Vinnarna av Save Food-tävlingen!

Publicerat: 2011-08-08 Kl: 22:39:50 | I kategori: Tävlingar



Har efter många om och men utsett vinnarna av tävlingen jag haft! Oj oj vad svårt det var, fick in så otroligt mycket underbart bra tips! Men här är mina 3 vinnare!

Postat av: Pernilla som har bloggen Kaksmulor
Mitt bäst tips är om frukt och rotsaker.
För det mesta så är de rotsaker som blir för mjuk eller frukt som inte hinns ätas upp här hemma allra helst nu när det är så varmt i lägenheten så frukten mognar så snabbt.
Med rotsakerna (potatis, morötter, kålrötter m.m.) brukar ja hacka upp i lagomma bitar och förvälla i kokande vatten. Sen är de bara att frysa in dom och ta fram när man ska göra ugnsrostade rotfrukter till middagen. Och eftersom dom är förvälld och hackad så går de snabbt och lätt att fixa middag.

Kan även förvälla färskpotatis nu och frysa så man har till sillen i jul=)
Frukter brukar jag bara dela i mindre bitar och frysa in i påsar. Är jätte bra att ta fram när man är sugen på en smoothie eller när man ska baka=)


Postat av: Camilla
Här hemma är svinnet minimalt.

vi storhandlar en gång per månad och delar upp kött och sånt i påsar i lagom antal/stora bitar så det ska räcka till oss fyra och en eller två matlådor extra alternativt om någon av oss är extra hungrig kan man ju ta om.

vissa grejer gör jag storkok på och fryser in i stora ovala siaglassburkar alternativt fryspåsar.
sen tar vi fram vad vi behöver ur frysen.

grönsaker och rotfrukter förväller jag och fryser in (vi har en stor frys i vår klädkammare som sväljer i princip hur mycket som helst :P).

varje månad försöker jag baka bröd och kakor och bullar själv och även det fryser vi in i lagom påsar så vi slipper att brödet möglar eller bullen blir torr och tråkig.

kylvaror och färskvaror som frukt osv köper vi lite allt efter som det behövs och om äpplena eller bananen ser lite trist ut åker dom in i en påse och in i frysen tills man vill baka eller göra smoothie eller nåt annat kul på dem.


Postat av: Sandra Larsson som har bloggen Tävlingsbloggen
1. Släng inte ledsna salladsblad-ställ dem i kallt vatten, istärningar och lite citronsaft och in med det i kylen nån timme.
2. Mjölk och grädde som håller på att gå ut kan frysas in i istärningslådor. Grädden kan inte vispas men användas som matlagningsgrädde och mjölken ska helst inte drickas men kan gärna användas i matlagningen.
3. Har du köttpålägg över som börjar bli gammalt, frys in med smörgåspapper runt varje skiva och ta fram en och en när du behöver. Eller strimla det och frys in i en burk och använd det till pizza el paj.
4. Överbliven potatismos kan användas till potatisbullar
5. Bröd kan torkas i ugn och rivas till ströbröd
6. Bananer som ser trista ut kan bakas på. Banankaka är gott!

Vinnarna har fått ett vinnarmail av mig!

Ska även franöver sammanfatta alla tips i ett inlägg så ni kan ta del av det lite enklare!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0