Tårtparadisets julsenap (LCHF)

Publicerat: 2012-12-19 Kl: 17:29:00 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer


Kollade runt på lite LCHF grupper på Facebook och googlade som tusan men inte hittade jag något vettigt recept på LCHF-vänlig hemgjord senap. Ett måste till jul! Jag fick helt enkelt experimentera mig fram till bra konsistens och smak. Jag föredrar lite sötstark senap och sötade denna gång med honung, egentligen lite väl mycket honung.. Men det är i vilket fall bättre än senapen jag gjorde förr med massor av socker och vetemjöl! Sötningen gör du som du vill med, byt ut mot sötningsmedel, agavesirap eller uteslut helt, det beror helt på vad du gillar. Och vet ni vad det bästa är? Jo, den tar kanske 10-15min att sno ihop! Enkelt och fort med andra ord!


 
Tårtparadisets julsenap (LCHF)
www.tartparadiset.se
 
Ingridienser:
1,5dl senapspulver (använde colemans)
0,5dl vatten
1,5dl grädde
2msk kokosmjöl
2msk honung (Kan bytas ut eller uteslutas)
 
Instruktioner:
  1. Vispa (jag använde vanlig handvisp) ihop senapspulver, vatten, och grädde i en kastrull och ge ett uppkok.
  2. Tilsätt kokosmjölet under vispning.
  3. Avsluta med att tillsätta eventuell sötning och vispa lite lätt tills den löst sig fint i senapen.
/Simone

Mumsiga snickers (LCHF)

Publicerat: 2012-12-15 Kl: 22:06:34 | I kategori: Godis | 2 kommentarer


Egentligen är jag ingen snickers älskare, jag tycker det helt enkelt är för sött. Dessa små godingar är absolut inte för söta snarare lite åt det salta hållet, på ett bra sätt! Då jag numer äter efter LCHF får man tänka lite utanför ramarna vilket kan vara lite svårt men otroligt utmanande och roligt.


Dessa åts tillsammans med min härliga kusin och hon gav dem mer än godkänt! Tänk er typ chokladigt jordnötssmör? Ja galet goda i alla fall! I love them och jag tycker absolut ni ska testa göra dom. Det bästa är nog hur snabbt gjorda dom är och hur enkla dom är att göra.

 
Pluggdagar när orken tryter känns det alltid bra att ta ne gobit och lite te eller kaffe, att det sedan är något man inte behöver ha dåligt samvete över känns ju bara perfekt. Jag brukar alltid försöka ha något sorts LCHF godis/snacks hemma just för att inte falla dit för ett sämre val. Så även om man såklart inte kan äta mängder av något sorts godis men bättre dessa än att falla för något värre, eller hur?! Receptet på dessa finner ni nedan!
 
 
 

Simones LCHF snickers

www.tartparadiset.se

Ca 14st

 

Ingridienser

150g Choklad

1dl jordnötter

2msk smör

4dl jordnötter

1tsk olja

 

Instruktioner:

1.       Smält choklad (temperering gör att den är mer lätthanterlig i rumstemp)  och ta ca 1/3 och bred ut på ett bakplåtspapper och stoppa in i kylen för att stelna.

2.       Mixa 1dl jordnötter med smöret och oljan.

3.       Tillsätt resterande jordnötter och mixa till en rätt grovkornig massa, lite chunks ska alltså finnas kvar.

4.       Platta försiktigt ut nötmassan på chokladplattan och pensla sedan över resterande choklad.

5.       Dela i ca 14 bitar.

 

/Simone

Julfavoriter: Tårtparadisets saffranskakor!

Publicerat: 2012-12-09 Kl: 18:18:10 | I kategori: Julfavoriter | 2 kommentarer


Medan årets lussekatter är i ugnen tänkte jag passa på att tipsa er om en av mina absoluta julfavoriter. Nog det jag mest kommer att sakna i år då jag valt att äta LCHF för viktens skull. Det är i alla fall mina saffranskakor med russin jag pratar om. Lätta att göra, spröda med mycket smak av saffran och sega russin, bäddat för succé! Hittills har jag inte bjudit på dom utan att alla ÄLSKAT dom, så jag antar att det är ett bra betyg!
 
Känner även att en ny kategori kan vara passande, så numer finns en kategori med namnet "Julfavoriter" under fliken kategorier. Där är tanken att jag ska försöka plocka in de julbak och julgodis som är mina absoluta favoriter!
 
Bild från förra året.
 
Recepet och hela förra årets inlägg om dessa kakor finns på länken ovan men självklart kommer receptet även nedan.
 
Tårtparadisets saffrans och russinkakor!
Ingridienser:
150g rumstempererat smör
1,5tsk bakpulver
0,5g saffran
1,5dl socker
2dl vetemjöl
1dl potatismjöl
2dl russin

Beskrivning:
  1. Smält 50g smör med saffran.
  2. Blanda ner i en bunke med resterande smör.
  3. Blanda ner socker och bakpulver och vispa ordentligt.
  4. Vispa ner potatismjöl och vetemjöl.
  5. Blanda ner russin.
  6. Forma till bollar och platta till något.
  7. Grädda längst ner i ugnen i cirka 20 minuter på 175grader.
/Simone

Förlåt!

Publicerat: 2012-12-05 Kl: 11:19:54 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


Förlåt för noll inlägg under en tid, men jag har så otroligt mycket i skolan just nu att jag helt enkelt inte hinner med bloggen riktigt.. Men v51 är jag förhoppningsvis ledig och då kommer det i så fall inlägg! :) Annars finns jag även på Instagram där jag uppdaterar med allt från bakning till vardagsliv :)

/Simone

RSS 2.0