Red velvet cake + recept

Publicerat: 2011-05-21 Kl: 22:20:36 | I kategori: Recept


Igår testade vi göra en red velvet cake här hemma (Jag bakade men mina underbara följeslagare var såklart med, dvs grannen Anna och sambon Andreas), höga förväntningar var det på kakan, som man läst så mycket om! Men oj vad besvikna vi vart! Den var ju inget särskilt! Så vi mumsade hi-hatsen istället!

Idag var det kaffepaus i städning så vi satt oss samma gäng såklart och lilla Charlie vid bordet och drack lite kaffe (C fick såklart mjölk) och den massakerade kakan (som vi lagt i en måste och råkat massakera) åkte fram, och vi vart glatt överraskade! För den var mycket godare dagen efter, och grymt saftig!

Någon bild glömdes dock att ta! Men häftig är den, vill du se hur dom ser ut?  sök helt enkelt på red velvet cake!

Receptet jag använde kommer från den underbara bloggen Sockerrus!

Red Velvet Cake

1  2/3 dl mjölk
2/3 msk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg (el 2 msk röd pastafärg)
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver (Jag använde 1 tsk hemgjort vaniljsocker)
3  3/4 dl mjöl
2/3 tsk salt

2/3 tsk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
2/3 tsk bikarbonat

Gör så här:

Häll mjölken i ett glas och rör ner 2/3 msk vinäger. Låt blandningen stå i 8-10min. Vispa smör och socker till en mjuk fluffig kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg. I en annan skål blandar du kakao, karamell/pastafärg och vaniljpulver. Bland väl. Håll sedan lite i taget i äggsmeten och vispa noga så att allt blandas väl. Tillsätt nu mjölkblandningen samt mjölet och saltet. Rör om tills allt blandats. I en liten skål, bland vinägern och bikarbonaten och tillsätt detta i smeten (det kommer bubbla till lite). Blanda till en jämn smet.

Smörj en form på 24-26cm och grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Testa med en sticka då det skiljer sig lite mellan ugnar. Låt svalna något innan du tar den ur formen.
Kommentarer
Postat av: Rubi

I riktiga Red Velvet Cake ska det egentligen vara rödbeta som är skalad, kokt och mosad. Det blir väldigt mycket godare då, även om det är lite tidsödande att koka betorna.

2011-05-24 @ 23:00:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0