Grilltårta

Publicerat: 2012-08-29 Kl: 20:13:00 | I kategori: Tårtor | 33 kommentarer


Sambons tårta skulle som sagt se ut som en grill, som en liten uppföljning av förra årets mat-tårta. Innehållet var även det i princip desamma förutom en annan botten. Med andra ord glasskräm (50/50 vaniljkräm och grädde) samt hemkokt hallonsylt.
 
 
 
 Självklart ser man även glöden här under grillgallret som jag gjort av grillpinnar som jag målat med ätbar silverfärg. Korvarna och majskolven är gjorda av sugarpaste medan tårtan är täckt i marsipan som svettades något otroligt i mitt varma kök. Jag använder sällan marsipan och kanske bara är oerfaren men den var så svettig att jag inte ens kunde använda smoothern så den blev lite bucklig och sådär så jag är glad det bara var till sambon ;)
 
 
 Inuti hade vi som sagt hemkokt hallonsylt och glasskräm sedan var den spcaklad med hallonsmörkräm, men den lilla suprisen i tårtan var anslaget med pistage smak! Verkligen en härligt kombo! Tyvärr har jag inget recept på den men tillsätt pistageessens i valfri tårtbottensmet efter smak så blir det nog bra. Vi hade även lite grön hushållsfärg för att få den där pistagefärgen.
 
 
Som sagt inget recept men en ganska simpel tårta och otroligt god var den med! Nu ska jag bege mig åter till bröllopsbestyren för på lördag smäller det och smörkrämen till tårtan står och går i maskinen!
 
/Simone
 
 

Mumsiga marsmallows

Publicerat: 2012-08-22 Kl: 11:20:07 | I kategori: Recept | 1 kommentarer


Jag har velat testa göra marsmallows ett tag nu. För man kan verkligen variera dem till det oändliga. Denna gång gjorde jag helt efter receptet (hör och häpna! Jag vet inte när det hände sist) och dom blev rätt mumsiga! Nästa gång ska jag dock testa att smaksätta dom med något annat än vanilj, jordgubb kanske?



Jag gjorde också nalleklubbor i en klubbor i en nalleform (avsatt för hårda klubbor egentligen) det gick inte riktigt lika väl som jag planerat då marsmallowssmet är riktigt kletigt och formen var smord med olja för att dom inte skulle fastna men man kan nog skära till det värsta efter dom stelnat om man vill.

 
Nu tog jag såklart bara bilder på klubborna men jag gjorde även små toppar, och stansade ut endel när jag låtit mycket av smeten stelna i en rektangulär form. Pepparkaksmått fungerade prima, sålänge dom inte är allt för komplicerade.
 
Receptet är Ernst Kirchsteighers.
 
Ernst marsmallows
Ingridienser
2.5 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl socker
1.5 dl ljus sirap
1 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
florsocker

Gör så här

1. Lägg gelatinpulver och vatten i en matberedare och mixa tills det blir ljust och fluffigt.
2. Blanda sirap, socker och vatten i en kastrull.
3. Låt koka under omrörning i 10 minuter.
4. Tillsätt därefter vaniljsockret, om man tillsätter vaniljsockret tidigare blir det beskt.
5. Tillsätt sockerlagen i gelatinmassan under mixning.
6. Kör blandningen i minst 10 minuter tills att den ökat till tredubbel volym.
7. Häll ned blandningen i en florsockrad form och ställ in i kylen med florsocker på över natten.
8. Skär ut kuber av massan och vänd i florsocker innan servering.

 
/Simone

Bananza tårta ala Simone

Publicerat: 2012-08-19 Kl: 14:36:06 | I kategori: Recept | 2 kommentarer


Min tårta på bordet var en variant på min absoluta favorit tårta Bananza. Här hade jag dock gjort den i det stuk jag gillar på tårtor. Lite mindre (okej mycket) gräddig, mastigare och bara otroligt god! Någon som missat vad bananza är så är smakerna, pistage, banan och kakao, helt otroligt gott! Jag har gjort denna twist på tårtan förut, men bilderna är riktigt kassa samt på sambons mobil så inlägget har som inte blivit av. Däremot ligger receptet färdigt på datorn så detta ska ni få nu!


 
 
Jag ville på denna tårta göra en riktigt "knappig" tårta. Sambon undrade varför, jag är ju inte så mycket för knappar! Men jag ville testa på att göra helt egna knappar (för någon form eller utstickare har jag inte!) och det var faktiskt riktigt enkelt, bara fantasin kom igång! Är det förresten något ni skulle vilja se en tutorialvideo eller steg-för-steg på?
 
 
Blomman ovan var också något jag velat testa på länge och det passade så ypperligt nu. Mycket simpel blomma som är gjord av cirklar. Borstad med rosa pulverfärg, och såklart en knapp i mitten! Vill ni kan jag nog fixa någon steg-för-steg eller tutorialvideo på denna med! Som ni ser på sidan ville inte SPn riktigt som mig, fuktigt ute och ett galet varmt kök är långt ifrån optimala förhållanden för att täcka en tårta. Hade den varit till någon annan hade jag gjort om det, men det orkade jag inte nu när den "bara" var till mig.
 
 
 
Det blev inte bara två lager fyllning utan snarare 5! Tunna lager botten och tunna lager fyllning, men inte galet tunna så tårtan blev 16cm hög! På gränsen till för svår att skära, enlig gästerna. Men jag tycker det är så otroligt härligt mastigt att se, och jag kan ju skära ;)
 
Jag tog 1½ av detta recept för denna tårta!
 

Bananza ala Simone

Tårtbotten: (Ursprungsreceptet är CakeBoss tårtbotten)
6dl vetemjöl
4,8dl socker
1,8dl vegetabilisk olja (viktigt att den är vegetabilisk)
1tsk pistagearom
½tsk grön karamellfärg
2 ¼ bakpulver
1tsk vaniljextrakt
½tsk salt
4 stora ägg
2,4dl röd mjölk

Smöra och bröa 2st formar på 20cm, samt sätt ugnen på 150 grader.

Häll ner vetemjöl, socker, olja, bakpulver, vaniljextrakt och salt i en assistent och sätt på en flatblandare (INTE VISPEN, utan en liknande denna ). Mixa på låg hastighet i några sekunder så att allt blandas, öka sedan farten till medium-låg och fortsätt mixa tills smeten är len, ca 1min.

Med maskinen igång adderar du äggen ett i taget, knäck ner nästa när det första är inblandat i smeten. Stoppa maskinen nu och då så alla smet blir blandad och sätt maskinen på medium-låg igen.

När alla äggen är adderade till smeten mixar du smeten i1min till så du är säker på att äggen är riktigt ner blandade, men övermixa inte, en minut räcker.

Nu sätter du maskinen på låg hasighet och tillsätter mjölken 1dl i taget, stoppa maskinen och skrapa kanterna mellan tillsättningarna. Fortsätt mixa tills smeten är len.

Fyll smeten i de två formarna och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min. Testa med en provnål om den är färdig, nålen ska vara torr.

Kakao och mandelkräm:
250g mandelmassa
2st äggvitor (går att byta ut mot grädde, då blandar du ner lite i taget för bra konsistens)
3msk Kakao

Vispa ihop äggvita och mandelmassa krämigt.
Tillsätt kakaon och vispa ihop.

Banangrädde:
5dl grädde
1krm bakpulver
2bananer
1tsk gelatinpulver
1msk vatten

1.Blanda gelatinet och vattnet i en liten skål, låt stå medan du gör steg 2 och 3.
2.Mosa bananerna i en bunke.
3.Vispa grädden hård tillsammans med bakpulvret (som underlättar att grädden blir hård och inte smör).
4. Smält gelatinet i micron ca 30 sek och blanda sedan noga ner det i bananmoset.
5.Vänd sedan ner bananmoset i grädden.

 
/Simone
 

Dammsugare ala Simone

Publicerat: 2012-08-15 Kl: 22:09:16 | I kategori: Recept | 3 kommentarer


Dessa dammsugare var först planerade att stå upp med en pinne i, alltså cakepop-dammsugare. Men då jag ville spara på mina pinnar körde jag på vanliga istället. Otroligt goda är dom, och minst lika enkla att göra! Grunden här är en enkel cakepop smet, som tar ca 3min att göra. En till bra sak är att ingen ugn behövs, vilket jag tycker är jätteskönt nu på sommaren då mitt kök ändå är som en bastu.

 
 

Tårtparadisets Dammsugare

Ca 16 st

Ingridienser:

1paket Ballerins Kladdkaka

100g philadelphia

100g mörk choklad

arrakessens efter smak

500g marsipan i valfri färg

 

Instruktioner:

1. Mixa kakorna till ett fint pulver.

2. Tillsätt philadelphian och blanda ihop till en jämn smet.

3. Kavla ut marsipanen i längder några mm tjockt och rulla sedan smeten till korvar som du lägger på marsipanen och rullar ihop. Ta bort överflödig marsipan.

4. Stoppa in i kylen/frysen ca 30 min och dela sedan till bitar med en vass kniv.

5. Smält försiktigt chokladen tillsammans med kokosfettet i micron.

6. Doppa sidorna i chokladen och låt stelna.

7. Låt stelna i kylen.

 Om du har svårt att få din choklad rinnig och enkel att få snygg så är ett hett tips att smälta ner lite kokosfett tillsammans med chokladen!

Hans och hennes dessertbord!

Publicerat: 2012-08-13 Kl: 12:30:00 | I kategori: Dessertbord | 0 kommentarer


Min blivande man och jag fyller år med en månads mellanrum, perfekt för att slå ihop kalasen! Detta år fyllde vi 23/33 och det blir allstå inget speciellt stort kalas, bara närmsta vännerna och släkten. Men ändå gör vi en tårta var! Dels för att vi ville ha olika fyllningar och dels för att vi vill ha HEEEELT olika utseenden. Nedan ser ni bilder på dessert bordet som blev. En varsin tårta och 2 tillbehör var. Det härliga kakfatet fick jag av min kära mor i födelsedagspresent! Jag är kär!



Vi börjar med mitt dessertbord, det kommer recept och med recepten mer bilder på godsakerna senare. Jag ville utgå från det fina tårtfatet färgmässigt och blanda in vitt. Jag körde på en mumsig tårta med massor av knappar och sömmar, till det marsmallows och dammsugare.



Mannens tårta skulle se ut som en grill som uppföljning på förra årets mattårta med samma fyllning, bara annan botten. Tillbehören blev hanbrugeliknande woopisar och cupcakes i BBQ tema. Han var då nöjd i alla fall!

 
 Mer inlägg med recept på det mesta kommer framöver, troligtvis ganska snart!

Kursutbud

Publicerat: 2012-08-10 Kl: 22:38:00 | I kategori: Kurser | 0 kommentarer


Grundkurs Tårtor 5tim
OBS! Ta med eget förkläde. Viktigt att tänka på att alla som ska vara med på kursen ska ha plats att arbeta på!
 
Vi bakar en tårtbotten från grunden, men fokuserar framförallt på hur man sätter ihop en tårta på bästa stadigast sätt och hur man spacklar den rakt och snyggt samt täcker. Vi kommer även att göra blommor, border och andra dekorationstekniker när vi sedan dakorerar tårtan.
 
Ni får med er hem:
1st Tårta (inkl. tårtkartong)
1st Litet häfte med recept och tips
 
 
Grundkurs cupcakes 3tim
OBS! Ta med eget förkläde. Viktigt att tänka på att alla som ska vara med på kursen ska ha plats att arbeta på!
 
Vi bakar en sats cupcakes tillsammans.  Ni kommer få lära er hur man fyller en cupcake samt testa olika spritsningar. Vi går även igenom hur man täcker en cupcake och ni får testa på olika sorters blommor och annan dekorering av cupcakes.
 
Ni får med er hem:
1st 6st cupcakes (inkl. kartong)
1st Litet häfte med recept och tips
 
 
Cakepops 2tim
Vi gör tillsammans cakepopdegen och rullar. Ni kommer även få veta hur ni får chokladen sådär len och fin runt hela cakepopen och olika sätt att dekorera dessa.
 
Ni får med er hem:
ca 15st cakepops
1st Litet häfte med recept och tips
 
Övrigt
Är Ni sugna på att lära er mer om något annat än grundutbudet? Allt från ett annat bakverk (ex, macarons) till ett annat upplägg (ex, möhippa med tårta till bruden och cupcakes till resten alternativ en snabbkurs i något av ovanstående kurser) så skicka iväg ett mail så hör jag av mig med en offert!

Priser

Publicerat: 2012-08-10 Kl: 22:38:00 | I kategori: Kurser | 0 kommentarer


Allmän information om kurserna
Kurserna är upplagda efter homeparty principen, vi håller alltså till hemma hos er eller i annan lokal ni önskar. Det ni måste tänka på när ni bokar är att det ska finnas tillgång till kylskåp och (vid tårtor och cupcakes) ugn. När det gäller tårtor och cupcakes kan jag förbereda kakor och tårtbottnar hemma om ni inte har tillgång till ugn i den lokal ni vill hålla till i. Är det något annat ni funderar över så är det bara att ni hör av er till mig genom bokningsformuläret eller på tartparadiset@hotmail.se.
 
Tårtkurs
Priser beror på hur många deltagare det är på kursen, ju fler ni är ju lägre blir priset. Men tänk på att alla måste ha en plats att arbeta på.
 
3-4 personer     700kr/person
5-7 personer     510kr/person
8-10 personer   450kr/person
 
Milersättning tillkommer med 20kr/mil (vid längre sträckor än 3mil från Sundsvall).
 

Cupcakekurs
Priser beror på hur många deltagare det är på kursen, ju fler ni är ju lägre blir priset. Men tänk på att alla måste ha en plats att arbeta på.
 
3-4 personer     475kr/person
5-7 personer     400kr/person
8-10 personer   350kr/person
 
Milersättning tillkommer med 20kr/mil (vid längre sträckor än 3mil från Sundsvall).
 
Cakepopkurs
Priser beror på hur många deltagare det är på kursen, ju fler ni är ju lägre blir priset. Men tänk på att alla måste ha en plats att arbeta på.
 
3-4 personer     350kr/person
5-7 personer     300kr/person
8-10 personer   250kr/person
 
Milersättning tillkommer med 20kr/mil (vid längre sträckor än 3mil från Sundsvall).

Övriga  kurser
Är ni intresserad av att lära er mer om något annat inom bakning så tveka inte att höra av er så kommer jag med en offert.

Boka kurs

Publicerat: 2012-08-10 Kl: 22:34:00 | I kategori: Kurser | 1 kommentarer


Här kan du snabbt och enkelt boka in en kurs med mig!
Kursutbudet hittar du Här!
Priserna dom hittar du Här!
Just nu pågår en julkampanj! Rabatten ser du på samma ställe som priserna!
 
Boka kursen! (beställningen är inte bindande förän jag svarat och bokat in tid)

Namn

E-post

Rubrik

Vilken kurs är du intresserad av?
 Cupcakes
 Tårtor
 Övrigt/Annat

Vilket område vill du/ni ha kursen?


Vilket datum önskas kursen?


Hur många personer blir ni (ungefär)?
 1-2
 3-4
 5-7
 8-10
över 10

Meddelande/Övriga önskemål

Recept index

Publicerat: 2012-08-10 Kl: 10:20:59 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


Kommer inom kort.

RSS 2.0