Apelsinmarmelad!

Publicerat: 2011-08-31 Kl: 22:05:37 | I kategori: Sylt, Saft osv | 0 kommentarer


Detta är mitt bidrag till Söta Sakers Månadens Sötsak! En mycket enkel Apelsinmarmelad som får en att inse hur lite apelsin köpt faktiskt smakar! Måste säga att det var så enkelt att jag nog inte köper marmelad någonsin igen! Receptet är efter baksida på syltsocker paketet och i princip betyder det att man tvättar och mixar apelsinerna HELA för att sedan koka upp med syltsocker och vatten samt låta koka 15min - klart! Och gott som tusan!





Inte snyggaste bilden men vafan ;)

/Simone

Mattårta a la sambon!

Publicerat: 2011-08-31 Kl: 21:57:12 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


Min kära sambo fyllde år igår och har länge funderat på sin tårta, och nog fick han som han ville alltid! Kanske syns det hru viktigt mat är i vår familj? ;) Kan även tillägga att sambon är kock (vilket jag även berättat förut om jag inte minns fel). Han har även själv gjort både besticken och köttbiten, klyftpotatisen har vi gjort tillsammans och tallriken samt "rödvinssåsen" har jag gjort. Allt består av SP (ballinas) förutom rödvinssåsen vilket är färgad pyntgelé!





Vaniljbotten
Hallonsylt/Glasskräm
Chokladbotten
Hallonsylt/Glasskräm
Vaniljbotten

idag är det bakning på g till min kära sam...

Publicerat: 2011-08-29 Kl: 12:49:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


spm_a0143 (MMS)

idag är det bakning på g till min kära sambo! Och vilket ypperligt tillfälle att låta sonen vara med! lycklig som få är han! /Simone

No update!

Publicerat: 2011-08-19 Kl: 13:22:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Förlåt för det riktigt dåliga uppdateringen, men flytten tar verkligen all tid när sambon jobbar och pojken är hemma! Sedan har även jag jobbar 3 heldagar denna vecka.. Men lite ha jag iaf hunnit baka så det kommer bilder snart! Håll ut! Kan tillägga att jag inte ens hunnit läsa mina bloggar så har sisådär 150inlägg på bloglovin att läsa (endast bakbloggar) :P

/Simone

Hallon macrooner!

Publicerat: 2011-08-14 Kl: 12:42:00 | I kategori: Macroons | 1 kommentarer




Hallon macroons blev det, rätt snygga men skulle stått i ugnen ca 1-2 min till då de sjunk ihop rejält när jag tagit ut dem.. Synd, men enligt mig grymt gott när de var geggiga :D

Fyllde gjorde jag dom såklart, dock med 2 olika saker.

Vissa med Mia Öhrns hallon fyllning som ni hittar här!

De andra fylldes med en hallonsmörkräm som jag höftade fram, och mycket hallon smakade den men dessvärre aldeles för mjuk.. Så det måste göras om och göras rätt ;)

Btw, receptet på macroonsen jag använder kommer från Bakemyday.se

/Simone

Dammsugar cakepops

Publicerat: 2011-08-13 Kl: 12:32:00 | I kategori: Cakepops | 0 kommentarer





(Nedre bilden skulle promp pojken hjälpa till med, därva suddigheten..)

Cakepops med en kärna avmarsipan och sedan choklad/arraksmet överdragen med mörk choklad och dekorerad med färgad vit choklad!

Min grundtanke med detta var att göra små mini dammsugare och sticka på pinne, men så köpte jag en dekorations penna (bilden nedan) och måste ju testa denna! Så då vart det marsipan i  mitten och sedan arrakgeggan runt! En härlig liten suprise där i mitten! :)


Verkligen underbar penna! Köpt på Clas Olsson för 49:-! Galet billigt!

Vanilj och rabarber cupcake

Publicerat: 2011-08-12 Kl: 12:19:00 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer




Vaniljcupcake men rabarber/vanilj fyllning och rabarber/vaniljgrädde på toppen!

Cupcaken är mitt eget recept men sylten är enligt syltsocker förpackningen, tillsatt 2 vaniljstänger/kg rabarber (dock tror jag 1 skulle vara bättre).
När jag gjorde grädden passerade jag lite sylt ner i vispad grädde kort och gott :) Tills det känns lagom med smak!

/Simone

Chokladcupcakes med vaniljkräm och vitchokladfluff!

Publicerat: 2011-08-11 Kl: 12:18:00 | I kategori: Cupcakes | 2 kommentarer




Minimuffins fyllda med hemkokt vaniljkräm och vit chokladfluff som jag färgat rosa :) På toppen en SPblomma med mjuk pärla.

Recepten på muffinsen och vaniljkrämen är mina egna men för att göra fluffen tar man 3dl grädde och 180g vit choklad och smältersamman sedan låter stå i kylen över natten och vispa! Simpelt som tusan!

/Simone

Dessertbord!

Publicerat: 2011-08-10 Kl: 12:15:00 | I kategori: Dessertbord | 0 kommentarer


Jag har ju nyligen fyllt 22 och i helgen var det dax för lite fika och besök :) Jag hade en plan i  huvudet för ett desertbord, dock blev det inte som tänkt riktigt (blir det någonsin det?!) men är väldigt nöjd med bakverken i sig i allmänhet :) 



På dessertbordet fanns:
Hallon macroons
Polkagrisar
Rosa skumgodis
Slabangtårta
Vaniljcupcake med rabarber/vaniljsylt och rabarber/vaniljgrädde
Chokladcupcake med vaniljkräm och vitchokladfluff
Cakepops med marsipan och arraksmak!

Mera info om vardera bakverk kommer eftersom!

/Simone

Cakepop älskare!

Publicerat: 2011-08-09 Kl: 12:34:58 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Måste bara lägga upp bilden på min lilla älskling som vart helt BESATT i cakepopsen! (Hur många 1,5åringar älskar marsipan och arrak?!)





Dock fastnar han knappt på bild då han ALDRIG är stilla! ;)

(Förövrigt han som skurar golvet med fönsterskrapan med :P)

Bröllopstårtor!

Publicerat: 2011-08-09 Kl: 12:03:47 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


Har ju ännu inte lagt upp bröllopstårtorna, dock har jag inte bilder på alla 6 då jag glömde ta kort på de 3 andra så ni får nöja er med dessa 3 till en början sedan hoppas jag på att få kort från bröllopet på resten :D Vet iaf att både gäster och bröllopspar var mycket nöjda!





Vinnarna av Save Food-tävlingen!

Publicerat: 2011-08-08 Kl: 22:39:50 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer



Har efter många om och men utsett vinnarna av tävlingen jag haft! Oj oj vad svårt det var, fick in så otroligt mycket underbart bra tips! Men här är mina 3 vinnare!

Postat av: Pernilla som har bloggen Kaksmulor
Mitt bäst tips är om frukt och rotsaker.
För det mesta så är de rotsaker som blir för mjuk eller frukt som inte hinns ätas upp här hemma allra helst nu när det är så varmt i lägenheten så frukten mognar så snabbt.
Med rotsakerna (potatis, morötter, kålrötter m.m.) brukar ja hacka upp i lagomma bitar och förvälla i kokande vatten. Sen är de bara att frysa in dom och ta fram när man ska göra ugnsrostade rotfrukter till middagen. Och eftersom dom är förvälld och hackad så går de snabbt och lätt att fixa middag.

Kan även förvälla färskpotatis nu och frysa så man har till sillen i jul=)
Frukter brukar jag bara dela i mindre bitar och frysa in i påsar. Är jätte bra att ta fram när man är sugen på en smoothie eller när man ska baka=)


Postat av: Camilla
Här hemma är svinnet minimalt.

vi storhandlar en gång per månad och delar upp kött och sånt i påsar i lagom antal/stora bitar så det ska räcka till oss fyra och en eller två matlådor extra alternativt om någon av oss är extra hungrig kan man ju ta om.

vissa grejer gör jag storkok på och fryser in i stora ovala siaglassburkar alternativt fryspåsar.
sen tar vi fram vad vi behöver ur frysen.

grönsaker och rotfrukter förväller jag och fryser in (vi har en stor frys i vår klädkammare som sväljer i princip hur mycket som helst :P).

varje månad försöker jag baka bröd och kakor och bullar själv och även det fryser vi in i lagom påsar så vi slipper att brödet möglar eller bullen blir torr och tråkig.

kylvaror och färskvaror som frukt osv köper vi lite allt efter som det behövs och om äpplena eller bananen ser lite trist ut åker dom in i en påse och in i frysen tills man vill baka eller göra smoothie eller nåt annat kul på dem.


Postat av: Sandra Larsson som har bloggen Tävlingsbloggen
1. Släng inte ledsna salladsblad-ställ dem i kallt vatten, istärningar och lite citronsaft och in med det i kylen nån timme.
2. Mjölk och grädde som håller på att gå ut kan frysas in i istärningslådor. Grädden kan inte vispas men användas som matlagningsgrädde och mjölken ska helst inte drickas men kan gärna användas i matlagningen.
3. Har du köttpålägg över som börjar bli gammalt, frys in med smörgåspapper runt varje skiva och ta fram en och en när du behöver. Eller strimla det och frys in i en burk och använd det till pizza el paj.
4. Överbliven potatismos kan användas till potatisbullar
5. Bröd kan torkas i ugn och rivas till ströbröd
6. Bananer som ser trista ut kan bakas på. Banankaka är gott!

Vinnarna har fått ett vinnarmail av mig!

Ska även franöver sammanfatta alla tips i ett inlägg så ni kan ta del av det lite enklare!



Sista tävlingsdagen idag!

Publicerat: 2011-08-03 Kl: 09:18:00 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer


Ville du tävla? Ja då får du passa på för 24.00 inatt så avslutas tävlingen!
Tävlar gör du  här, eller klicka på bilden!'



/Simone

Nalle Puh!

Publicerat: 2011-08-03 Kl: 09:17:00 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer


Fick även en sista minuten beställning på en nalle puh tårta, men tyvärr hade jag inte tid (de 6 till bröllopstårtorna kommer snart de med!) men erbjöd mig att göra dekorationen som blev just denna, ändrade lite teknik denna gång, använde mina verktyg med bollar på sidorna och gjorde mönster istf kniven, och det blev verkligen så mycket bättre! Så det ska jag fortsätta med J Dock har denna inte blivit upphämtad, synd men jag har iaf upptäckt en ny teknik! J

 

 

Och ni, har ni inte tävlat? Klicka här och gör det då! Sista dagen idag!

Bröllopstårta!

Publicerat: 2011-08-02 Kl: 09:12:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


Efter helgens kalas var det dags för min första bröllopstårta, och oj vad nervös jag var! Tänkt om något skulle gå fel? Är ju alltid lite smått nervös men inte som inför denna! Fast kan bero på att den var till en fd. tränare inom simningen som jag själv inte haft men har en otrolig respekt för! Men sedan bröllopstårtor i allmänhet är läskiga! Riktigt roliga att göra och få förtroendet men läskigt ifall något blir fel! Men är lite lugnare nu då jag fått sms av en av gästerna som berättade att hon tyckte den var mycket god! Känns skönt!

Och ni, har ni inte tävlat? Klicka här och gör det då!

Underbar semester! Men nu är vi på väg he...

Publicerat: 2011-08-01 Kl: 15:36:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


spm_a0123 (MMS)

Underbar semester! Men nu är vi på väg hemmåt, tog en bensträckare i underbara gränna, SÅ mysig stad! Blandannat köpte vi pistage mandlar (de vanliga var slut) men oj så goda de var! Rekomenderas starkt! Sedan köpte vi endel polkagrisar med såklart ;) /Simone

Christoffer 17 år!

Publicerat: 2011-08-01 Kl: 09:08:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


Även Charlies andra stor-kusin 17 fyllde år samma dag (3 år mellan men födda samma dag med samma föräldrar, lite häftigt tycker jag!) och självklart skulle även han firas med en tårta! Denna var fylld med:

Vita bottnar

Hemgjord rabarber/jordgubbsylt, hemkokt vaniljkräm och rabarber/jordgubbsgrädde! Denna är nog lite av en favorit för mig just nu!

 

 

Och ni, har ni inte tävlat? Klicka här och gör det då!


RSS 2.0