget recept på dessa tårtor men det var två olika sorters tårtor. En med hallon/choklad och en med päron/choklad om jag inte minns helt fel. Det var ju som ett tag sedan!
 
All lycka till Henke&Lina!
 
/Simone

Framsidan på blogg.se!

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 21:05:00 | I kategori: Övrigt | 3 kommentarer


Fick en smärre chock i förrgår när jag loggade in och såg en hel drös med kommentarer! Först fattade jag inte vad som gjort det men tänkte sedan att det måste ju vara att jag är med på framsidan på blogg.se. Och självklart var det så! Med min grilltårta!
 
 
Det komiska i det hela är att jag inte alls ville göra denna tårta till maken, det passade inte in på dessertbordet! Jag ville ju ha vitt i grunden och med rosa och någon annan ljus mysig färg, inte SVART! MEEEEN han fick som han ville, och tur var ju det! Så tack kära make att du övertalade mig ;)

Och med tanke på alla nya som hittat hit måste jag ju säga VÄLKOMNA! Hoppas ni kommer trivas!
 
/Simone

Brownie-blondie with raspberry swirls

Publicerat: 2012-10-05 Kl: 16:37:00 | I kategori: Recept | 7 kommentarer


Dessa otroligt mastiga godingar är en vidare utveckling av sveriges godaste kladdkaka. Receptet är väldigt omgjort och inte alls som dom var i början. Men det hela startade då jag var på jakt efter just Sveriges godaste kladdkaka, vilken är tinells kladdkaka (För er som inte vet var Tinells ett fik i Sundsvall som hade just Sveriges godaste kladdkaka! Vill ni ha receptet så fixar jag det framöver med!) och jag bakade den, lika god som jag mindes! Men jag fick en idé, den kladdkakan som brownie med både mörk och vit choklad (kladdkakan innehåller dock bara kakao) samt för att friska upp det, lite hallonsås.
 


Och oj vad rätt jag hade, sinnessjukt gott blev det! ½ sån bit på bilden räcker för att bli nöjd, men den är så god att man bara vill ha mera! Den vita delen av kladdkakan har jag kommit fram till genom att ändra en heldel i Tinells kladdkakerecept, och den är bara så kletig och god. Jag gillar egentligen inte alls vit choklad, tycker det är aldeles för sött. Men med den riktigt mörka chokladen och den fräscha hallonsåsen blir det bara så gudomligt. Helt klart något jag tycker ni alla ska testa. Och vet ni? Den är riktigt enkel att göra med!

 

Brownie-blondie with raspberry swirls

 

Ljus smet

2ägg

2dl socker

2,5dl mjöl

100g vit choklad

3msk vaniljsocker (riktigt, absolut inte vanilin)

150g smör (osaltat)

 

Mörk smet

3ägg

3dl socker

1,5dl mjöl

1,5dl kakao

1msk vaniljsocker

50g mörk choklad (70%)

200g smör (osaltat)

En nypa salt (använder du normalsaltat så skippa saltet)

 

Raspberryswirl

200g frysta hallon

1dl florsocker

 

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser för den ljusa smeten i en bunke.
  2. Hacka den vita chokladen och smält smöret, blanda ner chokladen till den smälter. Vispa sedan ner smör, vit choklad och ägg till en jämn smet.
  3. Blanda alla torra ingredienser för den mörka smeten i en bunke.
  4. Hacka chokladen och smält smöret. Blanda sedan ner chokladen i smöret så den smälter.
  5. Vispa ner ägg och smör och chokladblandningen tillsammans med de torra ingredienserna till en slät smet.
  6. Tina hallonen några sekunder i mikron. Passera genom en sil och blanda såsen med florsockret.
  7. Smöra och bröa en form (26x20cm min 5cm hög) fyll på med den mörka smeten och bred ut. Över den mörka smeten hälles den ljusa smeten och tillslut swirlar du över hallonsåsen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 150grader ca 60 min (den ska vara lite lös och rinnande i mitten när du tar ut den!)
  9. Låt stå i kylen över natten innan du skär upp i kvadrater.
/Simone
 
 

Nyttiga cakeballs

Publicerat: 2012-10-02 Kl: 19:58:00 | I kategori: Cakepops | 7 kommentarer


 Har haft tanken att göra dessa cakeballs (eller nutballs kanske man ska säga men det låter som iiiiinte riktigt bra ;P) men jag har inte riktigt haft saker hemma och jag åker söllan till affären för att handla till något jag vill baka. Men när jag kände att det kunde vara dax för lite nyttigare godsaker och dessutom svärföräldrarna skulle komma på besök (dom äter LCHF) så passade jag på!
 
 
Svärföräldrarna tyckte bollarna var riktgit goda och bad om receptet, maken han var inte lika övertygad (men dom är inte speciellt söta så det var nog därför). Sonen och jag älskar dom vi med! Och helt ärligt orkar man max 2st, sedan är man nöjd. Det är för mig ett stort plus om man blir sådär riktigt sugen på dagarna när man pluggar. 
 
 
En nyvaken kille var inte riktigt med på noterna att mamma skulle fota innan vi kunde sätta oss och fika. Jag fick ganska fort ge upp och nöja mig med de bilder jag fått (för jag knäpper ju så mycket mer bilder än dom som kommer upp på bloggen). Han roffade åt sig en boll och mumsade glatt i sig!
 
 
 Tårtparadisets nöt cakeballs
ca 40st
 
Ingridieser
4dl jordnötter
½dl rapsolja
2dl mandlar
1dl riven kokos
2dl torkade aprikoser
50g valnötter (en liten påse man köper)
50g mörk choklad 70%
 
Att doppa bollarna i:
100g mörk choklad 70%
ca 15g kokosfett
 
Instruktioner
  1.   Kör jordnötter till små smulor i en matberedare (knivtillsatsen) och tillsätt då rapsoljan och kör till en slät smet. Häll över i en annan bunke (använd en slickepott men om lite är kvar gör det inget).
  2. Stoppa ner resterande ingridienser och kör i matberedaren till små smulor.
  3. Låt matberedaren gå och häll ner jordnötssmeten i nötblandningen och kör tills det börjar gå ihop.
  4. Rulla till bollar och stoppa in i kylen ca 45min.
  5. Smält hälften av chokladen du ska doppa bollarna i tillsammans med kokosfettet i micron 15-30sek i taget, se upp så den inte bränns! Hacka under tiden resten av chokladen rikrigt fint, blanda ner i den smälta chokladen och rör tills det smält. Är chokladen tjockare nu så stoppa in den några sekunder tilli micron.
  6. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ på en plåt med bakplåtspapper och stoppa in i kylen tills det stelnat.
/Simone

RSS 2.0