Julen kommer med stormsteg!

Publicerat: 2011-11-30 Kl: 10:04:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Måste erkänna att jag uppdaterat galet dåligt nu, men jag får skylla på att vi för tillfället inte har något Internet... Det värt som ett glapp på några dagar nu då vi byter från mobilt till fast, men imorgon så ska vi ha Internet igen! Och då kommer det inlägg! I promise!

Som plåster på såren tänkte jag se till ett det varje dag från till och med julafton kommer komma ett inlägg med recept tips och annat juligt, nästan som en adventskalender. Vad säger ni om det tro? Detta med start imorgon då såklart, för det är ju faktiskt förstå december imorgon.

Hintar er sedan nu om att det imorgon kommer upp mitt pepparkakshus med mera :-) så håll utkik!

/Simone

Just nu: pepparkakshus montering och dekor...

Publicerat: 2011-11-26 Kl: 21:24:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


mms_img36346433 (MMS)

Just nu: pepparkakshus montering och dekorering! Notis till nästa år är att köpa en smalare tyll! Samt att se så allt finns hemma, och att jag köpt tillräckligt av allt då jag fått göra en till sats deg och nonstopen tog slut, samt att jag bara hade ett gelatin blad till fönstren... Vilket medför att allt tar mera tid...

Pepparkaksdeg nummer 2 ;)

Publicerat: 2011-11-22 Kl: 11:24:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Självklart blev det en hemgjord pepparkaksdeg till huset, men insåg då jag gjort alla delar utom 3 sidor till kyrktornet och taket till huset att jag gjort för lite pepparkaksdeg, så fick helt enkelt sno ihop en till, så blev inte klar mad alla delar.. Och då jag är i skolan i veckan får detta som vänta tills helgen ;)



Och egentligen är jag inte jätte förtjust i hemgjorda pepparkakor (letar frenetiskt efter det perfekta receptet! för fjärde året i rad) och tror jag har hittat ett nu som jag faktiskt gillar! Lägger självklart upp detta när jag bestämt mig om jag är nöjd eller inte ;)

/Simone

Vet inte om jag visat er mitt galet söta s...

Publicerat: 2011-11-22 Kl: 11:19:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


mms_img171680867 (MMS)

Vet inte om jag visat er mitt galet söta sudd förut, men i så fall gör jag det igen! För även om jag är i skolan måste jag ju få tänka på lite bakning, eller hur? /Simone

Pepparkakshus ritningar

Publicerat: 2011-11-21 Kl: 21:20:04 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


I lördagskväll var det att rita pepparkakshus ritningar som gällde för mig, då skolan inte alls var speciellt, men kreativiteten flödade, och jag hittade ett nytt sätt att använda en av matteböckerna ;)




Lovar ni ska få se huset när det är färdigt ;)

/Simone

Recept: Vita chokladtryfflar

Publicerat: 2011-11-21 Kl: 11:04:00 | I kategori: Recept | 1 kommentarer


Tårtparadisets vita chokladtryfflar!

Ingridienser:
100g vit choklad (CHOKLAD ingen "vit block" eller sånt strunt)
½dl grädde
50g smör
ev smaksättning
Florsocker att rulla i

Smaksättningar:
  • 0,5g saffran (1påse).
  • Cezt från 1citron.
Beskrivning:
1. Hacka chokladen.
2. smält smöret FÖRSIKTIGT i micron med grädden.
3. Blanda i smaksättningen och låt svalna till fingervarmt (blir det för varmt spricker det då vit choklad är känslig för värme)
4. Blanda i den hackade chokladen och blanda tills det blivit helt smält.
5. Låt kallna till massan har stelnat.
6. Rulla till bollar och rulla dessa i florsocker.

Förvara väl tillslutet i kyl.

Påbörjat lite dekorationer till veckans tå...

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 11:31:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


mms_img131279165 (MMS)

Påbörjat lite dekorationer till veckans tårta, kan ni gissa vad det är för tårta kanske? /Simone

Vita chokladtryfflar

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 10:39:00 | I kategori: Julgotta | 0 kommentarer


Jag har inte bara gjort mörjka chokladtryfflar, gjorde även några vita chokladtryfflar! Nu gillar jag egentligen inte vit choklad, men kände att jag måste ju ändå testa, kanske blir en hit?!



Dessa ni ser här ovanför är saffranstryfflar på vit choklad.
Kan ännu en gång konstatera att vit choklad inte är min grej sedan jag någonstans runt 02/03 var i Lantzarote och föråt mig på toblerone med vit choklad! Men gillar/älskar du vit choklad och saffran så kan jag rekomendera dessa!



Andra sorten jag gjorde av vit choklad var citrontryfflar. Och med tanke på hur lite jag egentligen gillar vit choklad var dessa faktiskt över förväntan! Dom blev som lite fräschare och kändes inte lika över söta med citronen i. Ja dom smakade som sockerkakssmet som är smaksatt med citron! Och det låter ju inte dåligt det heller! Helt klart värt att testa!

Receptet på dessa två hittar ni HÄR! (Kommer imorgon!)

/Simone

Recept: Chokladtryfflar i olika smaker

Publicerat: 2011-11-19 Kl: 10:27:00 | I kategori: Recept | 1 kommentarer


Tårtparadisets chokladtryfflar!
Mörka chokladtryfflar i med flera olika smaksättningar!

Ingridienser:
100g mörk choklad 70%
1dl grädde
100g osaltat smör
ev. smaksättning
Kakao att rulla i

Smaksättningar:
  • Cezt från 1 apelsin och en fint hackad röd chili (kolla styrkan först! här är en ganska svag)
  • 1dl nutella
  • 1dl jordnötssmör
  • ½dl rönnbärsgelé
  • 1msk honung och 1tsk flingsalt, mosa saltet mellan fingrarna.
  • 1msk snabbkaffe
  • 2,5msk ingefärapuré eller ca 1tumstor bit ingefära som du river
Beskrivning:
1. Finhacka chokladen
2. Smält smör med grädden i en skål i micron eller på spisen.
3. Blanda ner smaksättningen, och låt ev svanla något, du ska inte bränna dig på blandningen om du stoppar ner fingret!
4. Blanda ner den hackade chokladen och rör om tills den smält helt!
5. Låt stå i kyl i några timmar så massan stelnar.
6. Rulla till ojämna små bollar och rulla dessa i kakao.

Förvara väl tillslutet i kyl.

Det låter inte så svårt, right? Hem och testa det ni låter mumsigt nu!

/Simone

Vinnare av Bakformar!

Publicerat: 2011-11-18 Kl: 11:11:32 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Tävlingen i sammarbete med kalasform om underbara bakformar (Ni hittar tävlingen HÄR!) avslutades igår och efter att jag skrivit upp alla namn + extralotter på en lista med nummer (tävlande både på facebook och bloggen) så gick jag in på random.org och lottade helt enkelt!



Och vem hade då detta nummer? JO!

Nina med bloggen ninav!

Grattis Nina! Jag mailar dig såklart om vinsten!

/Simone

Mörka choklad tryfflar

Publicerat: 2011-11-18 Kl: 10:26:55 | I kategori: Julgotta | 0 kommentarer


Fick ett litet fnatt härom veckan och gjorde mig ett helg gäng med chokladtryfflar! Mörkchoklad tryfflar vart det i så mycket som 7 olika smaker! Vilka jag tänke presentera här! Receptet hittar ni däremot HÄR! (kommer imorgon)



Älskar också att jag har en ursäkt att ta fram julburkarna ;) Som egentligen ska fyllas med saker som kola och saffransbiscotti så de alltid kan pryda mitt köksbord, men så långt har jag inte kommit ännu.. Men jag lovar att lägga upp en bild när jag kommit dit ;) Men visst ser det bra mumsigt ut med tryfflar?



Här kommer smakerna jag använde och lite kort vad jag tyckte om dem!

Jordnötssmör - En galet god tryffel, tog FORT slut här hemma!

Nutella - Need I say more? Vem älskar inte nutella?

Apelsin&Chili - Min stora favorit! Romerskabågar med ett litet sting måste jag nog påstå! Idén kom till genom att jag ville blanda min favorit (Chili) med något som sambon gillar (han gillar ej chili i choklad) och körde då på denna blandning, och enligt mig blev den underbar!

Rönnbär - En lite speciell smak, men den som är lååångt över förväntan! Kan även tänka mig att lite chili i denna skulle vara pricken över i:et!

Honung&havssalt - Lite mer traditionell, och mumsig är den med! Tror inte jag behöver förklara så mycket mer?!

Kaffe -
Sambon älskar´t! Kaffesmak är ju alltid kaffesmak!

Ingefära -
Mumsigt! Är just nu inne i en ingefära period och har ingefära i allt! (Dock har ni inte fått e allt ännu men det kommer!)

Älskar att använda mig av saker jag har hemma, och avskyr att behöva planera och åka och köpa saker för att baka, så förutom att jag köpte chokladen så tog jag smaksättningar efter vad vi hade hemma, och det är verkligen att rekomendera då man lätt hittar smaker man inte använt förut! Och gör som jag om du vill testa många nya smaker, dela receptet på 4 så får du inte så många, ifall din smak helt enkelt inte fungerar!

/Simone

Förlåt!

Publicerat: 2011-11-16 Kl: 13:27:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Lovade er massor med nya inlägg på här på bloggen, och visst har jag en galet massa på gång, men jag har helt enkelt inte riktigt hunnit med att lägga upp dessa... Men det är på gång!

Iaf ett inlägg kommer nu idag, det lovar jag er! För det är ju trotsallt en underbar avkoppling i pluggandet att sätta sig ner och blogga lite! För plugg det har jag så det sticker ut ur öronen på mig ;)

/Simone

Farsdagstårta!

Publicerat: 2011-11-13 Kl: 16:17:48 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


Idag är det ju farsdag! På jag hoppas att ni uppmärksammat era pappor lite extra denna dag! Vi har precis varit hos min morfar och grattat och nu är vi på vår hem till mina föräldrar för en mysitg trerättersmiddag, går nog inte att missat att jag kommer från en matlagningsglad familj! (hos morfar var det sju sorters kakor samt tårta!) sedan blir det såklart en tårta med! Denna löner ni få se här nu lite i förtid ;-)



Inte den snyggaste tårta jag gjort, men helt efter min pappas önskemål! Han vill ha mycket grädde och inte massa koliox! Inuti har vi en choklad botten fylld med Marabou mjölkchoklad fluff blandat med krossad Daim och så andra lagret är det enkel chokladmousse! Spacklad och dekorerad med grädde och bara grädde!

/Simone

Choklad och kola cupcakes!

Publicerat: 2011-11-11 Kl: 11:40:45 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Underbara mumsiga cuppisar, till de underbara grannen som fyller år!

Hade lite chokladmuffins i frysen, nutella, grädde och dulche leche i kylen, så fort gjort blev det! Jag fyllde dessa med nutella, och toppade med grädde som jag blandat med dulche leche och toppade med små sockerkulor. Kombinationen blev enligt sambon en fullträff! Så tipsar starkt om detta!

Måste bara påpeka att jag älskar min nya telefon som gör att jag kan blogga ifrån den! Dvs inlägg på det jag gör kommer upp så grymt mycket fortare, och det gynnas ju ni av underara läsare!

/Simone

Steg-för-steg: Frilled cake

Publicerat: 2011-11-10 Kl: 11:21:00 | I kategori: Tips&Trix | 1 kommentarer


Nu ska jag visa hur jag gjorde vågorna på föregående tårta! Tekniken kallas frillning (frilled cake) och blir galet snygg ifall man täcker en hel tårta.

Först och främst behöver du antingen SP eller marsipan.



SPn eller marsipanen kavlar du sedan ut ganska tunt, och skär i tunna remsor enligt bilden nedan.



Sedan tar du antingen en sån skumgummibricka jag har (kan köpas på tårtbutiker på webben) eller så tror jag det funkar med en florsockrad hand med som underlag (man tager vad man haver), och rulla verktyget (eller i detta fall penselskaftet!) rätt hårt men inte hela vägen upp, så får du det lite veckade.


Sedan sätter du dessa remsor omlott på tårtan!


Inte speciellt svårt va? Hem och testa nu vet jag!

/Simone

Min nya älskling!

Publicerat: 2011-11-09 Kl: 12:51:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer




Denna lilla älskling fick jag hem i posten nu i veckan, måste säga att jag älskar den! Som student och småbarnsförälder måste man få unna sig lite ;-) Fast jag ser det mer som en investering, lika bra att köpa riktigt bra grejer om det ändå ska köpas! För min gamla elvisp har nog inte lång tid kvar!
Nej plugga var det ju ;-)
/Simone

Båt tårta

Publicerat: 2011-11-09 Kl: 12:05:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


En bekant till mig ringde då hon hört av min mamma att jag gör sådana fina tårtor (de har jobbat tillsammans) och ville själv ha en till när hon fyllde år, och visst fick hon det! Hon gav mig lite att bita i då jag fick lite bilder på hennes båt, och det var den som skulle vara på tårtan! Visste inte alls hur jag skulle få till det i början, hade långt ifrån en klar bild i huvudet, men jag tänkt att jag kör på och ser var jag hamnar, är ju inte värre än att göra om ;) Men efter lite piller så var jag hyfsad nöjd i alla fall. Vågorna under båten har jag "frillat" ochhur man gör detta kommer upp som en steg för steg beskrivning imorgon! :) Mycket enklare än man kan tro, och inga fancy verktyg behövs!



Tårtan är gjord på vaniljbottnar, med hemkokt hallonsylt, hemkokt vaniljkräm och massor med grädde, dessutom spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan! Tårtan blev sisådär 12cm hög! Mycket mastig kan ja tänka mig!
Lagren såg ut såhär uppifrån och ner:
Botten
ca 1½cm lager grädde
ca1½cm lager vaniljkräm
Botten
ca1½cm lager grädde
tjockt lager hallonsylt
Botten

/Simone

Just nu hos oss! Chokladfabrik med tryffla...

Publicerat: 2011-11-08 Kl: 20:02:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


mms_img-17301204 (MMS)

Just nu hos oss! Chokladfabrik med tryfflar, både i mörk och vit choklad! Massa olika och nya smaker! Och jag lovar er, recept och bilder kommer framöver!

Blixten tårta!

Publicerat: 2011-11-08 Kl: 11:56:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


Valter fyllde 3år och skulle ha kalas nu i helgen, till det ville han ha en blixten tårta, och självklart skulle han få det! Och allt jobb är så värt det när han är här med sin mamma och ska hämta den, och en helt överlycklig kille säger att han vill slicka på den! Kan man få bättre betyg egentligen?

Ingen lycka är så underbar som ett barns! Det är dagens sanning det!



Tårtan var med en vaniljbotten, hallonmousse och blåbärsmousse, spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med ballinas SP.

Även om blixten inte ser ut exakt som riktiga blixten är jag nöjd med denna tårta! Det mesta gick som planerat, och jag tycker helt enkelt den är snygg!

/Simone

Smaskig ingefärskola!

Publicerat: 2011-11-07 Kl: 08:20:42 | I kategori: Recept | 0 kommentarer


En underbart len kola som verkligen smälter i munnen! Inga plomber som ryker här inte! 



Ingredienser:
1,5 dl grädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
En liten bit färsk ingefära (efter smak)

Gör såhär:
1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka till 120 grader.
3. Riv ner ingefäran, blanda och ta av plattan.
4. Häll ut på bakplåtspapper och låt kallna.
5. Skär i små bitar och snurra in i text bakplåtspapper.

Det är ett måste att snurra in dessa då kolan blir rätt lös, så de kletar ihop rejält annars. Men visst blir det bra sött med!? Och det tar faktiskt inte speciellt lång tid.

Mer tårtor!

Publicerat: 2011-11-05 Kl: 23:41:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har haft en heldel att göra nu i helgen! Men utöver att sambons bror varit här och vi umgåtts med hela släkten så har jag gjort två tårtor och en steg-för-steg beskrivning som kommer upp här under veckan! Ska se om jag kanske har tid att lägga upp lite redan imorgon! :D

God natt på er, och hoppas ni hahft en härlig alla helgona!

/Simone

Halloncupcakes med lakritsfluff

Publicerat: 2011-11-05 Kl: 11:34:00 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer


Underbara Emelie fyllde år i veckan som var och ville att jag skulle baka till kalaset då hon själv inte riktigt hade tid, och det som stod på önskelistan var något så gott som halloncupcakes toppade med lakritsfluff, eller som det i själva verket var turkisk peppar fluff. Den absluta fluffen enligt mig!  Jag färgade fluffen lite extar för att den turkiska blir lätt så dassig i färgen. Dekorerade enkelt med lite silvriga och vita sockerkulor.



Vill du ha underbara formar från Kalasform? Tävla Här!

/Simone

Höstig tack tårta

Publicerat: 2011-11-04 Kl: 11:18:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


HAr de senaste fem veckorna haft VFU på en skola här i Sundsvall och trivts så galet bra. Så det är med sorg jag lämnar skolan, arbetslaget, klassen och min handledare! Och hur tackar man inte gänget utom med en tårta till fredagsfikat?

Tårtan blev helt klart uppskattad av allihopa! Min handledare vågade inte skära i den förän hon visat den för de andra samt tagit kort! Så utseendet fick helt klart godkänt! Någon sade till och med att detta var mitt andra kall! Även innehållet blev klart godkänt! Den hade vaniljbottnar med hallonmousse och blåbärsmousse spaklad var den med citronsmörkräm, något jag helt klart kan rekomendera! Gav tårtan en helt ny dimension! Täckt var den med Ballinas SP.



Tack ännu en gång till Kyrkmons skola!


Vill du ha underbara formar från Kalasform? Tävla Här!

/Simone

Höstig 40års tårta

Publicerat: 2011-11-03 Kl: 11:59:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


En av mammorna på babysången jag och Charlie gick på när jag var mammaledig fyller 40, och då jag tidigare gjort hennes ena dotters studenttårta som ni kan kika på här och var nöjd fick jag förtroendet ännu en gång :)

Detta skulle bli en glutenfri tårta och jag gjorde det enkelt för mig som adrig har glutenfria mixer hemma och gjorde botten efter baksidan på kockens potatismjöl. Nyckeln här för att få en hög och fin botten är att ha äggen rumstemepererade och verkligen vispa läääääänge! Ägget och sockret ska flerdubbla sin storlek och nästintill bli vitt! Måste även påstå att det var en mycket enkel botten att dela i snygga delar, samt mycket god och luftig. Funderar starkt på att fortsätta med denna! MEN låt den svalna helt i formen innan du tar ut den, då den är
mycket lätt att förstöra...



Som fyllning i tårtan blev det chokladmousse med bitar och hallonmousse som fyllning, spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med Ballinas SP.
Vad gäller dekorationen fick jag fria händer och valde ett höstigt tema!

Fick höra av Helena att tårtan vart mycket uppskattad och var god! Sådant är alltid lika roligt att höra!

/Simone

Citroncupcakes med maräng

Publicerat: 2011-11-02 Kl: 11:40:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Härligt citroniga och syrliga cupkakes gjorda på en citronmuffin och fyllda med lemoncurd, på toppen har jag spritsat italiensk maräng som jag brännt av med en liten gasolbrännare. Visst låter det gott?

MEN.. oj vad jag misslyckades! Muffinsen blev aldeles för bastant, inte alls sådär luftig man vill ha den, och lemoncurden blev även den inte som den skulle utan aldeles för sur, inte sådär härligt syrlig som den ska vara. Då har vi en del kvar och det är marängen, insåg att sockret var slut, och tänkte att det ska ju ändå smältas med vattnet (italiensk maräng görs med sockelag) och då borde det ju bli socker som socker, right? Nej inte direkt! Marängen blev nästan pulvrig och konstig, inte alls speciellt god! Jag bestämde mig alltså att inte servera dessa på Me&I partyt (till vilket jag även bakat dessa!). Min kära säljare ville ändå smaka och det fick hon och tycktejag var aldeles för kritisk till cupcakesen (detta tycker jag verkar ligga lite i naturen om man bakbloggar) och gav dem iaf godkänt så de blev trotsallt serverade.


Den underbara formen kommer från Kalasform!

Vill du också ha underbara formar från kalasform? Tävla Här!

Visserligen inte speciellt goda cupcakes, men tycker ändå de såg rätt charmiga ut! :)

/Simone

Kalasforms bakformar!

Publicerat: 2011-11-01 Kl: 21:25:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har ju som ni vet en tävling på gång här i sammarbete med Kalasform, och jag kände att jag ville förklara för er varför jag just valt Kalasform och inget billigare märke. Kalasforms formar är verkligen prisvärda och bra! Jag vet inte hur många gånger jag svurit över att muffinsen flyter ut och blir breda och fula! (Jag äger bara en mini muffins form! Ingen annan..) Jag tycker även det är roligt att handla snygga muffinsformar, och det är ju så lätt att lockas av fina billiga formar! MEN numer står jag emot, sedan jag testade formar av rätt kvalité första gången använder jag inte mina andra här hemma, dom får stå som dekoration.

Positivt med bakformar av bra kvalité:
- Du slipper utrunna muffins
- man ser mönstret även efter de bakats
-De är lättare att handskas med då de är av hårdare papper.
-



Vill också du använda bättre muffinsformar? TÄVLA HÄR!
Eller så delar du länken som finns på Tårtparadisets facebooksida och skriver där till mig/Tårtparadiset att du delat!

Det är alltså mycket enkelt att tävla så gör det du med! :D

Som sagt det är så värt pengarna att köpa muffinsformar av god kvalité!

/Simone

Dagen D!

Publicerat: 2011-11-01 Kl: 21:11:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag smällde det här hemma! Vad det är FÅR jag tyvärr inte gå ut med helt riktigt ännu, men jag LOVAR er att ni är första att veta när det är offentligt! :D

Ska även skriva ett längre inlägg om dagen då, men det jag kan säga är i princip att det som kan gå fel gick fel ;) Men det slutade iaf bra! (Där kan jag tacka mitt förutseende med backups!)

/Simone

Pumpakärnor

Publicerat: 2011-11-01 Kl: 10:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag gjorde ju en pumpalykta här om dagen och då fick jag lite pumpakärnor över, dessa blandade jag med lite vatten och en heldel salt, lite på känn sådär. Sedan rostade jag dessa i nedre delen av ugnen på 100 grader tills allt vatten var avdunstat.

Simple as that, och det blev faktiskt rätt gott!
Skalning tycker vi här hemma är överskattat!



/Simone

RSS 2.0